Huis of vakantiehuis kopen in Marokko

Een huis kopen in Marokko, wat komt daar eigenlijk bij kijken? Waar moet je zoal rekening mee houden en waarom zou je eigenlijk kiezen voor een koopwoning in Marokko?

Over Marokko

Marokko is een prachtig vakantieland vol schitterende bezienswaardigheden. De oude koningssteden zijn een must om te bezoeken en bieden veel cultuur en historie. Het lekkere eten van Marokko is ook wereldwijd bekend.

Waarom een huis kopen?

Marokko begint steeds geliefder te worden als vakantieland. Een tweede huis hier kan dus een goede investering zijn. Ook zijn er mensen die wellicht zijn opgegroeid in Marokko of die daar hun roots hebben. Zij willen misschien een tweede woning in Marokko.

Een huis kopen in Marokko

Heel belangrijk is om je van tevoren goed te informeren als je een woning in Marokko wilt kopen. De gang van zaken is hier namelijk heel anders dan in Nederland. Zorg ook dat je een financieel adviseur of tolk meeneemt tijdens je gesprekken in Marokko. Dit maakt het communiceren sowieso al een heel stuk gemakkelijker. Controleer ook hoe het met extra kosten en voorzieningen zit. En wat als je de vakantiewoning wilt verhuren tijdens de periodes dat je er niet bent? Kan én mag dit? Pas ook op met wie je vertrouwt. In Marokko zijn er veel makelaars en partijen die graag je geld zien, maar die minder goed te vertrouwen zijn. Wees hier alert voor.

Belastingen en andere kosten

Net zoals in Nederland zijn er ook in Marokko kosten die erbij komen wanneer je een huis koopt. Zo kun je maximaal 70% van de taxatiekosten gefinancierd krijgen. Kies je ervoor om grond te kopen waar een woning op gebouwd wordt? Dan kun je meestal maar 50% van de taxatiekosten gefinancierd krijgen. De bouwfinanciëring is dan weer maximaal 70%. Wil je emigreren naar Marokko en zit je meer dan 183 dagen in een jaar in dit land? Dan zul je ook diverse belastingen moeten betalen.
Houd tevens rekening met extra kosten van een notaris en een financieel adviseur.

Rechtmatige eigenaar

Als je een huis in Marokko wilt kopen, zorg dan dat je goed op de hoogte bent van de rechtmatige eigenaar. Check of het huis schuld- en hypotheekvrij is. Dit is in Marokko van groot belang; een huis mag niet doorverkocht worden als dit niet het geval is. Zorg dus dat je hier heel goed op let.

Tekenen van de overeenkomst

Schakel een financieel adviseur in bij het tekenen van het koopcontract. Kies bij voorkeur voor iemand die Marokkaans spreekt en je goed advies kan geven. Hij of zij kan zien of er geen vreemde dingen in de overeenkomst staan en weet waar je zoal op moet letten.

Na de koop

Na de koop dien je je aan te melden bij verschillende nutsbedrijven. Als je wilt emigreren, is het raadzaam ook voor de nodige verzekeringen te zorgen. Denk aan een inboedelverzekering. Misschien heb je een school nodig voor de kinderen en moet je ingeschreven staan bij een huisarts.
© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis kopen in MarokkoHuis kopen in MarokkoVeel Marokkanen die in Nederland en Duitsland wonen kopen een huis in Marokko. De huizen daar zijn doorgaans goedkoper d…
Vakantiehuis in Frankrijk kopenVakantiehuis in Frankrijk kopenFrankrijk. We gaan er graag heen op vakantie vanwege de mooie bezienswaardigheden, het lekkere eten en de ontspannen sfe…
Een vakantiehuis kopen als investeringGeld investeren in een vakantiehuis kan een flink rendement opleveren, maar u moet wel goed weten waar u aan begint. U m…

Ontwikkeling van het woonbeleid in FrankrijkOntwikkeling van het woonbeleid in FrankrijkWat betreft woningen hebben wij in Nederland een zeer gedifferentieerd beeld over Frankrijk. Aan de ene kant dromen we w…
Huis verkocht onder voorbehoud, alvast een ander huis kopen?Huis verkocht onder voorbehoud, alvast een ander huis kopen?Uw huis verkopen met een voorbehoud geeft nog niet voldoende zekerheid om een ander huis te kopen. De verkoop is namelij…
Bronnen en referenties
  • http://www.huis-te-koop-marokko.com/
  • http://www.marokkovastgoed.nl/
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-03-2014
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.