Je studentenkamer goedkoop inrichten

Je studentenkamer goedkoop inrichten Je examens zijn voorbij. Een nieuwe studie, een nieuwe stad, nieuwe mensen en een nieuwe kamer! Hoe ga je deze kamer inrichten? Je studentenkamer kun je goedkoop inrichten maar hiervoor moet je wel een aantal dingen anders doen. Stuntwinkels en tweedehands winkels zijn belangrijk en bieden veel mogelijkheden. Hier lees je wat je moet weten!

Op kamers

Als je op kamers gaat ontbreekt het vaak aan één ding: geld. Het studentenleven is al duur genoeg. Je collegegeld wordt elk jaar duurder en geld voor het inrichten van je kamer wil je het liefst zo laag mogelijk houden. Toch moet je kamer er wel gezellig en mooi uitkomen te zien want je leeft er immers! In de koude, donkere wintermaanden ben je veel binnen dus een ruimte waar jij je op je gemakt voelt is juist dan extra belangrijk.

Slim inkopen doen

Het is belangrijk om meteen goed te beginnen bij de basis. Wat ga je met de wanden doen? Als je de wanden gaat verven heb je naast het verf ook ander materiaal nodig. Je moet denken aan kwasten en rollers, verfbakjes, roerstokjes, doeken en afdekfolie. Dit alles bij elkaar kan flink in de kosten lopen. Je koopt deze materialen natuurlijk niet bij een dure bouwmarkt. De materiaalkosten en het verf zijn hier een stuk duurder dan bij een stuntwinkel. Elke stad heeft wel een stuntwinkel waar deze producten tegen een veel lagere prijs wordt aangeboden. Ga, voordat je dus met je nieuwe kamer aan de slag gaat, eerst opzoek naar een goedkoop adres!

Zorg er wel voor dat je bepaalde producten niet te goedkoop en van een te lage kwaliteit aanschaft. Een verfkwast moet wel van goede kwaliteit zijn. Een kwast van lage kwaliteit haart vaak uit tijdens het verven en verft ook minder mooi. Dit wil je niet dus geef hier iets meer geld aan uit. Je moet ook extra aandacht besteden aan het verf. Een erg goedkoop en kwalitatief slechter merk zal niet ten goede komen aan het eindresultaat. Vaak dekt dit verf niet goed waardoor je meerdere keren het verf aan moet brengen. Ook kan dit verf korrelen, afbrokkelen of erg spetteren tijdens het verven.

Stuntwinkels bieden vaak erg goedkope verf en kwasten aan. Deze kun je beter mijden. Topkwaliteit verf is er ook te koop maar tegen een veel lagere prijs. Koop dit verf dus. Bereken voordat je verf gaat kopen hoeveel verf je nodig hebt. Bij een stuntwinkel zijn vaak een beperkt aantal verfbussen van jouw kleur. Als je achteraf te weinig verfbussen hebt gekocht kan dat later een probleem worden wanneer jouw kleur niet meer leverbaar is.

Als je gaat behangen moet je rekening houden met een behangtafel. Je kunt behangen zonder tafel maar dit is niet handig. Koop behangplaksel van goede kwaliteit want je wilt niet dat je behang er na een dag afvalt. Uiteraard koop je deze producten bij een stuntwinkel!

Meubels en decoratie

Meubels maken je kamer af. Als je de basis achter de rug hebt kom het moeilijkste van het inrichten. Wat voor meubels wil je in je kamer? Wil je een bepaalde stijl of vind je het leuk om zoveel mogelijk stijlen door elkaar te gebruiken? Als je een kleine studentenkamer hebt moet je extra rekening houden met de grote van je meubels. Meet je kamer op en ga na wat je wilt hebben. Een bank is mooi maar neemt veel ruimte in beslag.

Een bureau is handig maar geen must. Je kunt in de bibliotheek van je universiteit of hogeschool gaan studeren. In kleine kamers is het soms verstandig om niet te kiezen voor een bureau. Een bureau maakt je kamer tevens erg slaapkamerachtig.

Koop je meubels en decoratiematerialen bij een tweedehands winkel. Je kunt ook naar grote meubelwinkels gaan maar hier ben je wel weer meer geld kwijt.

Tips
  • Zijn je meubels makkelijk te verplaatsen naar je kamer? Houd rekening met krappe hoeken en kleine deurposten.
  • Kijk waar je stopcontacten hebt en houd hier rekening mee tijdens het inrichten
  • Ga alles opmeten voordat je gaat inkopen. Hoe hoog en wijd zijn je ramen?

Geschatte kosten

Je kunt je nieuwe kamer natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Voor een gemiddelde kamer van vijftien vierkante meter ben je ongeveer tweehonderd euro kwijt. Als je veel meubels en accessoires hergebruikt liggen de kosten een stuk lager

Succes met inrichten!
© 2009 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studentenkamer inrichtenAls student heb je meestal slechts een paar vierkante meters tot je beschikking. Omdat dit toch je nieuwe verblijf is ge…
Op kamers: inrichtingOp kamers: inrichtingJe bent student en gaat op kamers, maar hoe ga je die kleine studentenkamer inrichten? Tips en trucs om je kamer groter…
Sfeervol huis of studentenkamer inrichten met klein budgetSfeervol huis of studentenkamer inrichten met klein budgetWeinig geld en toch leuk wonen! Een gemiddelde studentenkamer kost in 2011 al gauw 350 en dat is een hele hap als je mo…

Perzische tapijten handgeknoopt en goede beleggingPerzische tapijten handgeknoopt en goede beleggingU kent ze wel. Die prachtige Perzische tapijten. Heeft u er zelf geen? Dan ligt er misschien een bij de buren of ergens…
Hoe een kleine badkamer groter kan lijkenHoe een kleine badkamer groter kan lijkenOf de badkamer nu klein of verkrampt is, of het alleen maar zo voelt, er zijn mogelijkheden om de badkamer groter te doe…
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 30-11-2009
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.