Opslagruimte huren, waar kan ik dat het beste doen?

Opslagruimte huren kan in veel gevallen erg handig zijn. Als u bijvoorbeeld tijdelijk geen woonruimte heeft dan is het handig als u ergens terecht kunt met uw spullen. Tegen een klein bedrag kunt u maandelijks opslagruimte huren bij een bedrijf. U kunt ook opslagruimte huren omdat u gewoon veel oude spullen heeft waar u geen afstand van wilt doen. Bijna overal in Nederland vindt u tegenwoordig wel een bedrijf dat opslagruimte verhuurt aan particulieren en bedrijven. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die opslagruimte verhuren. De meeste bekende zijn Shurgard, All Safe en City box. Naast deze grote bedrijven zijn er nog veel meer bedrijven in Nederland die opslagruimte verhuren. Hieronder vindt u een overzicht van de drie grootste bedrijven waar u terecht kunt voor opslagruimte.

Opslagruimte huren bij Shurgard

Shurgard heeft inmiddels 39 vestigingen in Nederland waar u opslagruimte kunt huren. De kosten hangen af van de ruimte die u nodig heeft. Hoe meer ruimte u nodig heeft, hoe meer u betaalt. De opslagruimtes van Shurgard zijn allemaal beveiligd en er is 24 uur per dag camera toezicht. Voor de dichtstbijzijnde vestiging kunt u het beste even op de website van Shurgard kijken.

Openingstijden bij Shurgard

Shurgard heeft ruime openingstijden. U kunt 7 dagen per week vanaf 06.00 t/m 23.00 bij uw inboedel komen.

Extra kosten

Bij Shurgard betaalt u naast de huur van de ruimte ook nog de kosten van een cilinderslot en administratiekosten. U dient zelf voor een verzekering te zorgen. Heeft u ook hulpmiddelen nodig? Dan kunt u bij Shurgard ook nog verhuisdozen en verpakkingsmaterialen kopen tegen een klein bedrag.

Opslagruime huren bij Allsafe

Allsafe heeft ook een heleboel vestigingen in Nederland. Opslagruimte huren bij Allsafe kan al vanaf 6 euro per maand. De opslagruimtes van Allsafe zijn allemaal beveiligd en er is 24 uur per dag camera toezicht. Voor de dichtstbijzijnde vestiging kunt u het beste even op de website van Allsafe kijken.

Openingstijden bij Allsafe

Bij Allsafe kunt u 7 dagen per week vanaf 06.00 t/m 23.00 terecht om bij uw inboedel te komen.

Extra kosten

U betaalt bij Allsafe geen extra administratiekosten en ook geen kosten voor het cilinderslot.

Opslagruimte huren bij City box

City box is gevestigd op een heleboel locaties in Nederland. Bij City box kunt u uit 54 verschillende opslagboxen kiezen om uw spullen in op te slaan. Vanaf 1m3 kunt u al opslagruimte huren bij City box. Het voordeel van City box is dat u elk moment gratis kunt overstappen naar een grotere of kleinere ruimte. Ook betaalt u bij City box geen btw dus dat scheelt weer 21 procent. Bij City box heeft u de mogelijkheid om met uw auto voor uw eigen opslagbox te parkeren. Dit wordt ook wel “Drive thru” genoemd. Erg handig want u hoeft dan niet meer te slepen met uw spullen. Ook kunt u bij City box een gratis aanhanger lenen. De opslagruimtes van City box zijn allemaal beveiligd en er is 24 uur per dag camera toezicht. Voor de dichtstbijzijnde vestiging kunt u het beste even op de website van City box kijken.

Openingstijden City box

Bij City box kunt u 7 dagen per week vanaf 06.00 t/m 23.00 bij uw inboedel komen.

Extra kosten

City box rekent helaas wel extra kosten voor het gebruik van een slot. U betaalt bij City box ook nog een borgsom die vooraf betaald moet worden.

Waar kan ik nu het beste opslagruimte huren?

Mijn advies is om even bij de bedrijven te informeren wat precies de kosten zijn voor het huren van de ruimte die u nodig heeft. Als u deze prijzen allemaal vergelijkt dan zult u zien dat de prijzen enorm kunnen verschillen. Vergeet u niet dat u er wel op moet letten dat het bedrijf ook dicht bij u in de buurt zit, anders bent u evengoed duurder uit door de extra reistijd en benzine kosten.

Hoe weet ik hoeveel opslagruimte ik nodig heb?

De meeste bedrijven hebben op hun website een opslagcalculator voor u klaar staan. Hiermee kunt u heel makkelijk berekenen hoeveel ruimte u nodig heeft. Het berekenen is erg simpel. U vult in hoeveel meubels u heeft en het programma berekend voor u het aantal m3 dat u nodig heeft. Zodra u de ruimte heeft berekend kunt u ook de prijzen berekenen voor de ruimte die u wilt huren.
© 2012 - 2024 Xavier73, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verhuizen: wat komt er bij kijken?Verhuizen: wat komt er bij kijken?Het is zover, je huis is verkocht. Nu moet je al je spullen gaan pakken en verhuizen. Bij een verhuizing komt vaak meer…
Goederenopslag: Opslagruimte voor goederen hurenAls je tijdelijk je goederen wilt opslaan dan kun je hiervoor een ruimte huren. Vaak heb je de keuze uit verschillende g…
Tijdelijk naar een ander huis. Waar denk je aan?Tijdelijk naar een ander huis. Waar denk je aan?Stel je voor, je hebt je huis verkocht. Met de koper is afgesproken op welke datum de sleutel wordt overgedragen. Op zic…
Externe opslagmediaEr bestaan verschillende oplossingen en standaarden voor het opslagen van bestanden buiten de computer. De ene heeft al…

Rechtstreeks meubels kopen van de fabrikantNatuurlijk kun je op een woonboulevard of in een meubelwinkel je nieuwe bank kopen, maar er zijn ook andere manieren om…
Kleur in het interieurKleur in het interieurDe koudere seizoenen zijn bij uitstek geschikt om het interieur aan te pakken en dat doen mensen dan ook massaal. De won…
Xavier73 (3 artikelen)
Gepubliceerd: 04-10-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.