WC verstopt? 8 Top Tips om het op te lossen!

WC verstopt? 8 Top Tips om het op te lossen! Je wc spoelt niet door, het water komt omhoog ... wc verstopt! Een vervelend en vies probleem dat snel verholpen moet worden. Hieronder een aantal tips om je wc te ontstoppen, zonder beschadiging van de toiletpot en afvoer. Helpen deze methoden niet, dan kun je alsnog een loodgieter inschakelen. Voordat je begint
Als je doortrekt en het toilet spoelt niet door, spoel dan niet nog een keer. Die tweede keer doorspoelen kan je wc doen overspoelen, met als gevolg een vieze en doorweekte toiletvloer. Leg voor de zekerheid papieren keukendoeken of kranten op de grond, dit beschermt tegen de ergste overstroming en maakt het makkelijker om schoon te maken. Houd de deur open zodat eventuele stank of chemische dampen van ontstoppingsmiddelen snel verdwijnt.

Verstopping verwijderen met rubber handschoenen

In veel gevallen ontstaat een verstopte wc door een object zoals speelgoed of wc-rol. Kijk of je de oorzaak van de verstopping ziet, en probeer die dan met rubber handschoenen aan eruit te pakken.

Ontstoppen met afwasmiddel en heet water

Doe een paar kneepjes afwasmiddel in de wc-hals. Giet dan een emmer heet water van een meter hoogte in de wc. Het water moet heet zijn maar niet kokend heet, om het porselein van de pot niet te beschadigen. Door van een hoogte te gieten, voeg je extra druk toe aan het water. Het afwasmiddel kan stoffen zoals vet oplossen, waardoor de verstopping makkelijker wegspoelt. Laat het water en afwasmiddel vijf minuten inwerken. De combinatie van heet water en afwasmiddel maakt de verstopping vaak los genoeg om vrij te komen. Spoel hierna door.

Gebruik een ontstopper

Spoel de ontstopper voor gebruik af onder heet water. Het rubber wordt dan zacht en sluit beter af. Let erop dat de ontstopper volledig afsluit. Als dat niet zo is, dan kun je het uiteinde omwikkelen met een oude doek. Plaats de ontstopper in het water in de wc-hals en druk hem stevig en langzaam aan. Als er niet genoeg water is om de ploemper in onder te dompelen, voeg dan wat water toe. Trek snel aan de ploemper om een zuigende kracht te creëren, en druk hem in om de druk te vergroten. Druk echter niet te hard, hierdoor kun je de verstopping dieper en vaster duwen. De zuigende kracht is het belangrijkst, dus focus je op de trekkende beweging. Blijf dit proces herhalen tot elk stukje verstopping weggespoeld is.

De kleerhanger methode

Gebruik een metalen kleerhanger als de verstopping niet te diep is en de ontstopper niet werkt. Trek eerst de kleerhanger los, en wikkel een punt in een doek, zodat je de wc-pot niet beschadigt. Probeer met de kleerhanger de verstopping eruit te vissen of voorzichtig af te breken. Dit doe je door te duwen en te draaien.

Een waterbestendige stofzuiger

Als bovenstaande methoden niet werken, kun je proberen te ontstoppen met een speciale stofzuiger die tegen water kan. Verwijder al het water uit de wc met de stofzuiger. Plaats het einde van de stofzuigerslang een paar centimeter in de afvoer. Plaats oude doeken rondom de slang om de hals compleet af te sluiten. Zet de vacuüm functie aan en druk de handdoeken nogmaals stevig aan zodat er geen lucht bijkomt. Door het vacuüm zal de verstopping weggezogen worden.

Baksoda en azijn als ontstoppingsmiddel

Het gaat hier niet om de Soda die wij als reinigingsmiddel gebruiken, maar om zuiveringszout: Natriumbicarbonaat. Dit is niet in alle supermarkten te vinden, maar wel bij elke natuurwinkel of Aziatische toko. Deze methode werkt langzaam en alleen bij een organische verstopping, niet als er een object zoals speelgoed vast zit. Giet een pak soda in de wc. Giet daarna langzaam een middelgrote fles azijn leeg in de pot. Het zal flink gaan bubbelen en schuimen. Laat dit mengsel een paar minuten inwerken. Giet dan een emmer met heet water in de wc. Laat alles de hele nacht inwerken. Probeer in de ochtend de wc door te spoelen.

