Gratis meubels: Hoe kom je daar aan?

Gratis meubels: Hoe kom je daar aan? Als je voor het eerst een huis moet inrichten zal je erachter komen dat het veel meer geld kost dan je in eerste instantie had gedacht. Jij bent echter degene die beslist hoeveel geld je wilt besteden aan meubels. Het is best mogelijk om je huis in te richten zonder te veel geld uit te geven. Er zijn ook verschillende manieren om aan gratis meubels te komen, waardoor je gratis je huis kunt meubileren.

Maak bekend dat je gratis meubels zoekt

Heb je nieuwe spullen nodig omdat je bijvoorbeeld net bent verhuisd? Dan moet je aan iedereen die je kent vertellen dat je op zoek bent naar meubels. Er zijn best veel mensen die spullen thuis hebben staan waar ze graag vanaf willen. Vooral als ze daar niet veel moeite voor hoeven te doen. Je zal vaak het meeste via-via bereiken, want je familie, vrienden of collega’s gunnen je wel wat. Zorg er wel voor dat het voor iedereen duidelijk is dat je gratis meubels wenst te krijgen. Dit doe je door gewoon aan te geven dat je er niets voor zal willen of kunnen betalen.

Zoek online

Op internet kun je verschillende sites vinden waar gratis tweedehands meubels worden aangeboden. Enkele voorbeelden daarvan zijn:
  • www.gratisaftehalen.nl
  • www.allesgratisafhalen.nl
  • www.haalgratisaf.nl
  • www.gratisspullenafhalen.nl
  • www.gratisoptehalen.nl

Om contact te leggen met mensen die spullen willen weggeven moet je je via de site inschrijven. Maak een afspraak met de gever om de meubels op te halen. Hou je ook aan de afspraak om de spullen op te halen. Goede meubels kunnen aan je neus voorbijgaan als je te lang wacht. Vooral als het om grote meubelstukken gaat willen de gevers er graag vanaf en ze zullen het daarom niet langer dan nodig voor jou reserveren.

Bezoek de kringloopwinkel

Kringloopwinkels verkopen goedkope meubels, maar je kunt daar ook aan gratis meubels komen. Sommige winkels hebben teveel meubels en enkele van die artikelen zijn praktisch onverkoopbaar. Je kunt bij een winkel in je buurt vragen of dat daar ook het geval is. Verwacht niet dat je dan de modernste artikelen zal krijgen. Het gaat om spullen die ze echt niet kwijt raken. Je kunt er wel iets van maken als je een beetje handig bent.

Meubels op straat

Soms zie je aan de straatkant huisraad staan die mensen niet meer gebruiken. Ze zetten het daar neer voor het grofvuil of zodat mensen die het wel kunnen gebruiken het kunnen meenemen. Het kan de moeite waard zijn om rond te kijken als je op pad bent. Om er zeker van te zijn dat het echt om spullen gaat waar mensen afstand van willen doen, is het netjes om even te informeren bij de bewoners of je iets mag meenemen.

Briefje ophangen

Een andere manier om aan gratis meubels te komen is door een briefje op te hangen op het boodschappenbordje in de supermarkt. Dit kan heel erg effectief zijn. Vermeld eventueel op je briefje dat je zelf langs kan gaan om de spullen op te halen. Hang strookjes aan het briefje met je contactgegevens, die de mensen mee kunnen nemen zodat ze je kunnen opbellen om te informeren dat je langs kunt komen.

Hulp bieden bij ontruimen

Om aan gratis meubels te komen kun je ook bekenden aanbieden om te helpen wanneer ze een woning moeten ontruimen, in ruil voor gratis meubels. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan wanneer een bewoner is overleden. Als je kiest om te gaan helpen kan het veel tijd in beslag nemen, terwijl je geen garantie hebt dat het bruikbare spullen oplevert. Maar het kan ook de moeite waard zijn. Vergeet niet om vooraf af te spreken wat de bedoeling is.

Nog enkele tips

  • Zorg er voor dat je op korte termijn vervoer kunt regelen om gratis meubels op te halen en indien nodig ook vrienden of familie hebt die bereid zijn om te helpen sjouwen.
  • Als je denkt dat je iets niet zal kunnen gebruiken, hoef je het niet uit beleefdheid aan te nemen. Als je alles aanpakt zit je straks in een huis vol rommel waar je niets mee kan.
© 2016 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis goedkoop inrichtenJe wilt je huis leuk inrichten, maar je budget is helaas niet toereikend om dure meubels aan te schaffen. Dit artikel ge…
Studentenkamer efficiënt inrichtenStudentenkamer efficiënt inrichtenEindelijk is het je gelukt, een kamer! Een eigen plek die je naar hartenlust mag inrichten. Maar hoe kun je dat eigenlij…
Het huis inrichten met design meubelsHet huis inrichten met design meubelsEen trendy woonkamer wie wil het niet. In grote woonboulevards worden we overspoeld met de mooiste meubels, lampen en al…
Antiek: de handel in antieke meubelsAntiek: de handel in antieke meubelsEr is veel vraag naar antieke meubels. Dit is een trend van de laatste decennia, alhoewel er altijd wel veel vraag naar…

Nieuwbouw: stappenplan voor het kopen van een keukenNieuwbouw: stappenplan voor het kopen van een keukenHet kopen van een nieuwbouwwoning vergt veel afstemming met professionals in de bouwsector. Het kiezen van een keuken na…
Louis de Poortere vloerkleden: collecties en verkooplocatiesLouis de Poortere vloerkleden: collecties en verkooplocatiesLouis de Poortere is een grote naam in de wereld van de vloerkleden. Diverse Nederlanders hebben er één liggen in de woo…
Bronnen en referenties
  • Eigen ervaring
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 19-04-2016
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.