Cola: wat je allemaal met cola kunt doen

Cola is om te drinken. Maar cola kun je ook voor allerlei andere zaken gebruiken. Als je misselijk bent bijvoorbeeld of als je ingewanden van streek zijn, kan cola je weer beter maken. Cola kun je ook gebruiken om je banden mooi schoon en zwart mee te houden. Cola kun je drinken. In een mix of gewoon als frisdrank. Er zit ontzettend veel suiker in cola, dus wie op dieet is kan beter dieet cola drinken. Maar met cola kun je veel meer dan het alleen naar binnen gieten.

Corrosie verwijderen met cola

Wie cola over de accupunten gooit van de auto, kan er corrosie mee voorkomen.

Bevroren ruiten ontdooien

Met cola kun je ook de ruit van de auto ontdooien. Gewoon uitgieten over de bevroren ruit en dan de ruitenwisser er overheen en krabben hoeft niet meer.

Insecten van de autoruit halen

Cola kan verder ook zorgen voor het verwijderen van al die dode insecten op een autoruit. Daarvoor is wel een aparte methode nodig. Eerst de fles flink schudden, dan leegspuiten op de ruit die onder de dode insecten zit. Niet doen in de zon trouwens. Daarna direct goed afhalen met schoon water zodat het suiker weggehaald wordt. De muggen lijken zijn snel verdwenen. Wie een motor heeft en op zijn motorscherm hetzelfde euvel ervaart, kan dezelfde methode gebruiken.

Banden mooi zwart maken en houden

Het mooi zwart houden van banden kan door na het wassen van de banden van auto, motor, fiets of vrachtwagen cola over de banden te sproeien. Kan ook met een poetsdoek door het in te wrijven. Daarna laten opdrogen en de banden zijn niet alleen mooi zwart, maar stoten ook vuil af.

Bloed verwijderen met cola

Cola en bloed zijn geen goede combinatie, maar wel als je het bloed wilt verwijderen. Cola lost bloedvlekken namelijk op.

Bloemen langer goed houden

Een bos bloemen staat veel langer als er in het water een halve kop cola wordt toegevoegd. Door de suiker blijven de bloemen langer staan.

Vastgeroeste bouten

Hoewel de Mythbusters het er niet mee eens zijn, zweren veel mensen bij het gebruik van cola als ze vastgeroeste bouten los willen krijgen. Gewoon een doekje drenken in cola en het op de bout leggen.

Ontroesten van chromen zaken als bumpers of uitlaten

Chroom kan heel goed ontroest worden met cola. Maak daarvoor een balletje van aluminiumfolie, leg dat in de cola en poets de onderdelen van chroom ermee. (bumper of uitlaat).

Sneller compost maken

Een blik cola open laten staan tot de prik is verdwenen. Daarna het groene afval overgieten met de ontprikte cola. Het zoet dat in het drankje zit zorgt dat veel meer micro-organismen zich over de bult ontfermen, het zuur in de cola breekt het materiaal af.

Een prikfontein

Kan niet alleen met cola, ook met andere prik houdende dranken. In een fles cola een paar Mentos gooien en er ontstaat een enorme fontein.

Foto sepia maken

Een moderne foto sepia-kleurig maken kan ook met cola. Laat de foto een paar minuten weken in de cola tot de goede kleur ontstaat. Daarna voorzichtig droogdeppen met een doekje. Daarna droog föhnen. Niet doen met kostbare foto’s, want het resultaat kan ook zijn dat een foto verloren gaat.

Groener gras

Gras zou groener zijn en blijven als er eens per maand cola over heen gesprenkeld wordt.

Haargroeimiddel

Cola zou haar laten groeien. Daarvoor moet een theelepel shampoo worden vermengd met cola en dat moet dan 5 minuten in het haar trekken. (Houd wel een handdoek om het haar als dit mengsel op het haar zit). Daarna gewoon wassen.

Kauwgom uit je haar verwijderen

Wie eenmaal kauwgom in zijn haar heeft zitten, kan het verwijderen door het haar in een glas cola te houden. Na een paar minuten is het zo verweekt dat je het er zo uit kunt halen.

Verstopte gootsteen

De meeste gootstenen zijn snel verstopt. Regelmatig soda gevolgd door kokend water zorgt er voor dat verstoppingen voorkomen worden. Maar ook regelmatig een liter cola doorspoelen helpt.

Theepot met aanslag

Is de theepot zwart van de aanslag, vul hem dan met cola. Laat een paar uur staan en dan goed afwassen.

Doffe munten weer glanzend maken

Doffe munten zijn snel weer glanzend als ze in een kommetje cola worden gelegd. Maak ze daarna droog en ze glanzen als nooit tevoren.

Olievlekken van de van de straat verwijderen

Een combinatie van cola en bleekwater verwijdert olievlekken van de weg. In een spuitfles doen en opspuiten. Laten inweken en daarna verwijderen met water.

Vlekken op het tapijt

Vlekken in een tapijt zouden goed te bestrijden zijn met cola. Beetje cola op de vlek gieten, borstelen en dan met een sopje schoonmaken.

Kalk uit de wc halen

Kalkranden uit de wc zijn gemakkelijk te verwijderen met cola. Gewoon een fles leeg maken in de pot, laten staan en het citroenzuur doet zijn werk wel. Even doorborstelen en dan doorspoelen.

Misselijkheid oplossen met cola

Mensen die lijden aan migraine weten vaak wel dat cola hen helpt als ze door deze aandoening heel misselijk zijn. Cola werkt erg goed bij misselijkheid en ze kunnen het vaak ook verdragen ondanks de zware hoofdpijnen.
© 2012 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kan je doen met colaCola is een lekker drankje om te drinken en het smaakt ook lekker als je een mixje wilt maken. Maar je kan cola ook voor…
Zeldzame Coca-Cola spullen verzamelenZeldzame Coca-Cola spullen verzamelenAls een merk veel wordt verzameld dan is het wel van Coca-Cola! Als logisch gevolg daarvan kan je ervoor kiezen om spull…
Autopech - vervangen van een lekke bandVooreerst heb je een aantal gereedschappen nodig om de band te kunnen vervangen. Het vervangen van een autoband gebeurt…
Coca-Cola CompanyDe Coca-Cola Company is een van de grootste en waarschijnlijk de grootste leverancier van frisdrank over de hele wereld.

Het onderhouden en schoonhouden van de wasmachineEen wasmachine is een veelgebruikt huishoudelijk apparaat. Om deze zo lang mogelijk mee te laten gaan is het zaak dat je…
Schoonmaken: de soorten vuil en schoonmaakmiddelenSchoonmaken: de soorten vuil en schoonmaakmiddelenSchoonmaken is vaak een dagelijkse bezigheid. De meeste mensen vinden het een vervelende klus, maar het is wel een belan…
Bronnen en referenties
  • Leeuwarder Courant
  • Friesch Dagblad
Singalees (1.216 artikelen)
Gepubliceerd: 14-04-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.