Sfeervol huis of studentenkamer inrichten met klein budget

Sfeervol huis of studentenkamer inrichten met klein budget Weinig geld en toch leuk wonen! Een gemiddelde studentenkamer kost in 2011 al gauw 350 en dat is een hele hap als je moet rondkomen van je maandelijkste studiefinanciering eventueel aangevuld met het inkomen van een bijbaantje. Ook wanneer je moet rondkomen van een uitkering blijft er buiten je huur nog maar een beperkt en minimaal budget over om je woning sfeervol interichten. Toch is het mogelijk om met deze budget tips ook jou woning helemaal naar eigen wens in te richten met weinig geld Je gaat verhuizen. Binnen een aantal weken zul je je intrek nemen in je nieuwe woning of studentenkamer. Jou nieuwe plekje moet echt jou stekkie worden helemaal naar jou eigen smaak ingericht. Er is alleen een klein probleem. Je budget om van jou woning of studentenkamer echt een paleisje te maken is erg klein. Geen nood ook met weinig geld kun je je woning of studentenkamer leuk inrichten en een "dure" look geven.

Wat heb ik nodig als ik ga verhuizen naar een nieuwe woning of studentenkamer?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je wilt verhuizen naar je nieuwe woning of studentenkamer is wat je nou precies nodig hebt. Kijk eens wat je allemaal al hebt aan meubelen en wat je nog nodig hebt.Wanneer je al een eigen woning gehad hebt zul je waarschijnlijk al veel hebben. Dit geld ook als je bijvoorbeeld samen gaat wonen. Zodra je starter bent zullen meubelen een grotere plaats innemen in je budget. Maak ook eens een lijstje met huishoudelijke artikelen en een lijstje met bouwmaterialen zoals behang, verf, kwasten, lijm etc. Wanneer je deze inventarisatie gemaakt hebt kun je kijken wat de mogelijkheden zijn met jou budget

Meubelen

Nadat je je inventarisatielijstje hebt gemaakt kun je een schatting maken wat je nou daadwerkelijk uit kan geven aan meubels. Met dit bedrag in je achterhoofd kun je gaan shoppen. Bedenk dat meubels zeker niet altijd nieuw hoeven te zijn! Kijk eens bij de kringloopwinkel of kies voor showmodellen of licht beschadigde meubels. Op deze manier kun je vaak leuke meubels kopen voor weinig geld. Wanneer je kiest voor 2e hands meubelen kan het voorkomen dat deze op sommige plekken wat beschadigd zijn, maar met een likje verf ogen ze vaak weer als nieuw. Naast schilderen kun je ook denken aan de stoelen opnieuw bekleden, de deurtjes van een kast beplakken met behang etc.

Vooral een groot wandmeubel voor je boeken, tv etc is vaak erg prijzig, maar is oook erg makkelijk zelf te maken! Zoek bij de kringloop, xenos, ikea en andere goedkope woonwinkels naar kleine ladekastjes, cdrekken etc. Met behulp van grote planken kun je deze goed op elkaar stapelen. Wanneer je het geheel vervolgens schilderd heb je een leuke wandmeubel voor zeer weinig geld. Een leuk accent kan het geven om een kastje een andere zeer afwijkende kleur te geven.

Schilderen

Wanneer je weinig geld hebt en je nieuwe woning of studentenkamer toch graag een dure luxe uitstraling wilt geven is het een optie om er voor te kiezen om alle wanden van je huis wit te schilderen. Een wit interieur heeft van zichzelf een grotere en luxere uitstraling. Kleur kun je aanbrengen met assecoires maar zorg dan voor een eenheid. Veel kleuren maakt het rommelig en geeft een goedkopere uitstraling. Het aanbrengen van assecories in non sur ton is een perfecte oplossing.

Woonaccesoirs zelf maken

Wanneer je kijkt in leuke woontijdschriften zie je vaak erg leuke, maar dure woonassecoires. Jammer deze passen niet in je budget, maar met een beetje creativiteit kun je veel ook zelf maken.
  • Retro is weer helemaal in. Koop een paar leuke kleurtjes wol bij o.a de Wibra en je maakt makkelijk zelf je eigen hippe kussenovertrekken.
  • Een leuke etagere kun je makkelijk zelf maken door verschillende kopjes en schotels op elkaar te plakken.
  • Plak een stapel oude boeken op elkaar en leg hier een ronde plaat hout op. In een half uurtje heb je een leuke bijzet tafel.
  • Spaar allerlei lege flessen. Bij elkaar vormen ze een leuk geheel. Een bloemetje er in maakt het helemaal af.
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studentenkamer inrichtenAls student heb je meestal slechts een paar vierkante meters tot je beschikking. Omdat dit toch je nieuwe verblijf is ge…
Studentenkamer efficiënt inrichtenStudentenkamer efficiënt inrichtenEindelijk is het je gelukt, een kamer! Een eigen plek die je naar hartenlust mag inrichten. Maar hoe kun je dat eigenlij…
Op kamers: inrichtingOp kamers: inrichtingJe bent student en gaat op kamers, maar hoe ga je die kleine studentenkamer inrichten? Tips en trucs om je kamer groter…

Wandaanzichten maken je interieurontwerp compleetHeb je een interieurontwerp gemaakt, maar ben je erg benieuwd naar hoe het er in je eigen woonkamer uit komt te zien? Ma…
Een eigen interieurontwerp makenBen je toen aan een nieuw interieur, maar weet je niet helemaal hoe je het aan moet pakken? Maak dan nu je eigen interie…
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Gepubliceerd: 21-07-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.