Een tuinhuis voordelig aankopen en plaatsen

Een tuinhuis voordelig aankopen en plaatsen In de tuin een huisje plaatsen heeft zo zijn voordelen. Het is de ideale bergplaats en je kan deze volledig inrichten naar eigen keuze. Sommige als werkplek, andere voor alle tuin benodigdheden in kwijt te kunnen. Maar kunnen we dit allemaal realiseren op een voordelige manier? Ik geef in dit artikel nuttige tips van aankoop tot eindresultaat. Want besparen kan op allerlei manieren.

De aankoop: kijk zowel in een winkel als via het internet

Voor de aankoop kan je aan twee type winkels denken. Of in een speciaalzaak, of een doe-het-zelf zaak. Beide hebben meestal een ruime keuze aan tuinhuizen. Ook hebben deze winkels vaak ook een online winkel op het internet. Onthoud de sites of neem een naamkaartje mee. Het beste vergelijken kan je pas na een 4tal bezoeken waar je je ideale ontwerp hebt gezien.

Om geld te besparen loont het de moeite om de aankoop al vroeg op voorhand te plannen. Waarom zou je denken? Wel je kan al snel 10 tot 15 procent korting besparen door te wachten op een actie. Die misschien pas 2 maanden later komt. Zo denken we aan nieuwe tuin catalogen die altijd wel een aanbieding hebben voor de start van de zomer.

Vind je een website online waar je wil bestellen? Ga ook eens na of betalen met je Visa of Mastercard geen extra voordelen bied. Bijvoorbeeld Citibank die je 5 procent extra cashback geeft bij een online aankoop. Of de kortingsbonnen die je vind bij je maandelijkse afrekening kunnen ook besparen.

Extra accessoires

Ook zoals bij auto's vind je tegenwoordig allerhande extra's voor je tuinhuis te verbeteren. Is er een vloer bijgeleverd? Welke beits of vernis gebruik ik het best? Heel graag willen ze dat je heel het pakket koopt. Wat soms erg duur kan zijn voor al die extra accessoires. Denk eraan dat je in een doe-het-zelf zaak dan ook apart deze zaken vind. In plaats van een vloer kan je ook klik platen in hout kopen. Deze met hout geperste platen zijn zeker niet duur en kan dienen als vloer. Ook een dakgoot is in talloze mate verkrijgbaar. Want een dakgoot van 100 euro kan je zelf al snel vinden voor 40 euro.

Fundering voor je tuinhuis

Hier zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden. Besparen in de fundering kan maar let op de kwaliteit. Een dikke chappe of beton in je tuin laten gieten kost al snel wat geld. En dit zelf mixen is niet altijd een optie. Als je het tuinhuis op gras wil zetten zijn grote snelbouwstenen ook een optie. Deze zijn goedkoop en sterk, en kunnen vastgezet worden met klaargemaakte poeder voor beton. Maak hiervoor een paar gaten in de grond. Giet er wat beton in, leg de bouwsteen erin. En stamp op de gewenste hoogte de steen aan tot deze waterpas ligt. Giet achteraf de put verder met beton. Een handige en snelle klus wat je geld kan besparen.

Goed voorbereiden

Bij het bestellen van een houten tuinhuis komen ze vaak de planken "blank" leveren. De planken hebben nog meerdere vernis lagen nodig om tegen weersomstandigheden te kunnen. Dit doe je best allemaal vooraf. Het werkt sneller en vergeet geen plaatsen waar je anders moeilijk bij kan. Ook de beits of vernis kan goedkoop aangekocht worden. Merken van deze verven zijn niet altijd beter. het huismerk van Gamma kan evengoed dienen voor je hout te beschermen en kost de helft minder. Reken wel op twee of drie lagen voor een goede en degelijke afwerking.

Nog enkele tips

  • Denk altijd aan een dampscherm als je boven gras een tuinhuis plaatst.
  • Ook de aankoop van gronddoek kan zeer nuttig zijn.
  • Graag verlichting in je tuinhuis? Plaats vooraf onder de grond een kabel, en bescherm deze goed.
  • Afwerking rond het tuinhuis is ook zeker een bespreekbaar onderwerp. Bijvoorbeeld: kiezel, gras of klinkers?
  • Check bij de levering de planken op fouten, soms heb je maar enkele dagen de tijd dit te melden aan de leverancier.
  • Denk eraan bij de levering dat de heftruck je oprit niet beschadigd door het totale gewicht.
  • Laat de accu boor batterijen goed op de dag voordien want je zal ze nodig hebben. Succes!
© 2012 - 2024 Infotrader, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Houtskeletbouw tuinhuis - tips en adviezenEen houtskeletbouw tuinhuis en/of blokhut kan worden gebruikt voor een breed scala aan activiteiten; als een tuin decora…
Besparen op boodschappen: 10 tips om geld te verdienenBesparen op boodschappen: 10 tips om geld te verdienenBesparen op boodschappen kan veel geld opleveren. Volgens het NIBUD geven Nederlanders gemiddeld namelijk tussen de 20 e…
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…
Tuingereedschap, let op garantie!Tuingereedschap is niet in één maat of merk verkrijgbaar, er zijn diverse maten en merken. Je kunt kiezen uit bijvoorbee…

Een planken vloer zelf leggenEen planken vloer zelf leggenHandige mensen leggen hun planken vloer zelf. Nu bestaan er verschillende soorten houten vloeren zoals planken, parket,…
Wespenvanger makenEen wespenvanger maken voor in de tuin kan heel eenvoudig. Ook voor in huis zijn verschillende mogelijkheden om wespen e…
Infotrader (18 artikelen)
Gepubliceerd: 24-07-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Doe het zelf
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.