Hoe bespaar ik op mijn dakkapel?

Het laten plaatsen van een dakkapel is een grote uitgave. Toch zijn er eenvoudige manieren om voordelig een dakkapel te laten plaatsen. Lees hieronder 10 handige tips waarmee je op een makkelijke manier geld kunt besparen op je dakkapel.

Kies voor standaard

Wil je voordelig een dakkapel laten plaatsen? Kies dan voor een prefab dakkapel. De onderdelen van een prefab dakkapel worden vooraf in een fabriek gemaakt en in elkaar gezet. Het gaat vaak om standaard modellen en afmetingen. Hierdoor is de productie efficiënt en zijn de prijzen voordelig.

Lees je goed in

Bedenk van te voren goed waar je naar op zoek bent en lees je hier goed over in. Zo voorkom je dat de specialist je een duurdere dakkapel verkoopt dan dat je eigenlijk had gewilt. Bespreek je wensen en verwachtingen goed met je dakkapellen specialist om misverstanden te voorkomen.

Plaats samen met de buren

Hoe meer dakkapellen je laat plaatsen, hoe hoger de korting. Maak dus een rondje door de buurt om na te gaan of de buren ook interesse hebben in een dakkapel. Ook als je zelf meerdere dakkapellen wilt laten plaatsen, kun je om extra korting vragen bij je dakkapellen specialist.

Isoleer je dakkapel

Met een goed geïsoleerde dakkapel hoef je minder te stoken. Hiermee bespaar je geld op je energierekening. Kunststof dakkapellen hebben over het algemeen een hogere isolatiewaarde dan houten dakkapellen. Er gaat over het algemeen ook veel warmte verloren via ramen. Je kunt daarom het beste kiezen voor HR++ glas. Dit glas isoleert 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.

Bouw vergunningsvrij

Het is voordelig als je een dakkapel zonder vergunning kunt laten bouwen. Een bouwvergunning is namelijk niet goedkoop. Gemeentes rekenen hiervoor verschillende bedragen. Als je een dakkapel vergunningsvrij laat bouwen kun je tussen de 200 en 600 voordeliger uit zijn. Daarnaast is het regelen van een bouwvergunning ook nog eens een tijdrovende bezigheid.

Kies het voordeligste seizoen

Soms zijn de prijzen van dakkapellen specialisten seizoensgebonden. Het kan dus voorkomen dat het voordeliger is wanneer je een dakkapel in de winter laat plaatsen. Bespaar dus geld door je dakkapel bijvoorbeeld een seizoen eerder of later te laten plaatsen.

Maak de dakkapel zelf af

Ben je handig met klussen? Dan kun je een hoop geld besparen door zelf je dakkapel af te timmeren. Als je dit door de vakman laat doen is hij hier namelijk extra tijd aan kwijt en dit kost jou weer extra geld. Denk bij het afwerken van je dakkapel aan bijvoorbeeld aan het plaatsen van vensterbanken of knieschotten en het afwerken van zijwanden en plafonds.

Maak gebruik van het verlaagde btw-tarief

Het btw-tarief op de arbeidskosten bij het herstellen of renoveren van uw woning is tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. Deze verlaging duur tot 1 maart 2014. Doe hier u voordeel mee en profiteer van deze korting.

Kies voor een onderhoudsarme dakkapel

Kunststof dakkapellen staan erom bekend dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Hierdoor bent u geen periodieke onderhoudskosten kwijt aan bijvoorbeeld schilderwerk. Dit kan op lange termijn veel geld schelen.

Vergelijk de prijzen

Besparen begint bij vergelijken. De prijzen van dakkapellen specialisten kunnen erg van elkaar verschillen. Vraag daarom offertes aan bij verschillende dakkapellen specialisten om voor de meest voordelige optie te kunnen kiezen. Daarnaast is het vaak mogelijk om over de prijs te onderhandelen met je dakkapellen specialist. Ook hierin sta je sterker als je meerdere offertes in handen hebt.
© 2013 - 2024 Danielleweber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Houten of kunststof dakkapelEr komt veel kijken bij het laten plaatsen van een dakkapel. Een grote beslissing die gemaakt moet worden is het kiezen…
Traditionele dakkapelDakkapellen zijn er in verschillende soorten en maten. Ook de bouwwijze kan per dakkapel verschillen. U kunt kiezen voor…
Wat kost een dakkapel?Wat kost een dakkapel?Een redelijk goedkope manier om extra ruimte in een huis te creëren is het plaatsen van een dakkapel. Op de etage onder…
Dakraam of dakkapelDakraam of dakkapelEen zolder zonder raam of met klein raampje is over het algemeen donker en somber. Wil je er een lichte hobbyruimte, sla…

Schilderen - Noodzaak van het reinigen en schurenSchilderen - Noodzaak van het reinigen en schurenReinigen en schuren bij het schilderen. Bij het schilderen of verven van nieuw of reeds behandeld hout is het altijd ver…
Hout buitenshuis gebruikenHout buitenshuis gebruikenHout is een prachtig materiaal voor gebruik buitenshuis. Maar hout is ook enigszins een apart materiaal. Het vereist eni…
Bronnen en referenties
  • http://www.dakkapel-weetjes.nl/dakkapel-prijzen/besparen-dakkapel.html
  • http://www.verbouwkosten.com/besparen-op-de-kosten-van-een-dakkapel-kan-op-deze-5-manieren/
  • http://www.wonend.nl/dakkapel/dakkapel-tips/dakkapel-kosten-besparen-als-je-een-dakkapel-koopt.html
  • http://www.wonend.nl/dakkapel/dakkapel-tips/voordelig-een-dakkapel-plaatsen.html
  • http://www.dubbelglas-weetjes.nl/hr-glas/
Danielleweber (4 artikelen)
Gepubliceerd: 04-10-2013
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Doe het zelf
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.