Zes handige huishoudtips

Tips om lastige karweitjes in het huishouden makkelijker te maken zijn altijd handig. Hoe krijg je bijvoorbeeld zwarte strepen van schoenen van de deuren af? Of hoe kun je de deken van de hond wassen zonder dat de haren in de wasmachine blijven zitten. Op welke manier zorg je ervoor dat de spiegel in de badkamer niet beslaat?

Kennis is macht

Als je in huis aan het schoonmaken bent, kom je vaak voor lastige uitdagingen te staan. Er zijn heel veel handige huishoudtips waarmee je deze uitdagingen in een handomdraai kunt fiksen. Helemaal prettig is het als deze oplossingen weinig geld kosten, en je de benodigdheden gewoon in huis hebt. Voor bijna ieder probleem is wel een middel te koop, maar deze zijn vaak duur en niet goed voor het milieu.

De deken van de hond wassen

Een deken of kleed waar de hond op slaapt, gaat al snel ruiken, en moet geregeld in de wasmachine. Het probleem is alleen dat de deken vol zit met hondenharen, die je er niet uitgeklopt krijgt. Als je de deken zo in de wasmachine stopt loop je het risico dat de haren het filter gaan verstoppen, of dat de haren bij een volgende was aan de schone kleding zitten. Door eerst de deken in de wasdroger te stoppen, zonder hem eerst te wassen, komen alle haren in het filter van de droger terecht. Deze kan je zo verwijderen, en daarna kan de deken zonder probleem in de wasmachine.

Geen beslagen spiegel meer

Na het douchen is de spiegel in de badkamer beslagen, en dat is vaak lastig omdat je niet je haren kunt kammen, make-up aanbrengen, of tanden poetsen. Door na het schoonmaken van de spiegel, deze dun in te smeren met shampoo, is dit probleem opgelost. Op een droog doekje doe je een heel klein beetje shampoo, en dit wrijf je over de spiegel uit.

Zwarte strepen van schoenen verwijderen

Vaak zitten er aan de onderkant op de deuren zwarte strepen van schoenen, die je bijna niet weggepoetst krijgt. Dezelfde strepen kun je ontdekken tussen de treden van de trap, als je een geschilderde trap hebt. Door op een doekje een dotje tandpasta te doen, en hiermee over de strepen te wrijven, zullen deze als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Aanslag in de toiletpot

Kalkaanslag in de toiletpot is een vies gezicht, zeker als het bruine aanslag is geworden. Vaak zit dit in het gedeelte van de pot dat onder water staat, en is daardoor lastig schoon te krijgen. Doe 's avonds voor je gaat slapen cola in het toilet, en laat dit een nacht intrekken. Een fles goedkope cola is vaak nog het beste. Als je 's morgens wakker wordt trek je door, en heb je een stralend schone toiletpot.

Maden en vliegen in de vuilcontainer

In de zomer is het een veelvoorkomend, akelig probleem dat er maden in de vuilcontainer ontstaan. Koop bij de drogist mottenballen en doe er twee of drie in een pantykousje. Knoop dit kousje aan het handvat van de vuilcontainer en hang de mottenballen aan de binnenkant. Hierdoor zullen er geen vliegen in de container kruipen, en daar dus ook geen eitjes leggen. Als de container geleegd wordt blijft het pantykousje er gewoon aanhangen, en kun je dit dus lange tijd opnieuw gebruiken.

Gele vlekken in witte kleding

Vooral in witte shirtjes en blouses kunnen gele vlekken ontstaan. Dit is een combinatie van transpiratie en deodorant, en in de was verdwijnen deze vlekken niet. Door de vlekken in te smeren met glansspoelmiddel voor de vaatwasser, en deze een nacht in te laten trekken, verdwijnen ze.
© 2014 - 2024 Tonny548, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
HuishoudtipsHuishoudtipsHet huishouden doen is niet de leukste klus, maar met deze tips wordt het een stuk aantrekkelijker. Ik heb ze allemaal z…
Zwarte strepen en vlekken in/op de was; wat kan het zijn?Zwarte strepen en vlekken in/op de was; wat kan het zijn?Tijdens het wassen van lichte kleding verschijnen zwarte strepen op je was; wat kan dit zijn? Zwarte strepen op je wasgo…
Suède schoenen schoonmakenSuède schoenen schoonmakenDe stof suède is een type leer dat zacht en open is van structuur, waardoor het snel vatbaar is voor vuil en vlekken. Su…
BBB: de billen, kledingadviesBBB: de billen, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…

Binnen één uur je hele huis aan kant hebbenHet opruimen en schoonmaken van je huis is iets wat iedere dag weer gedaan moet worden, en het lijkt alsof het nooit kla…
Ontrommelen: in 15 minuten per dag naar een opgeruimd huisOntrommelen: in 15 minuten per dag naar een opgeruimd huisStruikel je dagelijks over je spullen, moet je eerst je eettafel leeg halen voordat je eraan kunt eten, ben je steeds je…
Tonny548 (65 artikelen)
Gepubliceerd: 04-03-2014
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.