Hoe kunt u de kans op inbrekers verkleinen?

Hoe kunt u de kans op inbrekers verkleinen? Het is één van de grootste nachtmerries van ieder mens, een inbreker in uw huis. Hoewel u nooit 100% kunt voorkomen dat er geen inbreker meer binnen komt, kunt u wel de kans op inbrekers verkleinen. In dit artikel staan tips om de kans op een inbraak in uw woning te verkleinen.

Inbrekers

Het is de nachtmerrie van ieder mens, een inbreker in uw woning. Niet alleen de materiële schade die een inbreker met zich meebrengt, maar ook het idee dat er iemand die u niet kent zomaar in uw huis rondloopt, brengt veel emotionele schade met zich mee. Vaak voelen mensen zich niet meer veilig in hun eigen woning als er net is ingebroken, en het duurt een tijd voordat men weer rustig kan slapen en alleen thuis durft te zijn.

Tips om inbrekers buiten te houden

Hieronder staan tips beschreven om de kans op inbrekers te verkleinen. Hoewel sommige tips erg simpel zijn, worden deze tips toch erg vaak vergeten, vandaar hoop ik dat u hier in het vervolg op let.

Ramen en deuren

De gemakkelijkste manier voor inbrekers is het binnen komen via een raam of deur. In de zomermaanden staan ramen vaak open of op een kier, een inbreker kan gemakkelijk zijn slag slaan aangezien er allerlei handige manieren bestaan om een raam dat op een kier staat open te krijgen.

Ook vergeet men vaak de deur op slot te doen, de inbreker kan dus gemakkelijk binnen komen en er ontstaat geen spoor van inbraak. Behalve dat de inbreker het dus erg gemakkelijk heeft gehad om uw huis binnen te komen, is het ook nog eens erg moeilijk om de schade aan de verzekering op te geven aangezien er geen braak sporen zijn in of aan uw huis. Ook als u een deur heeft die u van buiten niet meer open kunt krijgen als u deze eenmaal dicht doet moet u de deur toch op slot doen, er zijn eenvoudige haken die via de brievenbus zo de deur weer open krijgen. Door de deur op slot te doen werkt deze haak niet en kan de inbreker dus niet binnen komen.

Sleutels

Heel veel mensen hebben op een 'geheime plek' in de tuin sleutels van het huis liggen, dit is gemakkelijk als iemand zijn sleutels een keer vergeet. Hoewel men de sleutels altijd op een geheime plek neerleggen is dit voor inbrekers niet echt geheim, inbrekers weten namelijk vaak waar ze zoeken moeten. Plaatsen die erg veel voorkomen zijn bijvoorbeeld achter of onder een bloempot of onder een mat. Als u dan toch graag sleutels wilt verstoppen kunt u dit het beste doen in de grond, als u onder een steen of onder de grond een sleutel neerlegt valt dit niet meteen op. Zet een bloempot of ander herkenbaar beeldje of potje op de plaats waar de sleutel ligt ingegraven zodat u zelf wel weet waar u de sleutel neer heeft gelegd.

Leg uw dure spullen niet in het zicht

Veel inbrekers zullen eerst binnen uw huis kijken via het raam of er zichtbaar dure spullen liggen. Als er bijvoorbeeld dure laptops in het zicht liggen geeft dit inbrekers extra motivatie om uw huis binnen te gaan. Neem dure spullen zoals laptops, portefeuilles en telefoons dus altijd mee naar uw slaapkamer.

Tips voor de vakantiegangers

Tijdens vakanties kunnen inbrekers vaak hun slag slaan, mensen zijn lange tijd van huis en vaak is het ook goed zichtbaar bij welke huizen de bewoners op vakantie zijn. Hieronder staan een paar tips beschreven die u kunt gebruiken als u op vakantie gaat.

Post

Zorg dat iemand die u goed kent de post af en toe van de mat af haalt, een grote stapel post betekend namelijk vaak dat iemand langdurig van huis is. Voor inbrekers is dit dus het ideale moment om in te breken, er is immers niemand thuis.

Social Media

Vooral jongeren hebben er een handje van om groot op Hyves, Facebook of Twitter te zetten dat ze op vakantie gaan en hoe lang. Ook inbrekers zitten op Social Media en weten dus precies waar ze zijn moeten en in welke periode.

Buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend, dit is zeker waar, ook wanneer u op vakantie gaat. Vraag de buren om de planten water te geven, de post uit te halen en een oogje in het zeil te houden. Eventueel kunt u ook vragen of de buren de gordijnen af en toe open en dicht willen doen en of ze eventueel een auto op de pad willen parkeren. Als er af en toe een auto op de pad staat en de gordijnen open of dicht zijn duidt dit er op dat er mensen aanwezig zijn, inbrekers hebben dan dus niet het idee dat het huis onbeheerd wordt achtergelaten en zullen dus minder snel inbreken.
© 2011 - 2023 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Woning beveiligen tegen inbraakInbrekers kunnen op verschillende manieren uw woning binnendringen. Hoe kunt u de woning beveiligen tegen inbraak? In di…
Inbraak voorkomen tijdens uw vakantieU maakt de grootste kans op een inbraak op momenten dat u niet thuis bent. Op het moment dat u op vakantie bent, hebben…
Inbraak tijdens uitvaartdienst, hoe voorkomen?Het komt in Nederland vaak voor, dat er wordt ingebroken bij huizen waarvan bekend is dat de bewoners naar een uitvaartd…

Het huis van de toekomst: domotica en andere snufjesHet huis van de toekomst: domotica en andere snufjesDe resultaten van allerlei spannende projecten onder de noemer ‘wonen in de toekomst’ staan overal ter wereld te pronken…
Eisen voor het plaatsen en kopen van een brandtrapEisen voor het plaatsen en kopen van een brandtrapDe eisen voor het plaatsen van een brandtrap worden steeds strenger. In veel gevallen is het inmiddels verplicht om een…
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 08-08-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.