Restylen voor een prikkie: De slaapkamer

Restylen voor een prikkie: De slaapkamer Slaapkamers worden steeds belangrijker in ons leven. Een slaapkamer dient al lang niet meer om alleen maar te slapen. Ook om te ontspannen neemt de slaapkamer een belangrijke rol in. En wat is er nu lekkerder als na een uitgebreid bad naar je slaapkamer te gaan, om daar even lekker te relaxen voordat je gaat slapen.

Beslis hoeveel geld je kunt besteden voor je slaapkamer

Dat is de belangrijkste stap. Je wil namelijk niet wakker liggen omdat je teveel geld hebt uitgegeven aan je slaapkamer. Het is aangenamer voor je budget om stukje bij beetje je kamer verder “af te maken”. Bedenk ook welke kleuren je aanspreken en welke stijl. Een avondje surfen op het internet kan je op heel veel ideeën brengen. Bepaal ook wat het belangrijkst is. Ben je aan een nieuw bed toe? Geef dan niet ongewild ¾ van je budget uit aan je bed, waardoor er niets overblijft voor de rest van je kamer.

Begin bij het begin

En het begint met opruimen. Het is veel makkelijker om te restylen als er geen rommel meer ligt, en alles opgeruimd is. Als je gaat opruimen, pak dan 3 vuilnis zakken. In de eerste zak doe je alle wat weg kan, in de tweede zak doe je alles wat naar de kringloop kan, en de 3e zak doe je datgene in waar je over twijfelt. Zet op de 3e zak een sticker met een datum, en schrijf in je agenda dat je over 6 maanden die zak moet bekijken. Op dat moment kun je besluiten of het alsnog nog weg kan, of dat er toch kleding in zit wat je nodig bent. Doe dit ook met linnengoed. Wat heeft het voor nut om linnengoed te bewaren wat je toch niet meer gebruikt?

Schuif!

Schuif eens met je meubilair. Het klinkt zo simpel, en het is ook niet moeilijk. Ja, lastig kan het zijn, maar dat is dan alles. Dus schuif je bed eens tegen een andere muur, en verplaats die kast eens. Misschien is er nu ruimte om die leuke gel kachel te plaatsen, met een warm kleed ervoor… Als je bezig bent met schuiven, dan is dat ook het moment om te bekijken of je wilt behangen of niet. Je hebt nu namelijk toch die kledingkast van de muur, en je kunt er nu achter behangen, in plaats van eromheen. Want dat is het nadeel van ergens omheen behangen, je kunt nooit meer schuiven. Je hebt jezelf veroordeeld tot een starre inrichting. Maak deze fout geen tweede keer.

Kleine accessoires

Bekijk wat je in je kamer hebt, en of je het nog mooi vind. Past het bij het beeld zoals jij dat graag zou zien in je slaapkamer? Ga naar de kringloop, en kijk naar kleine woon accessoires. En let dan niet op de kleur. Het oude eikenhouten handdoekenrek mag er dan nu niet uitzien, de prijs is er ook naar bij de kringloop. Idem dito als dat eikenhouten tafellampje wat dienst zou kunnen doen op je nachtkastje. Investeer een paar euro in een verfje en een paar kwasten en begin te verven. Je zult zien hoe het er van opknapt, en een blikvanger wordt in je nieuwe ruimte.

Gordijnen en vitrage

Ook gordijnen en vitrages kunnen een groot verschil maken. Kijk wat er nodig is om datgene wat er nu hangt weer “op te frissen” of te laten “verdwijnen”. Je zou voor die degelijke donkere velours gordijnen dunne in betweens kunnen hangen. En misschien is het ook mogelijk om de gordijnen die je hebt te verven. Wat ook zinvol is, om “nonchalant” zo her en der te laten vallen dat je met je slaapkamer aan de gang gaat, en dat je nog op zoek bent naar gordijnen. Met een beetje geluk kun je de gordijnen van de achterburen overnemen, en past het precies.

Posters en wandversieringen

Houd je ogen open voor schilderijen met mooie lijsten als je toch bij de kringloop loopt. Ook deze kun je verven, en dan je favoriete afbeelding of frame erin doen. Wees in ieder geval creatief, en probeer om een hoekje te denken. Zo zou je ook een foto van je favoriete vakantie bestemming heel groot kunnen af drukken, en die in 3 fotolijsten doen die je daarna naast elkaar hangt.

Lees verder

© 2009 - 2024 Sysnet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huisstofmijtallergie: behandeling van de slaapkamerAls je hoort dat je kind allergisch is aan huisstofmijt, is dat wel even slikken. Gelukkig kun je nu met een paar eenvou…
Slaapkamer: rustpunt of vrolijke ruimte om te vertoevenUitgaande van de gemiddelde slaapkamer heeft deze de laatste jaren nogal wat gedaantewisselingen ondergaan en er zijn oo…
Geld besparen: kringloopRecycling is goed voor het milieu en kan ook veel geld besparen. Tweedehandse producten kosten maar een schrijntje in ve…
Slaapkamer hygiënisch schoonmakenSlaapkamer hygiënisch schoonmakenEen schone slaapkamer zonder al te veel stof ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, maar is bovendien ook beter voor d…

Restylen voor een prikkie: de keukenRestylen voor een prikkie: de keukenDe keuken. Een ruimte die onmisbaar is in elk huis. Een ruimte waar je je behalve comfortabel wilt voelen, je ook prakti…
Inrichting klein huisInrichting klein huisBij een klein huis kan de inrichting kopzorg geven. Een kleine woning kan snel rommelig ogen. Stijl aanbrengen in het in…
Sysnet (64 artikelen)
Laatste update: 01-03-2016
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.