Lekker luie fauteuil

Lekker luie fauteuil De woonkamer moet aan een aantal eisen voldoen en een daarvan is dat je in lekkere stoelen weg moet kunnen zakken. Naast het geijkte bankstel met de 2 of 3 -zitter en enkele bijpassende stoelen, mag er nu ook weer ruim gecombineerd worden met losse stoelen.

Overdaad of toch meer minimalisme?

Eigenlijk maakt het niet uit, ga je voor de ruime ‘overkill’ stoel of de strak vormgegeven stoel zonder enige vorm van franje, zolang het passend is voor de rest van je woonkamer mag alles. Enkele mogelijkheden:

  • Zo is er de strak zwartleren met stalen buizen frame die het bij verschillende meubelen prima doet. Moet het leer wel van het zachte Italiaanse leer zijn wat heerlijk zit. Tussen 600 en 900 euro. Er zijn ook losse bijpassende hockers verkrijgbaar.
  • De ‘fatboy’ maar dan in een felle kleur en voorzien van leer. Geeft meteen een andere look en van een eenvoudige zitzak maak je dan automatisch een blikvanger. Een blikvanger die nog lekker zit ook.
  • De klassiek leren draaistoel met los voetenbankje. De leren draaistoel heeft een mooi houten frame, is bekleed met zacht leer in diepe kleuren en heeft een verstelbare rugleuning. Het bijpassende voetenbankje draagt bij aan enkele uren wegdromen. De combinaties lopen van zo’n 1200 tot zo’n 4000 euro. Is mede afhankelijk van materialen en design.
  • De kunststofstoel uit een geheel gemaakt lijkt een harde minder comfortabele stoel, maar niets is minder waar. Een stoel die aan een grote klassiek houten eettafel past, maar ook een superstrak vormgegeven huis. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en een replica heb je al voor een kleine 100 euro.
  • De chaise lounge doet het bijna in ieder interieur goed. Kies voor de afwisseling bij een stalen frame en opvallende kleur leer als wit of dierenprint. Prijzen liggen tussen 600 en 3800 euro en is mede afhankelijk van materiaal en design
  • De kubusstoel is een stoel die een opvallend design heeft. Dit mede door zijn eenvoud, vierkant in een hard kleur leer of katoen met rechte, geblokte stalen poten. Dit type stoel ligt tussen de 400 en 700 euro.
  • Is klassiek een must, neem dan een chesterfield. Deze klassieke stoel is niet meer weg te denken uit het interieur. De meningen zijn verdeeld hoe lekker de stoel zit.
  • Natuurlijk is er altijd nog de Rietveld Krat stoel die in een fraaie kleur een schitterende blikvanger kan zijn. Hoewel het er niet naar uit ziet, zit de stoel heerlijk.

Hoe combineren?

Toch staat of valt een dergelijke fraaie stoel bij de combinatie die je maakt. Het is van belang om te weten welke stoel zometeen een prominente plaats in de woonkamer in kan nemen. Als je niet zeker van je eigen zaak bent, maak dan wat foto’s en print deze uit. Ga in de showroom op zoek naar iets vergelijkbaars (qua stijl) en combineer daar. Maar vraag ook advies aan de mensen in de showroom en ga niet alleen af op de maten. De plaats van een stoel kan toereikend zijn, maar zegt nog niets over waar deze komt te staan (kleuren en overige meubelen).

Een dergelijke stoel moet behalve het gewenste zitcomfort ook nog een blikvanger zijn. Kom je uit bij een fraaie designstoel, dan betaal je veel geld voor zo’n stoel. Ben dan ook zeker van je zaak dat deze in je interieur past.

TIP Ga niet op zoek naar het zitcomfort van een stoel als je al diverse meubeltoonzalen gehad hebt. Als je vermoeid bent, zit alles nl. wel prettig.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kies je de beste zitzak?Om te relaxen en te ontspannen, kiezen we meer en meer voor een zitzak. Vooral de laatste jaren ondergingen zitzakken ee…
Fauteuils voor pure ontspanningEen fauteuil is ook wel een relaxte stoel, waar je heerlijk in kunt hangen als je bijvoorbeeld naar de televisie kijkt.…
Het bekleden van een stoelHet bekleden van een stoelEr is een hernieuwde interesse voor het zelf bekleden van stoelen. In het algemeen is er de afgelopen jaren een hernieuw…
Water onder de vloer, in kruipruimte van huisWater onder de vloer, in kruipruimte van huisWater onder de vloer, in de kruipruimte van je huis, kan een hinderlijk probleem zijn. Er zijn gevallen dat het grondwat…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 20-06-2009
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.