Verhuizen: een zo goedkoop mogelijke inrichting

Verhuizen: een zo goedkoop mogelijke inrichting Iedereen die wel eens verhuisd is, weet het. Verhuizen kost handenvol geld. Vaak komen er allerlei kosten bij kijken waar je in eerste instantie niet aan had gedacht. Zaken als vloerbedekking zijn basisvoorzieningen waar vaak toch veel geld in gaat zitten. Er zijn toch enkele mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je uitgaven bij een verhuizing binnen de perken blijven.

Vloer

Wanneer je in een nieuwe woning terechtkomt, kun je vaak nog met de vorige eigenaren of huurders kijken naar overname. Dit kan tegen betaling zijn (een echte vraagprijs of een symbolisch bedrag) of gratis overname. Vaak zit de bekleding van de vloer daar bij in. Soms kun je dus heel geschikt een laminaatvloer overnemen. Wanneer je een laminaatvloer nieuw moet leggen, moet je al rekenen op minimaal 10,- per vierkante meter plus de kosten van een ondervloer.

Vaak ligt er ook vloerbedekking ter overname. Denk goed na of het je smaak is want je hebt recht om te weigeren. Wanneer je het nieuw wilt laten leggen, kun je minimaal rekenen op 30,- per strekkende meter (dit is dan vaak een stuk van 4 meter breed en 1 meter lang) dus dit kan aardig in de papieren lopen. Loop aanbiedingen af; bezoek winkels als de Carpetright, Leen Bakker en Kwantum. Zoek je kwalitatief duurdere vloerbedekking dan is het aan te raden om eens langs te gaan bij fabrieksverkopers in Genemuiden; de tapijtstad van Nederland.

Meubels

Meubels zijn vaak enorm duur. Speciaalzaken zijn om die reden niet erg aan te raden. De kwaliteit is vaak erg goed maar de kosten rijzen de pan uit. Maak voor jezelf een afweging wat je te besteden hebt en wat je ergens voor over hebt. Er zijn voordelige meubelzaken zoals Leen Bakker, Kwantum, Ikea, et cetera waar je prima terecht kunt voor meubels. De kwaliteit is vaak wat minder maar vraag je af wat je verwachtingen zijn ten aanzien hiervan.

Wellicht vind je het geen goed idee om te besparen op cruciale meubels zoals een bankstel. Het kan dan verstandig zijn om voor een bankstel wel te kiezen voor iets meer kwaliteit. Een basismodel van Ikea is vaak prima voor een studentenkamer maar zal geen jaren mee gaan. Overigens heeft een winkel als Ikea ook prima kwaliteitsmodellen in het assortiment.

Loop ook aanbiedingen af en koop niet alles in één keer en in dezelfde winkel. Je kunt ervoor kiezen om te gaan winkelen in fases waarbij je goed nadenkt en kunt vergelijken. Winkels als Xenos hebben ook vaak erg leuke aanbiedingen maar daarmee moet je het net treffen. Neem hierin geen overhaaste beslissingen.

Internet

Veel meubels kun je tegenwoordig ook online kopen. Online winkels zoals Wehkamp, Neckermann en Bonprix hebben een hele lijn aan meubels, woonaccessoires, apparatuur, et cetera. Vaak heb je hier het recht om te retourneren en je hebt vaak een zichttermijn. Als het niet aan je verwachtingen voldoet, kun je het in de meeste gevallen kosteloos retourneren.

Ook Marktplaats kan een goede optie zijn. Er staan talloze advertenties op waar je iets aan zou kunnen hebben. Trek er eens een uurtje voor uit en ga eens surfen op Marktplaats. Als je voor grote dingen kijkt, kun je ook zoeken op afstanden. Voer dan je postcode in en kies de straal in kilometers waarbinnen je zoekt. Ook kun je vaak opknappers vinden op Marktplaats. Als je een leuke lamp zoekt, kun je prima op zoek naar een model op Marktplaats waarvan je de voet bijvoorbeeld mooi vindt. Eventueel kun je die nog even schuren en schilderen in een kleur naar keuze. Koop voor een paar euro een leuke lampenkap bij bijvoorbeeld de Action en je hebt een enorm leuke lamp! Naast Marktplaats kun je ook op eBay kijken; dit is een veilingsite waarbij je kans hebt om voor kleine prijsjes aankopen te doen.

Tot slot

Verhuizen is niet goedkoop maar hoe erg de kosten de pan uit rijzen, heb je vaak wel enigszins in de hand. Doe prijsvergelijk, koop niet impulsief, wacht aanbiedingen af en oriënteer je op voordeligere verkooppunten en winkels.
© 2012 - 2022 Kim-89, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis goedkoop inrichtenJe wilt je huis leuk inrichten, maar je budget is helaas niet toereikend om dure meubels aan te schaffen. Dit artikel ge…
Ikea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeIkea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeEén van de grootste Ikea filialen in Nederland is de Ikea in Eindhoven (ook wel Ikea Son genoemd). De Ikea vestiging in…
Goedkoop meubels kopenSoms heeft u even geen geld, maar wel meubels nodig om het huis in te richten. Goedkope meubels kopen betekend niet alti…
Het interieur van je huis veranderen hoeft niet duur te zijnHet interieur van je huis veranderen hoeft niet duur te zijnJe bent de huidige inrichting van je huis zat. Je wilt graag iets anders. Het hoeft helemaal niet duur te zijn om je hui…

Samenwonen: Een interieur dat bij jullie pastSamenwonen: Een interieur dat bij jullie pastTwee mensen, twee verschillende smaken. Het overkomt bijna ieder stel dat gaat samenwonen: jullie worden het maar niet e…
Meubels die iedere student moet hebbenMeubels die iedere student moet hebbenAls je op kamers besluit te gaan zijn er een aantal meubels die je absoluut moet hebben. In dit artikel worden ze onthul…
Kim-89 (37 artikelen)
Gepubliceerd: 16-04-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.