Parket of houten vloer kopen

Parket of houten vloer kopen Parket en houten vloer kennen een toenemende populariteit. En niet voor niks: houten vloeren hebben een warme uitstraling en geven aan uw interieur een sfeervol en authentiek accent.

Ruim assortiment in parket, laminaat en houten vloeren

Speciaalzaken hebben in de loop der jaren het assortiment sterk zien groeien. De mogelijkheden zijn tegenwoordig ongekend groot, zowel met parket, houten vloeren, laminaat alsook bij projectvloeren met houtuitstraling. De consument heeft dus heel wat te kiezen. Maar hoe groter het aanbod, hoe lastiger het is om de goede keus te maken. Om wensen en ideeën te laten aansluiten bij het uiteindelijke product, is het wel noodzakelijk dat je als consument weet wat je kiest.

Hout is een natuurproduct

Houd bij aanschaf bijvoorbeeld rekening met het feit dat hout een natuurproduct is met specifieke eigenschappen. Bij de vakhandel beschikt men - naast een breed aanbod - over alle kennis om u goed te informeren over het karakter van het product en de wijze van onderhoud. Zodat u er dag in, dag uit probleemloos van kunt genieten.

Parket en houten vloer koop je niet via Internet

Wie op zoek is naar een mooie houten vloer, moet zich daarom vooraf goed laten informeren. Zodat je bij het nemen van een besluit alle aspecten van het product helder hebt. Een vloer bestellen via internet of er lukraak eentje bij de doe-het-zelver op de hoek aanschaffen, is dus niet aan te bevelen. Mensen denken zó snel en goedkoop uit te zijn, maar worden vaak teleurgesteld. Neem liever de tijd om een vloer uit te zoeken, zodat die past bij je wensen en bij je budget.

Houten vloer niet per definitie duur

Uiteraard geldt ook hier de stelregel dat je kwaliteit moet betalen. Maar dat hoeft niet per definitie duur te zijn. Er is zoals gezegd een heel breed aanbod, niet alleen wat uitstraling betreft, maar ook wat prijs betreft. Natuurlijk kan het heel luxe, maar er zijn ook aantrekkelijk geprijsde kwaliteitsvloeren, A-merken waar men als speciaalzaak volledig achter staat.

Deskundig advies bij de speciaalzaak

De speciaalzaak biedt bovendien een deskundig advies en gedegen begeleiding. Aspecten als uitstraling, ondergrond en onderhoud krijgen alle aandacht. Men houdt zijn kennis uiteraard up to date en volgt alle ontwikkelingen nauwgezet. Wat overigens niet betekent dat elk nieuw product meteen in het assortiment wordt opgenomen. Eerst moet duidelijk zijn dat het aansluit bij de kwaliteit die je als speciaalzaak wil bieden.

Dat laatste is bijvoorbeeld het geval met twee noviteiten. Allereerst zijn dat houten vloeren die de toepassing van vloerverwarming mogelijk maken. De vraag naar zulke vloeren is er al langer en nu is er een product dat daar op een adequate manier aan voldoet. Daarnaast zijn sinds enige tijd twee nieuwe systemen op de markt die een einde moeten maken aan de geluidsproblematiek van houten vloeren in appartementen. Het gaat daarbij om een speciale onderlaag die het geluid binnen de normen houdt.

Dat zijn mooie innovaties, maar het voornaamste blijft toch de uitstraling van de vloer zelf. Dat is waar steeds meer mensen voor vallen. Een vloer vormt de basis voor een warm en sfeervol interieur.
© 2009 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Laminaat of parket? Drie argumentenLaminaat of parket is een lastige keuze. Een vloer is namelijk een van de meest bepalende factoren van je interieur. Vee…
Parket schuren en lakkenParket schuren en lakkenParket is een naam die ook wel wordt gebruikt als verzamelnaam voor houten vloeren in huis. Het schuren en lakken van pa…
Wat kost een houten vloer?Bij het kiezen van een nieuwe vloer gaan veel mensen voor een houten vloer. Het heeft namelijk een warme uitstraling en…
Verschil tussen parket en laminaatIn dit artikel leest u over het verschil tussen laminaat en parket. Veel mensen hebben laminaat of parket op de vloer li…

Waar let je op bij aanschaf van een keukenWaar let je op bij aanschaf van een keukenJe bent van plan een nieuwe keuken aan te schaffen. Daar komt nogal wat bij kijken. In dit artikel een aantal tips hoe j…
Wat doet een interieurarchitect?Wat doet een interieurarchitect?Een huis inrichten is voor iemand met creatieve en inspirerende ideeën een genot. Voor anderen ligt dat anders, en lever…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 02-02-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.