Geef uw interieur een nieuw leven - Enkele tips

Geef uw interieur een nieuw leven - Enkele tips Je interieur een nieuw leven geven is heus niet zo moeilijk. We denken dan aan schilderen, opnieuw behangen, de vloeren of nieuwe meubelen. Met de juiste voorbereidingen kunnen we al snel een mooi resultaat creëren. Geef uw leefomgeving daarom een persoonlijk karakter en de smaak die je graag ziet. Hier overlopen we enkele nuttige tips die het opfrissen van je interieur, en zorgen voor een nieuwe look met stijl. Om te starten gaan we bepalen welke ruimtes we willen veranderen. Wat willen we realiseren en wat hebben we daarvoor nodig. Ook een kleine planning van de nodige financiën kan onverwachte kosten uitsluiten. Verder in dit artikel geven we meer uitleg over welke producten er te koop zijn, en geven we tips voor een stijlvol interieur.

Schilderen

Met een grondige aanpak van de muren en het opnieuw schilderen bekomen we al snel een nieuwe omgeving. Met de technologie van verf mengmachines kunnen we duizenden kleuren raadplegen voor je interieur. Die beslissing moet je dan ook niet helemaal zelf nemen. Verschillende decoratie en doe het zelf winkels geven je graag een bijpassend kleuradvies. Neem een paar foto's mee van je meubelen en teken een plannetje van de ruimte. Kijk naar lichtinval en of we een accent kunnen maken op 1 bepaalde muur. Zo'n accent muur kan heel wat verbeteren. Creëer meer diepte in de ruimte of laat deze breder lijken door een muur feller te laten overkomen dan andere. En oh ja, vergeet het plafond niet, deze opnieuw schilderen geeft de ruimte een totale verandering, en geeft geen gemengd gevoel als de muren wel mooi zijn maar het plafond is overgeslagen.

Vloeren

De markt van de vloeren is de laatste jaren enorm uitgebreid. Zo is er voor elk budget en stijl en bijpassende vloer te vinden. Gaan we voor warmte en comfort kiezen, is een echte parket of een meer budget vriendelijke laminaat vloer de oplossing. Deze vloeren bestaande uit hout geven meer karakter aan de woning, en zijn snel en makkelijk te reinigen. Ook een keuze voor een keramische tegelvloer is een veel gekozen optie. Hier gaan we degelijkheid en gebruiksgemak een voordeel geven. Al is hier soms meer voorbereiding voorzien en kunnen we beter tegels laten plaatsen door een vakman. Dat in tegenstelling tot laminaat veel zelf gelegd word. Een derde optie uit het grote gamma aan vloeren zijn kleeftegels, deze komen meer en meer in trek en bieden vele mogelijkheden voor bestaande vlakke vloeren die behouden willen worden. Met kleeft de voorgelijmde tegels op de vloer en beperken de hoogte met een 2 tot 4 millimeter. Weer een voordeel die je tegenover laminaat niet zal hebben.

Behangen

Je muur behangen is van alle tijden, het aanbod is zelfs zo uitgebreid dat we soms hulp moeten zoeken voor het juiste papier te vinden. Gaan we heel de ruimte behangen in verschillende tinten of gaan we een muur behangen als accent muur en de overige muren schilderen? Ook voor deze vragen bieden speciaalzaken een oplossing. Je kan bijna altijd iemand uitnodigen die het juiste advies kan geven voor je interieur. Ook het behang zelf is de laatste jaren sterk veranderd. We kunnen bijvoorbeeld met vliesbehang enkel de muur verlijmen en het papier er droog tegenkleven. Het is sterker dan gewoon behangpapier en werkt makkelijker zonder lijm te laten druppen.

Plinten

Deze afwerking is niet onbelangrijk. Deze geven een andere kijk op je muren en geven stijl aan je woning. Plinten zijn er in alle maten, vormen en kleuren. Hoge plinten geven een rustieke look, terwijl hoekige plinten een moderne look geven. Kiezen we deze in de kleur van de vloer? Niet altijd, meer en meer word er gekozen voor een schildersplint die mee kan geschilderd worden in de kleur van de muren. Ook voor badkamers zijn metalen plinten een tendens. Deze plinten in aluminium geven een degelijke look en een moderne afwerking.

Decoratie

In verschillende decoratie winkels vinden we leuke items voor ons nieuw interieur af te werken, we denken aan klein meubelen, foto's, kaders, kaarsen en onderleggers. Kies een bepaald kleurthema die bij je past. Zo zal alles 1 geheel worden en geeft het direct de stijl weer bij het binnenkomen. Ook een tapijt of karpet geeft al een heel andere look. Kies ik voor klassiek of modern? Je kan prima verschillende stijlen combineren. Zo zijn de shaggy tapijten al jaren in trek. Deze langharige en kort op elkaar geweven draden warm en degelijk. Kies deze toon op toon met je vloeren, deze zal dan mooi tot zijn recht komen en opvallen in de ruimte.

Tweedehands

tenslotte hoeft niet alles nieuw te zijn in je interieur, wil je een apart karakter creëren of meer gaan naar een loft gevoel, zijn tweedehands spullen zeer consumentvriendelijk en decoratief. Zowel op het internet als in 2de hands winkels is er een ruim assortiment. Fantaseer en speel met kleuren en objecten. Veel succes!
© 2010 - 2024 Infotrader, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Binnenmuren schilderen: stappenplanBinnenmuren schilderen: stappenplanEen muur schilderen kan iedereen. Voor beginnende doehetzelf-schilders zullen we hier de belangrijkste stappen die nodig…
Stylingtips voor kleine kamers/woningen: muren & plafondsStylingtips voor kleine kamers/woningen: muren & plafondsNiet iedereen heeft het geld om ruim te wonen. In kleine kamers kan men zich al snel opgesloten voelen. Door enkele eenv…
Pvc kleef tegels: De nieuwe vloerbekleding voor uw huisEen nieuwe trend sinds 2009, en met veel succes. Meer en meer mensen kijken uit naar een betaalbaar alternatief voor par…
Teakhouten meubels voor binnen en buitenTeakhouten meubels passen in elk interieur. Landelijk en strak. Je hebt teakmeubels die een moderne look hebben en je he…
Infotrader (18 artikelen)
Gepubliceerd: 14-10-2010
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.