Een badkamer of keuken kopen

Een badkamer of keuken kopen Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning wordt u meestal door de aannemer of projectontwikkelaar geattendeerd op hun assortiment badkamers en keukens. De meeste mensen brengen vervolgens een bezoekje aan de showroom en maken daar hun keuze. Vaak zijn de keuzes beperkt en de prijzen te hoog. Hoe kan het anders?
Dat het anders kan, is u wellicht bekend. Maar hoe? Via het internet kunt u heel veel informatie verkrijgen over producten. Daarnaast kunt u ook nog betrekkelijk eenvoudig de goedkoopste aanbieders achterhalen van het door u gewenste product. Het kan u veel geld besparen, maar daarentegen kost het u wel uitzoektijd. Meestal wordt een nieuwbouwwoning opgeleverd met onder andere strakke muren, een keuken, een badkamer, vensterbanken, binnen- en buitendeuren. De kopers hoeven alleen nog op zoek naar een vloer en gordijnen. Wel zo gemakkelijk, maar ook duur. Aannemers en projectontwikkelaars verkopen graag het complete plaatje om zodoende extra winstmarge te kunnen generen. Staat u voor de aankoop van een nieuwe woning? Kijkt u dan eens hoe het ook anders kan.

Keukens

Uiteraard kunt u de duurdere of bekende keukenzaken bezoeken en daar een mooie complete keuken kopen. Het voordeel daarvan is dat u na de aankoop klaar bent. U heeft er geen omkijken meer naar. Als u een wat beperkter budget heeft of verschillende wensen heeft ten aanzien van uw keuken, kunt u overwegen zelf uw keuken samen te stellen. Op die manier bent u vaak ook nog veel voordeliger uit. U kunt zelf onderzoek doen naar welke merken u graag wilt hebben voor uw apparatuur in de keuken. Merken zijn merken maar kunnen voor veel verschillende prijzen worden aangeboden. Een zoektocht die misschien wel wat vrije tijd kost, maar u veel geld bespaart.

Bijvoorbeeld:
  • De keukenkastjes bij een goedkope aanbieder;
  • Het aanrecht bij een aanrechtbladenspecialist;
  • De apparatuur via een zo goedkoop mogelijke online aanbieder die uw gewenste merken verkoopt;
  • Het (gas)fornuis bij een zo goedkoop mogelijke online aanbieder die uw gewenste merk aanbiedt;
  • Ook uw kraan en gootsteen kunt u op merk selecteren en dan op goedkoopste aanbieder.

Voor zowel uw badkamer als keuken geldt wel dat de leidingen op de juiste plek moeten worden aangesloten. Denk daar goed over na en bespreek dit met uw aannemer. Laat dit vastleggen op papier en de tekening.

Badkamer

Er zijn talrijke aanbieders van tegels, kranen, baden, douchedeuren etc. Al deze verschillende producten kunt u apart van elkaar inkopen. U dient dan nog wel zelf een vakman te vinden die voor een nette prijs uw badkamer installeert.

Vensterbanken

Vensterbanken lijken vaak een onderdeel van de bouw uit te maken. Toch is er inspraak mogelijk en kan je besluiten een timmerman mooie klassieke vensterbanken van hout te laten maken. Of misschien is er een goedkopere aanbieder van stenen vensterbanken te vinden dan het voorstel van de aannemer.

Binnendeuren

Op marktplaats staan diverse aanbieders van binnen- en buitendeuren. U heeft keuze uit een uitgebreid assortiment en wie weet gaat de betreffende aanbieder akkoord met uw bod.

Bouwt u zelf een huis?

Dakpannen en metselstenen kunt u ook ergens anders inkopen dan standaard bij uw aannemer. De kwaliteit is natuurlijk erg belangrijk. Niet geheel onbelangrijk is dat u ook moet zorgen voor een goede logistiek en leverdatum van de stenen en pannen. Ze moeten uiteraard wel op tijd voor de aannemer aanwezig zijn op de bouw. Overleg daarom goed met de aannemer wanneer hij ze nodig heeft. Ook is het belangrijk om de formaten van de dakpannen en metselstenen met uw aannemer te bespreken. Het moeten werkbare maten zijn en de formaten zijn belangrijk voor de bouwtekening.

Als u besluit zelf producten in te kopen en niet gebruik te maken van het assortiment van uw aannemer, overlegt u dan goed met hem. Leg uw afspraken hierover op papier vast.
© 2011 - 2024 Madeleine79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bijkomende kosten bij het kopen van een huisBijkomende kosten bij het kopen van een huisEen groot nadeel van kopen in plaats van huren, zijn de bijkomende kosten bij het aankopen. Dit zijn bijvoorbeeld de kos…
Nieuwbouw kopen: Alles over kopen van een nieuwbouwwoningEen nieuwbouwwoning kun je in tegenstelling tot een bestaand huis nog grotendeels vormen naar je eigen smaak. Een nieuwb…
Nieuwbouwwoning kopen: de voordelen en nadelen van nieuwbouwNieuwbouwwoning kopen: de voordelen en nadelen van nieuwbouwLiever een nieuwbouwwoning kopen of gaat u voor een bestaande woning? Een nieuwbouwwoning heeft vele voordelen en is mee…

Op huizenjacht? Handige tips voor het zoeken naar een woningOp huizenjacht? Handige tips voor het zoeken naar een woningBent u op zoek naar een nieuwe woning? Dan doet u er goed aan zich eerst goed voor te bereiden, voordat u op stap gaat.…
Gasprijs: de prijs van gasGasprijs: de prijs van gasDe gasprijs is gekoppeld aan de prijs van olie. Daardoor is de prijs van gas de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. Oli…
Madeleine79 (43 artikelen)
Laatste update: 19-10-2014
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.