Hillhout, een uitgebreide keuze in tuinhout en tuintrends

Hillhout is een bekende trendsetter van houten tuinproducten in Nederland en veel andere landen in Europa. De hoofdlocatie bevindt zich in Zwolle. In dit artikel wat meer over Hillhout en de mogelijke tuinartikelen van dit bedrijf.

Iets over de geschiedenis van Hillhout

HIllhout is in 1970 gestart als een éénmanszaak, met als eigenaar Danny van den Berg. Hij startte een bedrijf dat de import en verkoop van houten tuinhekken als hoofddoel had.

Dit bedrijf groeide in de loop van de jaren uit tot een internationaal bekend productiebedrijf en handelsonderneming. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zwolle en vandaar uit wordt een trend gezet voor de tuinartikelen, die u in een groot deel van Europa tegen kunt komen. Er wordt gebruik gemaakt van dealernetwerken, dochterondernemingen en in een aantal landen
eigen distributeurs voor de verspreiding naar de verkooppunten.

De vier speerpunten van het bedrijf zijn: inspiratie, innovatie, kwaliteit en service.

Waar komt het hout van Hillhout vandaan

Het hout dat bij Hillhout gebruikt wordt, heeft altijd een FSC-keurmerk (zie www.fscnl.org/). Dit houdt in dat het hout uit verantwoorde bossen gekapt wordt en er dus ook voor de nodige herplant gezorgd wordt.

Ook bij PEFC (Programme for Endorsement of Forest Certification schemes) is Hillhout aangesloten. Deze organisatie heeft tot doel het duurzaam beheren van de bossen wereldwijd. Het hout dat Hillhout gebruikt, komt voornamelijk uit Duitsland en Scandinavië.

De collectie

De collectie op het gebied van tuinartikelen is erg uitgebreid en ze zijn onder te verdelen in onderstaande groepen:
 • noviteiten
 • outdoor Cooking
 • outdoor Living
 • outdoor Playing
 • speeltoestellen
 • schermen
 • pergola's
 • hekken en poorten
 • terrassen en tuintimmerhout
 • zitmeubilair
 • buitenmeubilair
 • bloembakken en tuindecoraties
 • priëlen, paviljoens en cabins
 • tuinhuizen
 • buiten spelen

Bij de noviteiten worden elk jaar weer nieuwe trends gezet en deze zijn natuurlijk op de website te bewonderen.
De outdoor Cooking-collectie bestaat uit een buitenkeuken, kasten en een outdoor cabin waar alles onder te plaatsen is. Het keukenblad is verzinkt en krijgt op den duur een matte doffe kleur.
Onder outdoor Living vallen de producten tuinscherm Excellent, tuinhuis met luifel, perfos- en schuttersscherm Excellent en de countrytafel Excellent.
Bij outdoor Playing kan een keuze gemaakt worden uit een eenvoudige zandbak, tot complete speeltoestellen.

Het gaat te ver om alle producten te benoemen, maar het assortiment is allemaal op de website van Hillhout te bekijken. Zeker de grote keuze aan verschillende pergola's mogen niet onvernoemd blijven. Voor ieders behoefte zit er wel een passende pergola bij.

De garantievoorwaarden

Er wordt door Hillhout garantie verleend als er binnen 10 jaar houtrot optreedt. De beschadigde delen worden zonder materiaalkosten omgeruild voor nieuwe delen. Uiteraard wordt van u verlangd dat u de aankoopbon kunt overleggen voor controle van de aankoopdatum.
Verder geldt dat het hout na aflevering door Hillhout niet bewerkt is en er geen beschadigingen aan het hout zijn toegebracht. Plaatsing en montage dienen volgens de voorschriften gebeurd te zijn. Garantie betreft alleen de materialen en niet de bijkomende kosten van arbeid of overige niet materiaalgebonden kosten.

De fabrieksgarantie op constructies zijn 2 jaar, behalve voor de blokhutten en tuinhuizen, als die door de montageploeg van Hillhout gemonteerd zijn. U krijgt in dat geval 5 jaar garantie op de constructie.

Komo keur

Het hout van Hillhout draagt het KOMO-keurmerk (www.komo.nl), wat inhoudt dat het hout verduurzaamd is met een middel dat niet giftig is voor de omgeving. Het is dus niet schadelijk voor mensen en dieren. Uw kind ondervindt dus zelfs geen gevaar bij het likken aan het hout of bij huidcontacten met bijvoorbeeld speeltoestellen.

Conclusie

Bij Hillhout kunt u prima terecht als u besluit om uw tuin opnieuw in te richten of als u een gedeelte van uw tuin wilt veranderen. Duurzaam materiaal gecombineerd met modern design. De inspirerende website, volop mogelijkheden, zal u vast nieuwe ideeën brengen. Ik wens u alvast een plezierige zomer in uw nieuwe tuin toe.
© 2010 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tuin: het bouwen en maken van een pergolaTuin: het bouwen en maken van een pergolaVeel mensen willen een pergola in hun tuin bouwen. Het maken van een pergola kan vrij eenvoudig zijn wanneer u besluit o…
Zelf een pergola bouwenPergola’s kun je als bouwpakket kopen in de winkel, maar ook zelf maken. Het is een betrekkelijk eenvoudige klus om zelf…
Het creëren van privacy in de tuinHet creëren van privacy in de tuinEr wordt steeds meer tijd in de tuin doorgebracht en dat betekent dat de behoefte aan privacy ook groter is geworden. Do…
Klimplanten voor over de pergolaKlimplanten voor over de pergolaErg mooi in een tuin is een pergola begroeid met klimplanten zoals een Clematis, de druif of blauwe regen. Er is veel ke…

Stadse tuin als verlengde van de woningStadse tuin als verlengde van de woningDe stadse tuin is gemiddeld genomen niet enorm groot, maar dat neemt niet weg dat je er een mooi verlengde van je woning…
Zelf aardbeien verbouwen is heel eenvoudigZelf aardbeien verbouwen is heel eenvoudigEr is geen are grond voor nodig en heel groene vingers hoeft iemand ook niet te hebben voor het planten van aardbeien. H…
Bronnen en referenties
 • Website: hillhout.com Website: fscnl.org Website: komo.nl
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Gepubliceerd: 02-05-2010
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Tuin
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.