Handige tips om uw woning sneller te verkopen

Handige tips om uw woning sneller te verkopen Je huis of appartement verkopen staat garant voor grote plannen. We moeten dan ook proberen deze zo snel en zo breed mogelijk te promoten en te verkopen. We overlopen hoe we meer belangstelling creëren voor uw woning aan de binnen en buitenzijde, en welke zaken we beter wijzigen voor een snellere verkoop. Alles draait om hoe de potentiële koper naar de woning kijkt. Met deze tips kan je al met kleine ingrepen veel resultaat boeken.

Het eerste zicht

Bij het arriveren van een nieuw te bezoeken woning zal de koper uiteraard eerst naar de voorgevel en/of de voortuin kijken. Zie dat de voortuin genoeg open ruimte laat zien zonder in een wildernis te woning te moeten betreden. Ook de voorgevel kan er al snel veel aantrekkelijker uitzien. Dit door met een ladder en een hogedrukreiniger de stenen af te spuiten. Kort en krachtig voor de originele kleur van de baksteen tot zijn recht te laten komen. Een verschil dat je echt zal merken.

Propere uitstraling

Vanzelfsprekend houden we onze woning proper. Natuurlijk is het na de grote verhuis niet zo evident om de kleinste hoekjes nog te kuisen. Natuurlijk komt dit niet goed over naar de klant. Hij weerspiegeld zich aan zijn eventueel nieuwe woonst die er voor hem wel zo zou uitzien. Ook de geur speelt zijn rol. Hij zal in een een fris ruikende kamer een beter gevoel hebben. Een kleine moeite met veel resultaat.

Instapklaar

Vele huizen of appartementen zijn lang niet in orde als we er zo willen in wonen. Ze willen natuurlijk hun persoonlijke touch geven en verschillende zaken veranderen. Maar dit houd ons niet tegen te zien dat allen in orde is. Probeer zoveel mogelijk fouten en onafgewerkte zaken op te lossen in het huis. Een losse plint, piepende deur, of kapotte lamp is snel op te lossen voor een veel betere indruk, en het komt in de ogen van de klant minder nadelig over. Willen ze tenslotte nog wachten met de renovatie werken, kunnen ze ongestoord en zonder afwijkingen er eerst een tijdje zo in wonen.

Vermijd huisdieren

Je kan dan wel een zeer grote dierenvriend zijn, toch is het geen goed idee dieren in de woning te laten rondlopen tijdens het bezoek van een potentiële koper. Het is misschien niet naar de wensen van deze persoon. Of kan afgeschrikt worden van het feit dat er jaren dieren in rondliepen, en die eventueel schade aan de woning hebben aangericht zonder het te weten.

Maak het gezellig

Bij het bekijken van verschillende woningen op het internet geeft het oog altijd de eerste indruk aan sfeer in de ruimtes. Plaats bloemen in de kamer en trek alle gordijnen open voor voldoende lichtinval. Leg alle spullen op orde en creëer ruimte. Als we een hotel bezoeken verwachten we ook een ordelijke kamer bij het binnenkomen. Maak er die hotelkamer van.

Spotlight

Maak van uw woning een echte bezienswaardigheid. Klinkt misschien wat overdreven maar haal er het beste uit, afhankelijk van de vraag van de kandidaat kopers. Plaats deze op zoveel mogelijk gratis vastgoed websites en maak kleine affiches voor bij de supermarkt of andere winkels. Hoe meer hoe beter als u een snelle verkoop wil met de juiste prijs.

Meerwaarde

Geef u woning ook een meerwaarde door bepaalde pluspunten te vernoemen. Is een een garage te huur of te koop in de buurt? Het dichtstbijzijnde pompstation of supermarkt? Deze extra info geeft de koper al zeker meer potentieel.

Vraagprijs

Bij de verkoop van uw woning is natuurlijk de vraagprijs van sterk belang. Kies een gepaste prijs die rekening houd met de buurt, winkels, parkeergelegenheid en regio waar deze ligt. Zoek op het internet ook eens zelf naar huizen of appartementen uit de buurt voor het aanbod en de prijs te vergelijken. We moeten ervoor zorgen eenmaal beter te zijn dan de concurrenten.

Wees tenslotte ook eerlijk in uw advertentie. Is er nog veel werk aan de woning vermelden we beter niet "kleine werken" het schrikt kopers af bij het binnenkomen van de woning evenals de correctheid van de verkoper. Omschrijf zoals deze te koop staat. En dat bespaard soms veel negatieve commentaar van kopers die iets anders in gedachte hadden.
© 2011 - 2024 Infotrader, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Woning kopen voor kindAls ouder kunt u uw kind financieel ondersteunen bij het kopen van een woning, bijvoorbeeld door te schenken, borg te st…
Wat is een overbruggingskrediet?Een overbruggingskrediet wordt afgesloten in de situatie dat een nieuw huis gekocht is, terwijl het oude huis nog niet v…
Lenen met huis als onderpandDe overwaarde van de woning kunt u benutten om geld te lenen met het huis als onderpand. Oftewel: het afsluiten van een…
Huis verkopen aan makelaar: Wat zijn voordelen en nadelen?Je huis verkopen gaat in de huidige markt dikwijls niet snel genoeg. En dat is vervelend om meer dan één reden. Je kunt…
Airco kopen: waar moet je op letten?In de zomer kan het enorm warm zijn in huizen en kantoren. Met name na een paar weekjes zon worden de muren ook steeds w…
Infotrader (18 artikelen)
Gepubliceerd: 23-01-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.