Paars bloeiende vaste planten

Paars bloeiende vaste planten Voor de liefhebbers van paars bloeiende planten is er voldoende keus. Paars bloeiende planten laten zich gemakkelijk combineren in de border met andere kleuren en staan ook mooi in combinatie met planten met zilvergrijs blad. Hieronder staat een kleien selectie paarsbloeiende planten als Veronica spicata ‘Romiley Purple’, Campanula glomerata ‘Superba’, Verbena bonariensis, Platycodon grandiflorus, Thalictrum aquilegifolium, Salvia superba ‘Mainacht’.

Paars bloeiende vaste planten


Platycodon grandiflorusPlatycodon grandiflorus

Platycodon grandiflorus of Ballonklokje

Deze winterharde vaste plant bloeit van juni t/m augustus met paarse bloemen. De plant wordt 45 tot 60 cm hoog en 30 tot 45 cm breed en staat graag in vochtige humusrijke grond in de zon. Het blad is grijsgroen van kleur. De plant verliest in de winter zijn blad.

Veronica spicata ‘Romiley Purple’

Vaste plant die van juli t/m augustus bloeit met paarse bloemen in aren. De bloeiende plant wordt ongeveer 60 cm hoog. De plant is goed te combineren met andere planten in de border. Veronica spicata ‘Romiley Purple’ is goed winterhard en staat graag op een plek in de volle zon op een open plek zonder schaduw van bomen en heesters in voedselrijke vochthoudende grond.

Campanula glomerata ‘Superba’

Goed winterharde vaste plant die bloeit met paarse klokvormige bloemen in juni en juli. De plant wordt ongeveer 70 cm hoog. Campanula glomerata ‘Superba’ kan in de volle zon in de border staan als de grond voldoende vocht bevat, maar kan ook goed in halfschaduw staan. De grond moet humusrijk zijn. De plant vormt veel worteluitlopers. Na drie jaren moet de plant gedeeld worden en verplant.

Verbena bonariensisVerbena bonariensis

Verbena bonariensis

Deze plant bloeit langdurig met paarsblauwe bloemen. De plant trekt veel vlinders naar de tuin. Het is een plant die zichzelf flink uitzaait. De plant wordt 1,5 m hoog en 40 cm breed, maar heeft een transparante groeiwijze. Hij kan daardoor behalve achter in de border ook goed vooraan in de border gezet worden. De bloemen staan op lange grijsgroene stengels. Het blad is behaard en is lancetvormig en grijsgroen van kleur.

Thalictrum aquilegifolium of Akeleiruit

Deze matig harde vaste plant met blauwgroen blad bloeit in mei, juni en juli met paarse pluizige bloemen in trosjes. De plant wordt 1 tot 1,2 m hoog en 45 cm breed. De plant staat graag op vochtige grond in zon of halfschaduw. Het is een mooie snijbloem.

Salvia superba ‘Mainacht’

Winterharde vaste plant die langdurig bloeit van mei t/m augustus met paarsblauwe bloemen in aren. De plant wordt ongeveer 1 m hoog en 45 cm breed en staat graag in vochtige grond in de zon. Het blad is smal en 10 cm lang en is aan de onderzijde behaard.
© 2012 - 2024 Wilmo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lang bloeiende planten geven een tuin maanden kleurLang bloeiende planten geven een tuin maanden kleurDoor te kiezen voor lang bloeiende planten geeft u uw tuin maanden lang kleur. Zeker als gekozen wordt voor aanplant in…
Tuinklussen in september: wat kun je doen?Tuinklussen in september: wat kun je doen?September is een lekkere tuinmaand, het weer kan nog aangenaam goed zijn, en er is nog volop werk te doen in de tuin. De…
Lang bloeiende vaste plantenLang bloeiende vaste plantenPlanten die lang in bloei blijven staan, of na een eerste bloei later nog een keer gaan bloeien, zijn bij veel mensen er…
Herfstbloeiende plantenHerfstbloeiende plantenDe dagen worden weer korter, de regen valt met bakken uit de lucht en de wind waait flink, het is weer herfst. De zomerb…

Groenblijvende klimplantenGroenblijvende klimplantenGroenblijvende klimplanten zijn zeer geschikt om muren en schuttingen uit het zicht te halen. In de winter zorgen ze voo…
Hortensia, een gewilde sierplantHortensia is een bloemrijke plant. Zijn mooie bolvormige bloemen sieren menig heb en tuin. De Hortensia kan hoog en dik…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eigen foto
  • www.plantnu.nl
  • Boek tuinplanten encyclopedie
Wilmo (308 artikelen)
Laatste update: 15-10-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Tuin
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.