H2O mop. Hoe werkt het?

H2O mop. Hoe werkt het? De H2O mop lijkt op een gewone mop, maar ook een beetje op een roller om de vloeren te reinigen, maar de H2O is een apparaat om de vloeren te reinigen, dat op stoom werkt. Er komen geen schoonmaakmiddelen meer aan te pas. De stoom doet het werk. De vloeren, waaronder ook tapijt en houten vloeren, worden gereinigd met stoom. De stoom wordt voortdurend geproduceerd terwijl u de vloeren reinigt. Volgens de producent is dit zeer effectief. De H2O mop is een apparaat waarmee u de vloeren kunt reinigen met stoom. De hete stoom dringt door tot in de bovenlaag van uw vloer, bijvoorbeeld in tapijt of in de bovenlaag van een houten vloer. Het hoesje wat om de mop heen zit neemt het vocht daarna weer meteen grotendeels op. Stoom is een prima manier om vlekken te verwijderen. De H2O mop is ook geschikt voor stenen vloeren. De kop van de mop is wendbaar waardoor het gemakkelijk is om alle hoeken van een kamer te bereiken. U kunt bijvoorbeeld ook gemakkelijk met de wendbare kop om de voet van een wc pot heen dweilen. Het zogenaamde microvezelpad, in de vorm van een hoesje om de kop van de mop heen, neemt het vuil op. Dit hoesje is vervangbaar voor nieuwe hoesjes en de hoesjes kunnen in de wasmachine gewassen worden voor meervoudig gebruik.

H2O mop reinigt zonder schoonmaakmiddelen

Bij gebruik van de H2O mop makt u geen gebruik meer van chemische schoonmaakmiddelen. Het microvezelpad neemt zoveel mogelijk vuil op.

Waar is de H2O mop geschikt voor?

De mop bereikt binnen zeer korte tijd een zeer hoge temperatuur waardoor de stoom direct het werk kan doen. U kunt de mop gebruiken voor de volgende zaken:
 • Stenen vloeren zoals tegels of keramiek
 • Houten vloeren en parket en laminaat (houdt de mop bij laminaat (of andere kwetsbare vloeren) in beweging zodat de mop niet op een plek blijft staan)
 • Vinyl en zeil
 • Matrassen en tapijten

H2O uitbreidingsmogelijkheden

 • Carpet Glider om uw tapijten extra goed te kunnen reinigen
 • Outdoor Glider: Voor buitentegels.
 • Set Glider: bevat de Carpet Glider e de Outdoor Glider tegen een gereduceerde prijs.
 • H2O Laser Coral Rag: Doek met extra grote microvezeldraden. Dit is speciaal ontworpen voor het opnemen van meer vuil en vocht opgenomen.
 • H2O Laser Microfibre Pads: 2x verpakkingen Microvezel Pads voor de H2O mop.

Ervaringen met de H2O mop

De H2O mop wordt over het algemeen goed ontvangen. Het meest opvallende aan de ervaringsverhalen is:
 • Aan het begin is het voor ongeveer de helft van de gebruikers even wennen en men moet misschien leren omgaan met de mop. De andere helft van de mensen is direct enthousiast.
 • Sommige gebruikers vinden dat de vloer meer tijd nodig heeft om te drogen dan verwacht, anderen vinden juist dat het prima werkt. De opmerking dat de vloer niet meteen droog is, voert de boventoon. Dit wordt echter niet vaak als een heel groot probleem ervaren. Het is meer een kwestie van laten drogen.
 • Over het algemeen is men zeer tevreden over de reinigingscapaciteit van de mop.
 • De mop moet bewogen worden zoals u een stofzuiger beweegt en men raadt af hem op een plek te laten staan, want dan geeft hij te veel water af.
 • De pads moeten regelmatig gewisseld worden.

H2O mop veiligheid

 • De H2O mop mag niet buiten gebruikt wordt, tenzij u de outdoorglider in gebruik heeft.
 • Het apparaat mag alleen op geaard stopcontacten worden aangesloten
 • Het apparaat is niet geschikt om mee te spelen, kinderen en ook huisdieren zouden zich kunnen verwonden en het apparaat mag dus niet door kinderen bediend worden of als speelgoed gebruikt worden door kind of huisdier
 • Lees voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing voor veilig gebruik van het apparaat

De H2o Steam Mop staat (november 2009) op Amazon op basis van meer dan 40 stemmen gehonoreerd met 3 tot 5 sterren. U kunt de mop online kopen bij onder andere Trendvertise.

Lees verder

© 2009 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stoomreiniger kopen: Waar moet je op letten bij de aanschaf?Een stoomreiniger heeft enorm veel voordelen ten opzichte van een traditionele stofzuiger, wanneer het gaat om reiniging…
The Oil Cleansing Method: je gezicht reinigen met olieThe Oil Cleansing Method: je gezicht reinigen met olieThe Oil Cleansing Method: oftewel, je gezicht reinigen met olie. Deze methode is bij veel mensen erg populair, omdat het…
Vloerbedekking: eigenschappen van tapijtVloerbedekking: eigenschappen van tapijtWanneer je nieuwe vloerbedekking wilt kopen, dan heb je de keuze uit vele soorten. Soms wordt in het spraakgebruik met v…
Beauty: reinigen gezichtBeauty: reinigen gezichtMet make-up zijn de meeste jonge dames al vroeg mee aan de slag, maar niet iedereen krijgt erbij uitgelegd dat het vervo…

Houdt je huis netjes met behulp van een schemaKost het jou ook zo'n moeite om je huishouden een beetje bij te houden? Je hebt tenslotte zoveel andere dingen te doen?…
De zwabber of mopDe mop of stokdweil is een handig hulpmiddel in het huishouden en in Spanje is hij alomtegenwoordig. Het is één van de p…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Nemo, Pixabay
 • Amazon
 • H2O mop gebruiksaanwijzing
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 01-06-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.