Tips uit de oude doos

U kent het wel, vet dat u niet uit uw kleding krijgt, de kat die steeds in de tuin zijn behoefte doet, een stinkende stofzuiger. Wat kunt u eraan doen? Er zijn heel veel handige en makkelijke tips voor dit soort probleempjes en ik ga u er een aantal verklappen.

Katten

Misschien heeft u een kat die regelmatig buiten loopt, misschien is hij van de buren. Het probleem is dat deze zijn behoefte in uw tuin doet. De oplossing is koffiedrap! Verspreid de koffiedrap in uw tuin en de kat zal hier niet meer zijn behoefte willen doen. Het voordeel van koffiedrap is dat het op potgrond lijkt, u zal er dus niets van zien.

Keelpijn

Het klinkt misschien niet al te fris, maar een middel tegen keelpijn is om ís nachts wanneer u gaat slapen de sok die u diezelfde dag gedragen heeft om uw nek te leggen.

Gourmetten

Gezellig gourmetten met familie of vrienden is natuurlijk hartstikke leuk. Het enige nadeel is dat uw huis er altijd zo van gaat stinken. Ook daar is een oplossing voor. Zet voor u gaat gourmetten een bakje met spiritus aan beide kanten van de kamer. Deze laat u staan tot de volgende morgen en de stank zal lang niet zo erg meer zijn.

Knoflook en ui snijden

Uw handen gaan er ontzettend van stinken en deze geur krijgt u ook bijna niet van uw handen af. Een middeltje hier tegen is zout. Na het snijden maakt u uw handen vochtig en smeert deze goed in met zout, daarna wast u ze met zeep zoals gebruikelijk en de geur is zo goed als weg!

Aanslag in vazen en kannen

Wanneer er al een tijdje water in een kan of vaas heeft gestaan komt er een lelijk witte rand kalkaanslag tevoorschijn. Om deze aanslag makkelijk weg te krijgen zonder te hoeven schrobben is er ook een hulpmidddel. Vul de kan of vaas met water en doe er een kunstgebittenbruistablet bij. Dit werkt ook bij koffiekannen.

Badkamer spiegel

Wat veel mensen ook erg irritant vinden is dat de spiegel in de badkamer beslaat tijdens het douchen. Sommige mensen hebben hiervoor een speciaal afzuigsysteem, maar wanneer u dat niet heeft zijn er twee oplossingen. De eerste kost wat meer tijd, u kunt namelijk met de föhn u spiegel droogföhnen. Een snellere oplossing is scheerschuim. Wrijf de spiegel hiermee goed in en poets hem dan schoon. De spiegel zal tijdens het douchen niet meer beslaan.

Sieraden

Vaak krijgen (zilveren) sieraden een donkere kleur wanneer u ze al een tijdje gedragen heeft. Om ze schoon te krijgen heeft u niet per se zilverpoets nodig, want tandpasta werkt hiervoor ook prima.

Haarverf

Veel vrouwen verven hun haar en omdat dit niet altijd vlekkeloos gaat heb ik ook hiervoor een tip. Er blijven altijd wel verfvlekken achter op de huid, soms zijn deze nog met water te verwijderen. Als de vlekken wat langer zitten heeft water helaas geen nut meer. Om de vlek toch weg te krijgen kunt u wat sigarettenas verdunnen met water, dit doet u op een watje en u veegt de vlekken zo van uw huid af!
© 2011 - 2024 Jikkes, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zes handige huishoudtipsTips om lastige karweitjes in het huishouden makkelijker te maken zijn altijd handig. Hoe krijg je bijvoorbeeld zwarte s…
HuishoudtipsHuishoudtipsHet huishouden doen is niet de leukste klus, maar met deze tips wordt het een stuk aantrekkelijker. Ik heb ze allemaal z…
Tips, trucs en cheats voor Mario kart WIITips, trucs en cheats voor Mario kart WIIHier vind je verschillende tips, trucs en cheats voor Mario Kart WII. Door gebruik te maken van deze tips kun je nog sne…
Koekjes bakken, tips en trucsOp een middag koekjes bakken, samen met kinderen of alleen, is altijd leuk en levert een leuke traktatie op. Soms gaat h…

Waspoeder of vloeibaar wasmiddel; wat is beter?Waspoeder of vloeibaar wasmiddel; wat is beter?Wat is beter waspoeder of vloeibaar wasmiddel? Ze doen allebei hetzelfde, of toch niet? Waarom zou je waspoeder boven vl…
De vaatdoek: vaak vuiler dan de wc-brilDe vaatdoek: vaak vuiler dan de wc-brilDe vaatdoek. Iedereen heeft er een (of zes, of vijftien). Maar bij dagelijks gebruik, is zo'n doekje al snel viezer dan…
Bronnen en referenties
  • Antoinette Versaevel
Jikkes (15 artikelen)
Gepubliceerd: 23-09-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.