Een broodrooster ofwel toaster kopen

Een broodrooster ofwel toaster kopen Broodroosters zijn verkrijgbaar in vele modellen en uitvoeringen, variërend van de meest eenvoudige broodrooster waarin twee sneetjes brood geroosterd kunnen worden tot varianten waarin ook stokbrood past wat je bijvoorbeeld naar keuze ook aan een kant kunt roosteren. Ben je op zoek naar een broodrooster ofwel toaster, bekijk dan de diverse eigenschappen en functies van broodroosters, zodat je de voor jou ideale broodrooster kunt kopen!

Functies van een broodrooster

De belangrijkste functie van een toaster is natuurlijk het roosteren van brood. De modernere en luxere exemplaren kunnen echter buiten het rechttoe rechtaan roosteren van brood meer, zoals:
  • Ontdooien van bevroren brood.
  • Opwarmen van brood.
  • Het slechts aan een kant roosteren van brood, wat vooral bij opengesneden hardere broodjes en stokbrood prettig kan zijn.

De grootte van een broodrooster

Met de grootte van een broodrooster bedoelen we de capaciteit, dus hoeveel brood erin kan en hoe dik en lang het brood maximaal mag zijn. Dit wordt bepaald door het aantal, de lengte en de breedte van de sleuven waar je het brood in moet doen. Er zijn ook heel wat broodroosters verkrijgbaar met extra lange en extra brede sleuven, zodat je wel vier tot zes sneetjes brood tegelijkertijd kunt roosteren maar ook croissantjes, pitabroodjes of stokbrood. Of je een standaard formaat broodrooster of een variant met extra capaciteit moet kopen, hangt vooral af van waarvoor je de broodrooster denkt te gaan gebruiken. Het is overigens wel aan te raden om te kiezen voor een broodrooster met minimaal extra brede sleuven, zodat je ook stokbrood en dergelijke even op kunt warmen. De meeste mensen hebben wel eens stokbrood in huis, en dit heeft vaak al de dag na aankoop een kleine opwarmbeurt nodig om nog goed te smaken. Je hoeft dan hiervoor niet de oven te gebruiken, want dat kost veel meer energie.

Mogelijkheden van een toaster

Broodroosters zijn voorzien van een aantal opties. De meest eenvoudige broodrooster heeft alleen een instelling waarmee je bepaalt hoe lang het brood geroosterd wordt. Daarnaast kan een broodrooster echter nog veel meer in huis hebben, maar hieraan hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden en opties:
  • Met de temperatuurregeling bepaal je zelf hoe licht of donker je brood wordt geroosterd.
  • Een temperatuursensor zorgt ervoor dat de tijd die nodig is om het brood in de gewenste mate te roosteren, wordt aangepast als de broodrooster al is opgewarmd.
  • Een kruimellade die eenvoudig geleegd kan worden is erg handig en voorkomt ook nare luchtjes die veroorzaakt kunnen worden door restjes brood en aangebrande kruimels die anders onderin de broodrooster kunnen blijven liggen.
  • Een zogeheten centreringsmechanisme; een systeem waarbij het brood precies in het midden komt te staan zodat het egaal geroosterd wordt.
  • Een toaster met koude wand zorgt ervoor dat je je niet kunt verbranden aan de buitenkant van de broodrooster. Denk hier met name aan wanneer je kinderen hebt die misschien wel eens richting broodrooster willen grijpen!
  • Een automatische stop is erg handig om te voorkomen dat je brood zwart geblakerd uit de broodrooster komt, bijvoorbeeld nadat je even afgeleid bent en niet meer op je brood let.
  • Accessoires zoals tostitangen en een broodopzethouder waarin je broodjes lekker warm en krokant gehouden worden

Het uiterlijk van een broodrooster

Hoe belangrijk het uiterlijk van de toaster is, is een puur persoonlijke kwestie. Ook wordt dit bepaald door het feit of je de broodrooster altijd op bijvoorbeeld het aanrecht hebt staan of dat je de broodrooster na gebruik opbergt. Broodroosters zijn verkrijgbaar in zeer eenvoudige kunststoffen uitvoeringen, maar ook in heel aparte designs en kleuren. Met name de merken Princess en Siemens hebben erg aparte design broodroosters in het assortiment.
© 2010 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een broodrooster aanschaffenBrood roosteren kan op verschillende manieren. De makkelijkste methode is wellicht om gebruik te maken van een speciaal…
Brood roosteren en de broodrooster, werelduitvindingen!Brood roosteren en de broodrooster, werelduitvindingen!Zonder broodrooster moeten leven, dat is voor veel mensen een bijna onoplosbaar probleem. Het geroosterde sneetje hoort…
Dagelijks vers brood met de broodbakmachineDagelijks vers brood met de broodbakmachineLekker de dag beginnen met vers brood dat je zelf gebakken hebt, nadat je heerlijk wakker bent geworden van de geur erva…
Gezonde tosti'sGezonde tosti'sEen tosti wordt vaak gegeten tijden de lunch maar veel mensen zien een standaard tosti als een ongezonde lunch. Door te…

Een citruspers kopenEen citruspers kopenVitamine C, onmisbaar in een gezonde voeding! Een extra lekkere manier om vitamine C binnen te krijgen is door vers gepe…
Een wasdroger kopenEen wasdroger kopenIn veel huishoudens is een wasdroger aanwezig. Een wasdroger die ook wel als droogtrommel aangeduid wordt, zorgt ervoor…
Bronnen en referenties
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.