Koop een ontstoppingsmiddel

Als niets anders werkt, kun je een ontstoppingsmiddel kopen. Deze zijn echter zeer slecht voor het milieu. Het is beter om eerst andere methoden te proberen. Volg nauwkeurig de instructies op de fles op, en houdt de ontstopper buiten bereik van kinderen.

Bel de loodgieter

Er zijn nog andere opties zoals het loskoppelen van de toiletpot en doorspoelen met een tuinslang, een waterpompslang gebruiken of een ontstoppingsveer. De kans is echter groot dat je daarbij je toilet en afvoer beschadigt. Het is dan een beter alternatief om de loodgieter te bellen. Waarschijnlijk heeft hij of zij binnen 30 minuten het probleem opgelost.

Extra tip van lezers

Wc ontstoppen met plastic zak

Een van de lezers van dit artikel gaf een wel heel bijzondere, maar effectieve tip:

"Een plastic zak vullen met 3-5 liter water en deze in de afvoer van de toilet pot proppen. Het helpt om je andere "vrije" hand hierbij in de zak te stoppen om vieze handen zoveel mogelijk te voorkomen. Als de zak in de afvoer zit, dan deze zo snel mogelijk er weer uit trekken. Misschien een paar keer proberen als het niet in 1x werkt, maar door de vacuümkracht stroomt het water weer weg."

Wc ontstoppen met duct tape

"Dan vond ik een manier voor op 10 sec je wc verstopt vrij te maken.
  1. kuis de rand van je wc proper af
  2. plak uw pot helemaal af met dikke duct tape (goede stevige plakband)
  3. dan spoel je door en blijf je doorspoelen tot het water normaal zou overlopen.
  4. ondertussen druk je met alle macht op je plakband het water richting het riool."

Wc onstoppen met wc-borstel

"Ipv een plopper kun je het ook proberen met de wc-borstel. De methode is eerst doortrekken zodat er water omhoog komt, vervolgens dit weg proberen te "pompen" met de wc-borstel, zodat er een vacuüm ontstaat en het omhoog gekomen water snel door de leiding spoelt en de verstopping meeneemt. Mogelijk moet je het een aantal keer herhalen.
Na een paar bewegingen is je wc gemaakt."

Bovenstaande tips helpen in de meeste gevallen om je wc effectief te ontstoppen. Als ze niet helpen, bel dan een loodgieter. Heb je goede ervaring met andere oplossingen voor een wc-verstopping, deel die dan in de reacties!

Lees verder

© 2013 - 2020 Lacuna, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Verstopte afvoer: ontstoppen met sodaVerstopte afvoer: ontstoppen met sodaEen verstopte afvoer kan heel vervelend zijn. Een loodgieter bellen om de afvoer te ontstoppen hoeft echter niet altijd…
Zelf een afvoer ontstoppenHet is vrij eenvoudig om zelf een afvoer te ontstoppen. Een loodgieter laten komen is vaak prijzig. Je kunt de loodgiete…
Wat moet ik doen bij een verstopte afvoer?In het geval uw afvoer verstopt is, kunt u vaak zelf eenvoudig maatregelen treffen om de verstopping zelf te verhelpen.…
Wc verstopt, help! Hoe krijg ik die verstopping weer weg?Wc verstopt, help! Hoe krijg ik die verstopping weer weg?Niets is zo vervelend als een verstopte wc. Het kan iedereen gebeuren dat een wc verstopt zit en als dat gebeurt, dan wo…

Zo kies je de beste robotstofzuigerZo kies je de beste robotstofzuigerWe kampen steeds meer met tijdgebrek. In onze zoektocht naar meer quality time zijn we voortdurend op zoek naar alle mog…
Schimmel badkamer verwijderen: hoe gaat u te werk?Schimmel in de badkamer verwijderen? Er zijn een aantal manieren om schimmel succesvol te verwijderen uit uw badkamer. H…
Bronnen en referenties
  • http://www.squidoo.com/cloggedtoiletrepair
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Loodgieter
  • https://zoofy.nl/klus/wc_verstopping
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Gootsteenontstopper
  • http://www.squidoo.com/how-to-fix-a-clogged-toilet
  • http://www.squidoo.com/no-more-toilet-clogs

Reageer op het artikel "WC verstopt? 8 Top Tips om het op te lossen!"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

San, 20-04-2020 13:19 #45
Tips hebben geholpen, superblij! Na al verschillende dingen geprobeerd te hebben zonder resultaat, heb ik afwasmiddel in de WC pot gedaan en emmer heet water vanaf meter hoog erop gegoten. Dat uurtje laten staan. Helaas stroomde toilet toen nog niet goed genoeg door. Na een paar keer ploppen met een stevige plastic zak om de WC borstel, stroomt ie nu weer prachtig door!

