Eenvoudige huishoudtips die werken!

Iedereen koopt altijd dure onderhoudsproducten om allerlei zaken in huis te reinigen of op te knappen. Eigenlijk hebben we veel hulpmiddeltjes altijd al in huis, die weinig kosten, maar beseffen we het zelf niet. Hieronder komen wat weetjes die echt werken.

Aluminiumfolie

Strijken
Heb je ook zo een hemd of bloes die altijd met veel kreukels uit de droogkast komt? Wel, leg wat aluminiumfolie met de glimmende kant naar boven onder de hoes van uw strijkplank. U gaat merken dat de kreukels veel sneller uit je kleren gaan.

Bruine Suiker
Vind je het ook vervelend als je weer is bruine suiker nodig hebt en er zitten alleen maar dikke samengekomen stukken in de pot. Neem een stukje aluminiumfolie en steek er een stuk suiker in en leg dit ongeveer 5 minuten in de oven op 150°. Uw bruine suiker wordt weer zacht als voorheen.

Ammoniak

Tomatenketchup op kleding of tafelkleed
Wie morst er al eens geen ketchup op zijn kleren of tafelkleed? Inderdaad iedereen! Dit kan je wegkrijgen als je het zo snel mogelijk in een lauwwarm sopje met ammoniak uitspoelt. Als de vlek er dan nog niet uit is dep je hem met wat zeep en steek je hem in de wasmachine.

Aspirine

Puistjes uitdrogen
Heb je soms ook last van een puistje en vindt je dit vervelend? Maal een aspirinetablet fijn en vermeng het met wat water. Deze pasta breng je op het puistje en laat het een paar minuutjes inwerken. Daarna was je gewoon je gezicht. Het vermindert de roodheid van de puist en verzacht het trekkerige gevoel. Je kan dit een paar dagen na mekaar toepassen.

Snijbloemen langer houden
Hou je ook zo van bloemen, maar kan je ze nooit lang houden? Maal een aspirine fijn en voeg dit toe aan het water van je bloemen. Je kan op zijn minst 2x zo lang genieten van je bloemen dan anders.

Azijn

Balpenvlekken
Kleine kinderen durven de muren in huis al wel eens te bekladden met balpen. Als u dit ziet, op het moment dat het net gebeurd is, kan je met een doekje of spons met hierop witte onverdunde azijn erop dit wegkrijgen. Je blijft er gewoonweg op deppen tot het weg is.

Schaar
De meeste mensen maken hun schaar proper met gewoon water. Het probleem hier is dat de schaar roest en na enige tijd niet meer te gebruiken is. Maak een doekje licht vochtig en doe er wat onverdund witte azijn op en veeg hiermee de schaar proper. Droog ze daarna af met een andere doek en klaar is kees!

Frisse gootsteen
Heb je ook zo een last van de gootsteen die zo vies ruikt? Meng evenveel water en azijn en maak er ijsblokjes van. 1x per week leg je een paar ijsblokjes in de gootsteen en laat je ze smelten. Daarna spoel je gewoon na met koud water en het is weer in orde voor 1 week.

Babylotiondoekjes

Stoffen zetel
Heb je ook een stoffen zetel en blijven daar pluisjes of andere zaken in of op plakken? Koop dan babylotiondoekjes en ga hiermee over de zetel. De pluisje komen onmiddellijk mee en de zetel ruikt nog fris ook.

Citroen

Grasvlekken op kleding
Kinderen kun je moeilijk weghouden van een grasveld als het mooi weer is. Zo komen ze al is terug met grasvlekken op hun kleren. Om dit zonder veel moeite weg te krijgen, wrijf je over de vlek met een citroen in 2 gesneden en daarna steek je het onmiddellijk in de wasmachine. Werkt uitstekend, maar niet als de vlek er al enige weken of maanden inzit.

Snijplank
Iedereen gebruikt vaak éénzelfde snijplank om zowel ajuin, look, rauw vlees en dergelijke te snijden. Hierdoor komt er een luchtje aan te zitten. Wrijf de plank in met 1/2 citroen of met onverdund citroensap. Je zal zien dat je snijplank weer fris ruikt.

Mayonaise

Dode huid verwijderen
Heb je ook vlug last van dode huid op uw ellebogen of voeten? Smeer ze is in met een dikke laag mayonaise en laat dit 10 minuten intrekken. Spoel daarna af met een vochtige doek. Het verzacht en hydrateert de huid.

Kleurpotloodstrepen
Hebben de kinderen iets te ijverig op je houten meubels getekend of gekleurd met kleurpotloden? Wrijf er wat mayonaise op en laat het een paar minuten zitten. Spoel daarna met een vochtige doek af.

Suiker

Handen vol met smeer, olie of verf
Heb je net geverfd, of de olie van de wagen vervangen en zijn je handen zo vuil dat het er met gewone zeep niet afkomt? Neem 1 deel suiker en 1 deel olijfolie en wrijf hiermee goed je handen in. De suiker werkt als een soot schuurmiddel. Daarna zullen je handen extra zacht aanvoelen.

Verbrande tong
Iedereen verbrand zijn tong wel eens aan een tas hete koffie of een stuk warme pizza. Als dit gebeurd strooi dan wat suiker op je tong en je zal merken dat de pijn verzacht.

Zout

Slaolie op kleding
Heb je gemorst met slaolie op je kleding? Geen nood, wrijf er niet met water over, maar bedek de vlek met veel zout. Dit absorbeerd het vet. Stop daarna het kledingstuk in de wasmachine. (Als je uit eten gaat en dit gebeurd, dan staat er meestal zout op tafel, dus dit kan overal opgelost worden)
© 2008 - 2024 Tweety18, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Routines in je huishoudenRoutines in je huishoudenEen huishouden runnen bestaat uit verschillende taken, waaronder schoonmaken, wassen, strijken, eten koken etc..Al deze…
Werken in de huishouding, wat houdt dat in?Werken in de huishouding, wat houdt dat in?Misschien overweeg je wel om een baantje in het huishouden te nemen. Gewoon om je vakantie op te vullen, om jezelf nutti…
CBS: Ben ik gemiddeld? Vergelijk jezelf met leeftijdsgenotenCBS: Ben ik gemiddeld? Vergelijk jezelf met leeftijdsgenotenJe vraagt je vast wel eens af hoe jouw positie is in bepaalde dingen in vergelijking met je leeftijdsgenoten. Is je inko…
Kilocalorieën verbrandenKilocalorieën verbrandenVele mensen vragen zich wel eens na het sporten of bewegen af hoeveel kilocalorieën ze nou eigenlijk verbrand hebben. Is…

Alles over hospiterenAlles over hospiterenEr komt een tijd dat je dan toch echt het huis uit moet. De wijde wereld in, vaak ga je dan studeren in een bekende of o…
Filosofie van het wonenFilosofie van het wonenIn onze streken hebben allemaal een dak nodig boven ons hoofd. Anders hebben we het koud en worden we nat. Een woning is…
Tweety18 (6 artikelen)
Gepubliceerd: 10-02-2008
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.