Nieuwbouwhuis verbouwen tot droomhuis

Nieuwbouwhuis verbouwen tot droomhuis Een nieuwbouwhuis kopen wil niet zeggen dat het huis alles biedt qua inrichten wanneer je het nieuwbouwhuis intrekt. Het kan zijn dat je een nieuwbouwhuis koopt en bij de koop van het nieuwbouwhuis een doel voor ogen had: het nieuwbouwhuis verbouwen zodat het huis perfect naar wens is wanneer je het huis gaat bewonen. Van nieuwbouwhuis kopen, naar nieuwbouwhuis verbouwen tot bewonen van je woonruimte compleet naar eigen wens.

Nieuwbouwhuis verbouwen m.b.v. een architect

Samenwerken met een (binnenhuis) architect wanneer je een nieuwbouwhuis gaat verbouwen heeft zijn voordelen. De architect weet alles op het gebied van het benadrukken van de sterke punten van het nieuwbouwhuis, hij heeft een deskundig ook voor de zwakke punten van het huis en de architect luistert nauwkeurig naar het behoeften die je zelf door de verbouwing van je nieuwbouwwoning op het oog heeft en gaat je woonwensen zo goed mogelijk tot stand brengen. De architect neemt deze punten mee in zijn ontwerp en laat hier zijn bouwkundige en technische capaciteiten op los.

Aannemer ingeschakeld: denk aan minderwerk

Wanneer je tijdens de verbouwing van het nieuwbouwhuis bepaald werk niet laat doen door de architect dan geldt: stelpost minderwerk. Stelpost minderwerk betekent dat je een geldbedrag terugkrijgt van de aannemer, voor het werk dat niet geleverd is maar waarvan wel overeengekomen is in de koopovereenkomst dat deze werkzaamheden gedaan zouden worden. Bijvoorbeeld: in de koopovereenkomst staat dat de aannemer de badkamer voor zijn rekening neemt. Wanneer je als opdrachtgever de badkamer niet laat doen door de aannemer, dan krijg je een bedrag terug van de aannemer. Immers: wat je niet afneemt, hoef je niet te betalen. Het is echter wel handig om in overweging te nemen, dat wanneer je later een badkamer wilt plaatsen dit duurder is dan wanneer de je het direct door de aannemer had laten doen. Niet alleen is dat goedkoper maar het beperkt de kans dat je tegen onvoorziene problemen later aanloopt (bijvoorbeeld het omleggen van leidingen).

Natuursteen in je nieuwbouwwoning

Natuursteen wordt vaak gebruikt als werkblad in de keuken en in de badkamer. Maar natuursteen is niet alleen mooi in de badkamer (een trendy badkamer straalt 'welness' uit) maar op alle vloeren in de nieuwbouwwoning. Natuursteen is duurzaam en gaat decennia mee. Daarbij heeft natuursteen een luxe, comfortabele en stijlvolle uitstraling. Onder de natuurstenen vloer tijdens de verbouwing van het nieuwbouwhuis, kun je vloerverwarming laten aanleggen, bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp. Natuursteen heb je in vele soorten (o.a. graniet, marmer, zandsteen, leisteen) en maten. De trend in het interieur is het laten aanleggen van contrasten in de vloer. Deze contrasten kun je creëren door twee soorten kleuren natuursteen te combineren of door bijvoorbeeld op een strakke, gladde vloer (zoals marmer) een hoogpolig kleed te leggen (in eventueel een contrasterende kleur). De specialist in natuursteen kan je grondig informeren over de eigenschappen van het natuursteen (wordt de vloer intensief gebruikt, moet het krasbestendig zijn, wil je hoogglans of mat enzovoorts), vraag hiervoor offertes aan bij meerdere natuursteen specialisten.

Nieuwbouwhuis met dakterras

Wanneer je een nieuwbouwhuis in de stad koopt, heb je kans dat je niet over een riante tuin zult beschikken. Een daktuin of een dakterras biedt de mogelijkheid om ook in de stad heerlijk buiten te toeven. Meestal heb je een bouwvergunning nodig om een dakterras te laten bouwen. Ook moet je weten of het dak van de nieuwbouwwoning zich wel leent voor een dakterras. Als het dak van de nieuwbouwwoning niet geschikt is voor een dakterras, niet getreurd. Je kunt een bouwberekening laten maken welke een constructie berekent waarbij het toch mogelijk is een dakterras te laten bouwen. (een constructie waarbij het dak van de nieuwbouwwoning niet belast wordt).

Nieuwbouwhuis inrichten door interieurarchitect

Wanneer de verbouwing van de nieuwbouwwoning klaar is, kun je overwegen om een interieurarchitect in te schakelen. Een interieurarchitect luistert naar je woonwensen en weet sterke punten van het nieuwbouwhuis (hij maakt een nauwkeurige sterkte-zwakte-analyse) te benadrukken. Je woonwensen betreffen zaken als: studieruimte, veel licht, rust creëren, stijl. Er is tussen interieurarchitect en opdrachtgever steeds tussentijds overleg om te bewerkstelligen dat het doel dat jij met de inrichting en het interieur van je nieuwbouwhuis voor ogen hebt, daadwerkelijk wordt bereikt. De interieurarchitect luistert, overlegt en analyseert en denkt vaak aan dingen waar je zelf niet aan gedacht had.
© 2009 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nieuwbouw huis zelf bouwenNieuwbouw huis zelf bouwenAls je een nieuwbouwhuis zelf bouwt, moet je risico's grotendeels uitsluiten. Hoe zit het met een te late oplevering en…
Tips bij kopen van een nieuwbouwwoningTips bij kopen van een nieuwbouwwoningWanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, of je bent van plan om een nieuwbouwwoning te kopen zit je met allerlei vra…
Nieuwbouw huis kopen zonder risico: afbouwgarantieNieuwbouw huis kopen zonder risico: afbouwgarantieHet kan je zomaar overkomen: je koopt een nieuwbouwhuis en de aannemer gaat failliet. De woning is nog niet afgebouwd. D…
Wat kost een architect?Wat kost een architect?Als consument krijgt u nauwelijks te maken met architecten. Indien u een huis gaat bouwen is een architect inschakelen v…

De beste manieren om energie te besparen in en rond het huisEnergiebesparing is na de film van Al Gore een hot item in de wereld. Energiebesparen kan op veel manieren en is goed vo…
Ssandra3108 (253 artikelen)
Gepubliceerd: 01-07-2009
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.