Wespenvanger maken

Een wespenvanger maken voor in de tuin kan heel eenvoudig. Ook voor in huis zijn verschillende mogelijkheden om wespen en vliegen te vangen. Er zijn diverse soorten wespenvangers te koop in de winkel, maar zelf maken is het goedkoopst. Het enige dat je nodig hebt zijn een plastic fles en een schaar. Wespen weghouden kan op verschillende manieren, met citroen en kruidnagelen maar ook met parasolletjes.

Wespenvanger voor in huis

Om wespen en vliegen buiten de deur te houden kun je verschillende voorzorgsmaatregelen treffen. De eerste is de deur dichthouden. Als het warm is wil je natuurlijk niet met een dichte deur zitten. Er is altijd de mogelijkheid om een goede hordeur te installeren. Een nadeel hiervan is dat je de deur steeds open en dicht moet doen als je erdoor wilt lopen. Een hor die bestaat uit draden of slierten stof is dan een oplossing. Hier kun je doorheen lopen.

Heb je eenmaal wespen of vliegen in huis dan kun je verschillende zaken gebruiken om van ze af te komen. De ouderwetse vliegenmepper is een oplossing. Echter, je moet zelf achter de wesp of vlieg aan om hem te pakken te krijgen. Er zijn ook kleefstrips te koop. Deze hang je aan het plafond en de wespen en vliegen plakken eraan vast. Een kleefstrip is niet echt mooi voor het interieur. Daar is iets op bedacht, je kunt raamstickers op het raam plakken. Deze speciale stickers geven een bepaalde stof af waaraan wespen en vliegen doodgaan.

Wespenvanger maken voor in de tuin

Op het terras of in de tuin wil je lekker kunnen zitten met een hapje en een drankje zonder dat wespen je lastigvallen. Kies eerst een goede plek in de tuin uit waar de wespenvanger kan staan of hangen. De beste plek is een hoekje in de tuin waar geen kinderen of andere personen kunnen komen. Bij een goede wespenvanger vliegen veel wespen in de buurt. Dat is geen plek waar je dichtbij wilt zitten. Zo mogelijk kan de wespenvanger het beste op een zonnige plek in de tuin staan of hangen.

Wespenvangers kun je kant-en-klaar kopen in de winkel. Je hebt er dan zelf weinig werk meer van. Via een opening aan de bovenzijde van de wespenvanger kun je er iets zoets in gieten. Dikke zoete siroop werkt heel goed om wespen te lokken.

Je kunt ook vrij eenvoudig zelf een wespenvanger maken. Met weinig materiaal kun je aan de slag. Je hebt een lege plastic fles van één tot twee liter nodig. Met een schaar knip je de bovenkant ervan af, ongeveer tien tot vijftien centimeter van de dop naar beneden. Je kunt nu dikke zoete siroop in de fles doen. Zet het afgeknipte deel er op de kop bovenop, zonder dop, en je zelfgemaakte wespenvanger is klaar. Deze wespenvanger kan alleen staan. Wil je de wespenvanger ophangen dan kun je twee kleine gaatjes maken waar een touwtje doorheen kan. Nu kun je de zelfgemaakte wespenvanger ophangen.

Wespen weghouden

Een wespenvanger trekt wespen en vliegen aan. Er zijn ook manieren om wespen weg te houden. Voor het weghouden van wespen kun je op een schoteltje wat schijfjes citroen leggen. In de schijfjes citroen druk je een paar kruidnagelen in. Zet het schoteltje op de tafel waar je zit en er komen geen wespen meer in de buurt.

Voor het weghouden van wespen in je glas drinken kun je een parasolletje gebruiken. Parasolletjes zijn in verschillende maten te koop. Zo kun je voor ieder soort glas er wel eentje vinden. Nadat je drinken in je glas hebt gedaan kun je een uitgeklapt parasolletje bovenop het glas leggen. Nu kunnen er moeilijk wespen en vliegen in het glas terecht komen.
© 2012 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wespen herkennen, verjagen en wespensteken behandelenWespen herkennen, verjagen en wespensteken behandelenWespen komen vaak voor in de warme zomermaanden. Deze kleine insecten kunnen bij mensen veel overlast veroorzaken. Het l…
Een parasol kopen met standaard is passen en metenEen parasol kopen met standaard is passen en metenEen parasol kopen lijkt eenvoudig maar is dit toch niet. Soms is het lastig is om de goede keuze te maken. Het is versta…
Wespen in de tuin? Zo houd je ze op afstandWespen in de tuin? Zo houd je ze op afstandMaar weinig mensen willen vrijwillig wespen in hun tuin. De dieren zijn vrij agressief en kunnen akelig steken met hun a…

Een tuinhuis voordelig aankopen en plaatsenEen tuinhuis voordelig aankopen en plaatsenIn de tuin een huisje plaatsen heeft zo zijn voordelen. Het is de ideale bergplaats en je kan deze volledig inrichten na…
De badkamer verbouwenDe badkamer verbouwenEen badkamer verbouwen doe je niet zomaar van een schetsje. Een goede werktekening voorkomt vervelende verrassingen en b…
Jozzie (244 artikelen)
Gepubliceerd: 23-07-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Doe het zelf
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.