De best geteste robotstofzuigers van 2017

De best geteste robotstofzuigers van 2017 Robotstofzuigers zijn handige hulpjes in het huishouden. Tegenwoordig bestaan er robotstofzuigers die je een hoop werk uit handen kunnen nemen. Dit zijn stofzuigers die automatisch de hele vloer voor je zuigen. In 2017 zijn er verschillende modellen op de markt die je het leven een stuk aangenamer kunnen maken. Bijna het enige wat jij hoeft te doen is het aanzetten en wat anders gaan doen. De robotstofzuiger zuigt de hele vloer voor je en tegenwoordig hoef je niet bang te zijn dat de stofzuiger je kamer sloopt.

Inhoudsopgave


Robotstofzuigers

In 2017 zijn er verschillende merken op de markt voor robotstofzuigers. Er zijn basismodellen die alleen het stof in je kamer opvegen en als de batterij op is stoppen ze ermee. Al een aantal jaren zijn er ook robotstofzuigers op de markt die je met je smartphone kunt bedienen. Uiteraard hoe meer opties en mogelijkheden hoe hoger de prijs is van een robotstofzuiger. Robotstofzuigers zijn hun pionierstijd voorbij en vind je in steeds meer huishoudens. Enkele bekende fabrikanten van robotstofzuigers zijn:
 • Irobot
 • Dyson
 • Neato Robotics
 • Samsung
 • bObsweep
 • Miele
 • Moneual
 • Infinuvo

Irobot is een van de grootste fabrikanten van robotstofzuigers. Het bedrijf is in 1990 opgericht in Bedford, Massachusetts in de Verenigde Staten. Irobot produceert robots voor de civiele en militaire markt. In 2002 kwam de eerste stofzuigerrobot op de markt: de Roomba.

Robotstofzuigers: best geteste in 2017

De websites TopTenReviews, Stuff, PCMag hebben in 2017 verschillende robotstofzuigers getest. De stofzuigers worden op diverse onderdelen getest zoals ondergrond, laadtijd, snelheid en precisie. Ook wordt er bij de selectie gekeken hoeveel ze kosten en hoe ze scoren op verschillende ondergronden. De volgende robotstofzuigers zijn een selectie van welke gunstige resultaten hebben gehaald in de testen van TopTenReviews, Stuff enPCMag. Daarnaast zijn deze robotstofzuigers ook verkrijgbaar in Nederland.
 • Irobot Roomba 980
 • Neato Botvac Connected
 • Miele Scout
 • Irobot Roomba 650
 • Neato XV Signature Pro

Overzicht eigenschappen robotstofzuigers

Eigenschappen Neato Botvac Connected Irobot Roomba 980 Neato XV Signature Pro Miele Scout RX1 Irobot Roomba 650
Accuduur120 min120 min60 min120 min60 min
Laadtijd180 min180 min180 min120 min180 min
Automatisch opladenJaJaJaJaJa
Zelflegend systeemNeeNeeNeeNeeNee
Vuilbak0,7 liter0,7 liter0,7 liter0,6 liter0,7 liter
Hoogte10 cm9,1 cm10,2 cm8,9 cm9,2 cm
DweilfunctieNeeNeeNeeNeeNee
Geschikt voor huisdierenJaJaJaNeeJa
AfstandsbedieningNeeNeeNeeJaNee
Bediening via appJaJaNeeNeeNee
Garantie1 jaar1 jaar1 Jaar2 jaar1 jaar
Prijs (2016)Vanaf € 610Vanaf € 990Vanaf € 320Vanaf € 550Vanaf € 330

Neato Botvac Connected

De nieuwste robotstofzuiger van Neato anno 2017 is de Neato Botvac Connected en deze is eind 2015 op de markt gekomen. Deze robotstofzuiger heeft een wifi-optie waardoor je op elk gewenst ogenblik je huis kunt laten reinigen. Op een volle accu kan het apparaat in de ecomodus 120 minuten werken en in de turbomodus is dit 90 minuten. Door de vierkante vorm kan het apparaat ook de vloer strak langs de muren reinigen. Van de Neato Botvac Connected zijn er verschillende versies op de markt. Het meest geavanceerde model van deze robotstofzuiger is het duurst.

