Wat kost een traprenovatie?

Een traprenovatie kunt u uit laten voeren om de trap de uitstraling te geven dat bij uw huis past. Door een renovatie kunt u een trap een volledig nieuwe uitstraling geven. De laatste jaren komen er steeds meer bedrijven die zich richten op het renoveren van trappen. In het verleden waren dergelijke bedrijven er ook, maar daar waren weinig mensen mee bekend. Vroeger werd een trap geschuurd en geverfd, of er werd vloerbedekking op gelegd. Tegenwoordig hebt u de keuze uit vele soorten materialen en kleuren.

Uw trap laten renoveren

Het renoveren van een trap is maatwerk. Trappen hebben allemaal verschillende afmetingen en verschillende vormen. U moet in eerste instantie een afspraak maken met een bedrijf om alles te laten opmeten. Dit kunt u niet zelf doen, omdat u voor het opmeten wel moet weten hoe het opgemeten moet worden. Vervolgens worden de overzettreden die over de bestaande treden komen exact op maat gemaakt.

Nadat de overzettreden klaar zijn voor het plaatsen, zal het bedrijf weer een afspraak met u gaan maken voor het plaatsen. Indien het goed opgemeten is, zullen de overzettreden exact passen, zonder dat er naadjes ontstaan die nog nabewerkt moeten worden.

Wat kost een traprenovatie?

De kosten zijn sterk afhankelijk van het gekozen materiaal. U kunt kiezen voor een soort laminaat, maar u kunt er ook voor kiezen om een echte houtsoort te kiezen. Voor de kosten is het ook nog afhankelijk welk soort hout u gebruikt. De bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het renoveren van trappen vermelden nauwelijks prijzen op hun sites. Dit komt doordat er moeilijk een prijs voor te noemen is. De prijs is namelijk van veel factoren afhankelijk.

Een vergelijking op het internet resulteert in een gemiddelde prijs tussen de 2.100 en 3.000. Traprenovatie is een dienst die u moeilijk kunt vergelijken. U kunt meerdere offertes aanvragen, maar dan moet u ook diverse bedrijven uitnodigen om het geheel op te meten.

De kosten berekenen op het internet

Op de websites van de renovatiebedrijven kunt u zelf berekenen hoe hoog de kosten worden in uw geval. Door het beantwoorden van een aantal vragen, kunnen ze redelijk nauwkeurig de prijs betalen die u kwijt bent voor de traprenovatie. Het blijft echter een indicatie, de exacte kosten moet u laten bepalen door het laten maken van een offerte.

Traprenovatie een aanrader?

Een traprenovatie zal de uitstraling van uw huis goed doen. U krijgt eigenlijk wat uiterlijk betreft een nieuwe trap. Het kost u relatief weinig moeite, want de renovatie wordt uitgevoerd binnen één dag en u kunt er gelijk weer op lopen. Aan de trap hoeft verder niet gebroken te worden, de treden worden geplaatst over de bestaande treden. U kunt het materiaal en kleur zelf uitkiezen en er bestaat een ruime keuze.

Het nadeel is, dat het een dure manier is om uw trap te verfraaien. Aan de andere kant in het wel een investering waar u nog jaren plezier van kunt hebben.
© 2011 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Traprenovatie: de nieuwe woontrendTraprenovatie, je komt het steeds vaker tegen op televisie en in magazines. Reclame over het renoveren van uw trap komt…
Traprenovatie of kopen we een nieuwe trapTraprenovatie of kopen we een nieuwe trapIn Nederland zijn de trappen in woonhuizen vaak erg smal en stijl. Het lijkt alsof er aan dit onderdeel van het huis wei…

Vakantie: uw huis veilig en energiezuinig achterlatenVakantie: uw huis veilig en energiezuinig achterlatenVoordat u op vakantie gaat, moet u maatregelen treffen om de kans op inbraak zo klein mogelijk te houden. In de vakantie…
Groene daken, nuttig en natuurlijkTegenwoordig is het nog niet zo bekend, maar het zit eraan te komen: De groene daken! Wat is een groen dak? Waar is dit…
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 20-07-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.