Extremis, een bedrijf waar design centraal staat

Extremis, een bedrijf waar design centraal staat Een prachtige tuin kan alleen nog een extra toets krijgen door er een stijlvol meubel in te plaatsen. Wanneer men iets anders wil dan de klassieke teakstoelen en toch een kwalitatief en functioneel product wil, gaat men best eens langs bij Extremis. Dit bedrijf maakt verbluffende en vooral oogstrelende meubels waar men anderen mee kan verbazen. Vandaar dat men hun producten over de hele wereld kan vinden. Welke producten hebben ze?

Extremis, het bedrijf

Extremis is een bedrijf te Gijverinkhove, België. Dit bedrijf streeft ernaar steeds producten op de markt te brengen die functioneel en buitengewoon zijn. Een tijdloos design van hun producten zorgt er dan ook voor dat ze heel gegeerde voorwerpen produceren. Tijdens een interieurbeurs springen ze er dan ook uit met hun kwalitatieve producten waarbij men ecologisch verantwoorde materialen gebruikt om ze te produceren. Innovatie staat hier dan ook centraal!

Producten

Kosmos, meer dan een zitbank!

Een mooi voorbeeld van het functionele gekoppeld aan schoonheid is Kosmos. Op het eerste zicht lijkt het gewoon een ronde zitbank die plaats biedt aan 6 tot 9 mensen is in. Maar deze zitbank kan mits een kleine handomdraai getransformeerd worden tot een ligbank voor 3 tot 6 mensen. Wanneer men het tafeltje in het midden naar beneden schuift naar zithoogte is er een perfect oppervlak gecreëerd waardoor mensen kunnen liggen en genieten van het samenzijn. Dat is dan ook waar dit bedrijf naar streeft. Behalve het feit dat men hierin comfortabel kan liggen of zitten, beschikt dit product eveneens over een uniek parasolsysteem, verlichting en een eettafeltje. Dit product heeft dus meerdere mogelijkheden en kan zowel buiten als binnen worden gebruikt. Er bestaan verschillende variaties op dit product zodat dit nauw kan aansluiten op het uiteindelijke doel van de klant. Zo heeft de Nederlandse ambassade in Rome er een aantal staan op hun terras maar ook hotels of restaurants houden van het concept en passen het toe.

DoNuts, makkelijk en stijlvol

Een ander product is de welgekende DoNuts. Dit opblaasbaar zitmeubel is makkelijk te transporteren en wordt eveneens in nogal wat bars, restaurants en tuinen gebruikt. Het zit comfortabel en past binnen een geheel van eenvoud en stijl. Bovenop het zitgedeelte kan een tafeltje geplaatst worden. In ieder geval zal dit product niet onopgemerkt zijn. Het viel dan ook in de prijzen en kreeg de international design award in London( 2005), Interior innovation award IMM in Duitsland( 2005) en eveneens de Reddot design award in Duitsland( 2005).

Icecube, een vernieuwen verlichtingselement

Van een heel ander kaliber is de Icecube. Dit is een verlichtingselement dat opnieuw verschillende functies kan hebben. Zo kan men het gebruiken om een ruimte te verdelen, extra aandacht te trekken, de juiste sfeer te brengen tijdens een feestje en het kan zelfs een ontmoetingsplek zijn. Dat laatste is mogelijk dankzij het feit dat men effectief ijsklontjes in het element kan stoppen waardoor men er drank koel kan houden en mensen zichzelf tijdens een feestje kunnen bedienen. Dankzij het eigen drainagesysteem vloeit het smeltwater weg en blijven de ijsblokjes langer vers. De lichten zorgen dan weer voor de juiste atmosfeer. Men kan er eveneens kussens op leggen zodat ook dit een zitmeubel kan worden.

Meer dan enkel zitmeubels

Handige ruimteverdelers

Maar dit bedrijf produceert meer dan enkel zitmeubels. Zo hebben ze een ruimteverdeler bedacht die je toch het gevoel van ruimte doet behouden. Het is een plaat met gaatjes waarin stokken staan. Door de kijkruimte langs de stokken verliest men niet het idee van de ruimte en toch zorgt het voor enige verdeling. Dit concept wordt dan ook gegeerd in restaurants, bars en winkels. Men kan eveneens lichte objecten hangen aan dit voorwerp waardoor het een dubbele functionaliteit krijgt.

Functionaliteit en gezelligheid voorop

Qratar is dan weer een element die niet te ontbreken valt op een tuinfeestje waar je een kampvuurgevoel wil bij plaatsen. Zo gaat het bedrijf ervoor zorgen dat men dit gezelligheidselement eveneens kan gebruiken als gril. Mits een vernuftig systeem te gebruiken kan men het rooster draaien wanneer het vlees gaar is of wanneer men nieuw hot op het vuur wil leggen.
© 2009 - 2024 Pops, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het huis inrichten met design meubelsHet huis inrichten met design meubelsEen trendy woonkamer wie wil het niet. In grote woonboulevards worden we overspoeld met de mooiste meubels, lampen en al…
Wat is Scandinavisch design?Wat is Scandinavisch design?Anno 2016 zie je steeds vaker Scandinavische invloeden in interieurs terugkomen. Maar wanneer kun je iets daadwerkelijk…
IPhone 8, 8 Plus en iPhone X: wat is het verschil?IPhone 8, 8 Plus en iPhone X: wat is het verschil?Op 12 september 2017 heeft Apple drie nieuwe iPhones geïntroduceerd. Inderdaad, drie! Hiertoe behoren de iPhone 8 en 8 P…

Koffiehuisstoel, Brahms zat er al opDe “stoel der stoelen”, zo wordt de houten koffiehuisstoel, het zogenaamde model 214, genoemd. Honderdvijftig jaar geled…
Perzische tapijten handgeknoopt en goede beleggingPerzische tapijten handgeknoopt en goede beleggingU kent ze wel. Die prachtige Perzische tapijten. Heeft u er zelf geen? Dan ligt er misschien een bij de buren of ergens…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PIRO4D, Pixabay
Pops (143 artikelen)
Laatste update: 10-10-2016
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.