Verhoog de waarde van uw woning

Verhoog de waarde van uw woning Iedereen woont graag in een huis dat af is. Kopers zijn meestal geïnteresseerd in woningen waar ze direct in kunnen. Slim investeren kan de waarde van uw huis meer doen stijgen, dan de kosten die u erin investeert. Ook als u uw huis niet (direct) wil verkopen kunnen de onderstaande verbeteringen en investeringen uw woonplezier en comfort bevorderen.

Moderniseer je keuken

De keuken is voor veel burgers een van de belangrijkste plek in het huis. Over het algemeen is het een plek waar mensen veel tijd doorbrengen. Niet alleen voor het ontbijt, de lunch en het avondeten, maar ook om bijvoorbeeld gezellig cakejes te bakken met de kinderen. Een oude, kleine of vieze keuken is voor veel woningzoekenden een echte afknapper. Een mooie, moderne keuken daarentegen kan net dat beetje extra geven dat het huis tegen meerwaarde doet verkopen.

Zorg voor nieuw, houten keukenkastjes, een nieuw (of in ieder geval nieuw ogend en dus onbeschadigd) aanrechtblad en voor een nieuwe/onbeschadigde stenen of houten vloer. De materialen die je kiest moeten bij het type woning passen. In een oude boerderij is het vaak goed om met warme kleuren te werken (hout). Een appartement in het stadscentrum verdraagt stenen vloeren en werkbladen vaak beter. Kies daarnaast voor leuke, moderne extra's, maar alleen voor zover je budget en de ruimte het toelaat. Het is belangrijk dat de keuken een open en lichte indruk behoudt.

Moderniseer de badkamer(s)

Samen met de keuken is de badkamer een 'make or break'punt als het gaat om de verkoop van een huis. Een nette, schone en moderne badkamer verhoogt de waarde van je huis enorm. Bij een groot budget kunt u ervoor kiezen de hele badkamer opnieuw te (laten) maken. Bij een klein budget kunt u al accessoires als een grote douchekop aan (laten) brengen.

Creëer ruimte

Vele, met name oudere, woningen hebben veel kamers met allen een relatief kleine oppervlakte. De kleine ruimten kunnen al snel druk en onpraktisch overkomen. Ruime en lichte vertrekken verhogen het wooncomfort en zijn attractiever voor potentiële koper. Het kan dus verstandig zijn om een muur te laten verwijderen. Kies voor een praktische samenvoeging. Indien u slechts een kleine keuken heeft kan het verstandig zijn om de woonkamer en keuken tot één vertrek om te bouwen. Indien u veel (minimaal 4) slaapkamers heeft die allemaal aan de kleine kant zijn, kan het samenvoegen van twee kamers tot meerwaarde leiden.

Let bij het doorbreken van een muur wel op funderingen, sommige muren kunnen niet zomaar doorbroken worden omdat zij als steunpilaar voor de woning gelden. In dat geval kun je de muur nog steeds wel doorbreken, maar dan moet er altijd een steunpunt blijven staan. Doe dit door bijvoorbeeld een pilaar in je plan in te passen.

Vloer

Niet alleen in de keuken is een mooie vloer belangrijk, ook in de rest van het huis is het een meerwaarde. Een tapijt met vlekken of een versleten houten vloer maakt een verwaarloosde indruk. Kies voor een vloer die bij je past (hout, steen of tapijt). Indien je voor een stenen of houten vloer kiest kun je warmte creëren door één of enkele tapijtjes neerleggen. Kies, wat voor vloer je ook wilt, voor natuurlijke kleuren.

De kelder

Indien u een kelder heeft kan de waarde van uw huis toenemen door deze netjes af te werken. Door de muren netjes recht te maken en te schilderen en door een vloer te leggen krijgt de woning een extra kamer.

De voordeur en voorkant van de woning

Bij de voordeur krijgt men de eerste indruk van het huis. Zorg ervoor dat de voorkant van uw huis er altijd netjes verzorgd en verwelkomend bijligt. Dit doet u door het gras altijd netjes te maaien en het onkruid te wieden. Indien u geen of slechts een kleine voortuin heeft kunt u een warm gevoel opwekken door planten in bakken neer te zetten. Zorg er ook voor dat de deur en ramen netjes geverfd zijn.

De tuin

Onderhoud de tuin of leg een mooie tuin aan. Indien u van plan bent uw huis te verkopen maakt de tuin extra indruk als u er planten en bloemen plant die in het seizoen bloeien. Als u geen hele tuin wilt aanleggen is het in ieder geval verstandig het gras te maaien, het onkruid te wieden en eventueel wat planten in pot te plaatsen om toch een zo warm en net mogelijke indruk te geven. Vooral in de zomerperiode zijn mensen geïnteresseerd in hoe de tuin erbij ligt. Ook voor uw eigen comfort is een goed verzorgde tuin een heerlijke aanvulling voor een mooie en fijne woning.

Een terras

Indien u over een grote tuin beschikt kan de aanleg van een terras de waarde van uw huis doen stijgen. Ook een terras geeft een warme indruk en het maakt een huis helemaal af. Het is belangrijk dat potentiële kopers zichzelf al in het nieuwe huis kunnen zien zitten. Een terras kan hier zeker aan bijdragen. Ook als u de woning niet wil verkopen kunt u op een terras extra genieten van een mooie dag.
© 2011 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis verkopen lukt niet? Verlaag de vraagprijsHuis verkopen lukt niet? Verlaag de vraagprijsIndien het u maar niet lukt om uw huis te verkopen? Moet u mogelijk de vraagprijs van het huis verlagen.
Woning kopen voor kindAls ouder kunt u uw kind financieel ondersteunen bij het kopen van een woning, bijvoorbeeld door te schenken, borg te st…
Taxatie woning; de waardebepaling van een huisTaxatie woning; de waardebepaling van een huisAls je een huis gaat kopen of verkopen krijg je te maken met een taxateur die bepaalt hoeveel je woning waard is. Aan de…

Apparatuur voor brandbestrijdingApparatuur voor brandbestrijdingEen brand voorkomen is beter dan blussen. Een brand moet altijd direct gemeld worden bij het alarmnummer 112. Als er ges…
Watertorens massaal gebouwd na cholera-epidemieWatertorens massaal gebouwd na cholera-epidemieEen watertoren is een gebouw met een soort torenmodel waarin zich bovenin een waterreservoir bevindt. Om het reservoir t…
Bronnen en referenties
  • http://www.wikihow.com/Add-Value-to-Your-Home
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 11-10-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.