Irobot Roomba 980

De Irobot Roomba 980 is aan het einde van 2015 op de markt gekomen. Een bijzondere eigenschap van deze robotstofzuiger is dat zodra deze op het tapijt komt de zuigkracht omhoog gaat. Via een app is het mogelijk om de robotstofzuiger te starten of het reinigen van de vloer te plannen. Daarnaast laadt de robotstofzuiger zichzelf weer op als de accu leeg is. Op een volle accu kan de Irobot Roomba 980 maximaal twee uur werken. Het apparaat beschikt over de nieuwste navigatietechniek voor de Irobotstofzuigers waardoor het efficiënt het vloeroppervlak kan reinigen. Het apparaat is één van de meest geavanceerde robotstofzuigers op de markt.

Neato xv Signature Pro

De robotstofzuiger Neato Signature Pro is een robotstofzuiger die eind 2013 op de markt is gekomen. Ondanks dat dit een wat ouder model is kan de Signature Pro nog steeds goed meekomen met nieuwere robots robotstofzuigers. Dankzij de sterke zuigkracht en de lagere prijs is het nog steeds een populaire robot.

Miele Scout

De Miele Scout RX1 is een robotstofzuiger van het Duitse bedrijf Miele. De Miele Scout RX1 kan op een volle accu een vloeroppervlak reinigen van 150 vierkante meter. De robotstofzuiger heeft een ‘corner mode’ waarmee hij makkelijk in de hoeken komt. Ook heeft de Miele Scout Rx1 een ‘Turbo Mode’ waarmee hij snel het vloer oppervlak reinigt. De stofzuiger is met een afstandsbediening te bedienen.

Irobot Roomba 650

De Irobot Roomba 650 is een robotstofzuiger die in 2012 op de markt is gekomen. Deze robotstofzuiger is prima geschikt voor huishoudens met huisdieren. De Roomba 650 kan prima met haren van dieren overweg. Omdat de robotstofzuiger uit 2012 komt is de prijs gunstiger dan de nieuwere modellen.

Voordat je een robotstofzuiger aanschaft

Voordat je een robotstofzuiger aanschaft is het goed te bedenken hoe je vloeroppervlak eruit ziet. Heb je veel gladde vloeren (zoals laminaat) of heb je juist veel vloerbedekking in huis? Sommige merken van robotstofzuigers doen het beter op bijvoorbeeld laminaatvloeren dan op tapijt. Daarnaast kunnen niet alle modellen stofzuigers goed overweg met lange haren van bijvoorbeeld honden en katten. Wat je ook moet bedenken is of je op je vloeroppervlak veel spullen hebt staan. Als je een woonkamer hebt met allemaal spullen op de vloer dan zal je robotstofzuiger er veel moeite mee hebben om je huis schoon te maken.
© 2016 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zo kies je de beste robotstofzuigerZo kies je de beste robotstofzuigerWe kampen steeds meer met tijdgebrek. In onze zoektocht naar meer quality time zijn we voortdurend op zoek naar alle mog…
De robotstofzuiger: de ideale hulp in ieders huishouden?Een robotstofzuiger maakt je huis automatisch schoon. Het apparaat kan zichzelf redden en stofzuigt je huis terwijl jeze…
Het paradox van technologische ontwikkelingDe wereld om ons heen verandert met duizelingwekkende vaart. We leven in een soort science fiction film, waarin we binne…

Water druipt van ramen bij koud weer: wat te doen?Water druipt van ramen bij koud weer: wat te doen?Als het koud weer is krijgen veel mensen last van vocht op de ramen. In sommige gevallen druipt het water van de ramen a…
Huishoudtrucs: consuminderen met vijf superproductenHuishoudtrucs: consuminderen met vijf superproductenEr zijn een paar producten uit de goede oude tijd die interessant zijn om terug te brengen in ons dagelijks bestaan. Gew…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: OpenClipart Vectors, Pixabay
 • http://winkel.irobot.nl/roomba-stofzuigrobot-robot-stofzuigrobot-roomba-980/R980040.html?cgid=nl&lang=nl_NL
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Roomba
 • https://neatorobotics.com/robot-vacuum/botvac-connected-series/botvac-connected/
 • http://www.miele.nl/c/robotstofzuiger-3129.htm#item-1-1
 • http://www.toptenreviews.com/home/vacuum-carpet-cleaning/best-robot-vacuums/
 • http://uk.pcmag.com/vacuums/74630/guide/the-best-robot-vacuums-of-2016
 • http://www.stuff.tv/features/best-robot-vacuum-cleaners-2016-reviewed
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 19-09-2017
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.