Het interieur van je huis veranderen hoeft niet duur te zijn

Het interieur van je huis veranderen hoeft niet duur te zijn Je bent de huidige inrichting van je huis zat. Je wilt graag iets anders. Het hoeft helemaal niet duur te zijn om je huis mooi en nieuw te laten lijken. Hieronder volgen enkele tips en ideeën.

Nieuwe meubels

Als je meubels aan vervanging toe zijn, is het handig om te kijken waar je precies naar op zoek bent. Kijk goed in de huis-aan-huis folders voor aanbiedingen. Kwantum, Leen Bakker en Ikea hebben voor weinig geld vaak erg leuke meubels en accessoires. Een goedkopere oplossing is om eens te gaan kijken bij een kringloopwinkel of andere tweedehands winkel. Je kan ook eventueel op Marktplaats kijken. Hier vind je voor weinig geld tweedehands meubels. Wat erg leuk is aan tweedehands meubels is dat je die heel gemakkelijk en snel een nieuwe uitstraling kunt geven. Namelijk door ze te schilderen. Wel eerst schuren natuurlijk. Je kunt dan de kleur kiezen die jij graag wilt. Kies bijvoorbeeld voor wit voor een luxe uitstraling.

Veranderen van accessoires

Als je meubels nog mooi en goed zijn is het helemaal niet nodig om deze te vervangen. Je huis een andere stijl geven kan op een veel makkelijke manier. Verander je kussens, kleden, accessoires en de dingen aan de muur. Dit hoeft ook helemaal niet duur te zijn, voor weinig geld kun je vaak hartstikke leuke dingen vinden om je huis opnieuw mee in te richten. Kies voor andere kleuren of prints. Nieuwe lampen kunnen voor een nieuwe uitstraling zorgen. Je huisinrichting opnieuw indelen kan ook zorgen voor een geheel nieuwe uitstraling.

Voorkom dichtslibben

Wat je heel vaak ziet bij mensen thuis is dat het huis overvol staat. Veel mensen kopen nieuwe dingen die ze leuk vinden en plaatsen deze dan tussen de bestaande accessoires. Er komt zo steeds meer bij, terwijl het oude blijft staan. Op die manier raak je de basis van je interieur kwijt. Zorg dat je planken en kasten niet te vol staan, zorg dat het netjes blijft. Dit alleen al zorgt voor een nettere en luxere uitstraling. Wil je je huis netjes en opgeruimd eruit laten zien? Zorg dan dat je niet teveel verschillende kleuren in je huis gebruikt. Drukke prints kun je dan ook het beste vermijden.

Grotere aanpak

Wil je je huis in een keer groots aanpakken en maakt een paar centen meer of minder niet uit? Kies dan voor tijdloze producten en producten met een goede kwaliteit. Deze producten kunnen lang mee gaan en dien je dan ook bewust uit te kiezen. Vervang je lampen ook door spaarlampen en zorg ook dat je tuin of balkon netjes en duurzaam is.

Nog enkele tips

  • Ga niet met de trends mee, omdat deze telkens veranderen. Niet met de trends mee gaan kan flink wat geld schelen.
  • Zorg dat de accessoires luxe uitstralen, dit zorgt voor een extra mooi geheel en is tevens tijdloos.
  • Schilder je muur in een warme wittint. Dit kan altijd mee en dan hoef je voortaan alleen je meubels en/of accessoires te veranderen.
  • Grote accessoires zoals een grote vaas zijn heel erg mooi, ook in een kleinere ruimte.
  • Indien je maandelijks niet veel overhoudt kun je ook ervoor kiezen om elke maand iets nieuws te kopen. Een nieuwe lamp stoel heb je al snel een nieuwer interieur.
  • Je kan ook kiezen om wat (extra) kamerplanten neer te zetten, dit zorgt voor meer sfeer.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inspiratie opdoen voor de inrichting van je huisInspiratie opdoen voor de inrichting van je huisWil jij de inrichting van je huis volledig aanpassen? Dan kun je inspiratie opdoen op veel verschillende manieren. Maak…
Je huis anders inrichtenJe huis anders inrichtenIedereen heeft wel eens het idee om z'n huis anders in te willen richten. Maar vaak komt het er niet van omdat er of gee…
Samenwonen: Een interieur dat bij jullie pastSamenwonen: Een interieur dat bij jullie pastTwee mensen, twee verschillende smaken. Het overkomt bijna ieder stel dat gaat samenwonen: jullie worden het maar niet e…
Wat doet een interieurarchitect?Wat doet een interieurarchitect?Een huis inrichten is voor iemand met creatieve en inspirerende ideeën een genot. Voor anderen ligt dat anders, en lever…

Fauteuils voor pure ontspanningEen fauteuil is ook wel een relaxte stoel, waar je heerlijk in kunt hangen als je bijvoorbeeld naar de televisie kijkt.…
Leuke ideeën en tips voor een kinderkamerHet aankleden en inrichten van een kinderkamer kan een leuke maar ook een lastige klus zijn. En naast dat het leuk is om…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 07-08-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.