Jan, 27-11-2019 21:35 #44
Met een mop het water heen weer duwen in de wc, helpt goed. Sluit namelijk goed af!

Pjotr, 21-10-2019 13:48 #43
Ik heb een dringende vraag!
Mijn dochter heeft gisteren een heel klein appeltje door de wc gespoeld, nu is de wc niet verstopt maar maakt na het doorspoelen wel een raar geluid.
Wat moet ik doen?

Engin, 13-10-2019 00:32 #42
Hetzelfde principe als "onstoppen met wc-borstel" maar dan met de borstel in een plastic zak vd supermarkt doen. De zak dichtknijpen en tegelijkertijd de borstel vasthouden, zodat er lucht in blijft zitten. De borstel in het gat duwen en in een snelle beweging eruit trekken en na een paar keer komt het vrij.

Rene, 22-08-2019 08:54 #41
Toilet was verstopt, met een ontstopper plopper heb deze verstopping kunnen verhelpen.
Later de leiding goed doorgespoeld.
Wat kan ik doen om deze verstoppingen te voorkomen?

Peter, 15-08-2019 11:04 #40
S'avonds geutje Dreft ingegoten doorgespoeld en laten inweken.
S'morgens nog een paar keer geprobeerd met een warme emmer op hoogte ingegoten en het was erdoor.
Natuurlijk zal Dreft niet goed zijn voor de septische put, maar ja wc is toch ontstopt

Mien, 09-06-2019 19:04 #39
Gelukt door afwasmiddel en warm water. Paar druppels dreft en aantal keer emmer met warm water leeg gegoten. Hielp in eerste instantie niet. Toen las ik even laten weken. Dat gedaan en toen gespoeld. Toen schoot er iets weg waarna nog een keer spoelen en ontstopping opgelost.

Martijn, 09-04-2019 21:30 #38
Veel dingen geprobeerd. Vuilniszak met water vullen en vacuüm trekken heeft na 10x de zaak ontstopt.
(Hiervoor zonder resultaat dreft met heet water geprobeerd. Toen soda met azijn.)

Top!

Mary, 30-03-2019 14:20 #37
De Supertip om de wc te ontstoppen met een plastic zak gevuld met water is geweldig! De gevulde plastic zak of nog beter een plastic tas sluit hele opening van de toiletpot af. Wanneer je de zak er snel uittrekt is het vacuüm effect heel goed. Ik hoefde de tas er maar twee keer uit te trekken en het wonder was geschied. Heel hartelijk dank voor deze tip.

Sandra, 18-09-2018 09:47 #36
Ik wil de methode met natriumcarbonaat uitproberen. Hoeveel hiervan moet je gebruiken? Op de site wordt gesproken over een pak natriumcarbonaat, maar ik kan alleen een pakje van 125 gram vinden.

Serkan, 24-07-2018 22:55 #35
De tip met een zak vol water heeft bij ons na 15x echt geholpen, was een flinke verstopping. Bedankt voor de tip.

Rodenburg-Vermeij, 12-07-2018 13:19 #34
Geachte mevrouw, heer,
Mijn zoon heeft een darm afwijking waardoor hij weinig keren "grote boodschappen" doet. Per keer dus veel afval waardoor de wc steeds verstopt. Is er iets op de markt wat hij per gebruik in de wc kan doen, zodat de massa beter weg spoelt.
Misschien vloeistof van een chemisch toilet?

Vast bedankt en met vriendelijke groet,

toiletjuf

Wb, 27-04-2018 15:26 #33
Tja, ook hier de handen in het haar. Toilet verstopt met inhoud tot de rand gevuld. langzaam zakte het water wel tot het normale peil maar de inhoud verdween niet. omdat we aangesloten zijn op septic tank altijd erg voorzichtig met "rommel" gebruiken. Dreft leek mij onschuldig. Inderdaad werkt het perfect. Warm water erbij en niet direct resultaat maar na ongeveer een kwartiertje met kracht nog een emmer erachteraan en: daar ging hij! Heel heel opgelucht!

Houben, 21-12-2017 11:29 #32
Bij een Braziliaanse zag ik dat ze bij gebrek aan plopper een 1,5 l plastic wegwerpfles gebruikte.Wel dunne plastic, geen harde coca-colafles, en zonder dop zodat fles goed meegeeft.

Re, 18-04-2017 07:55 #31
Het warme water met afwasmiddel leek na 10 min inweken niet te werken, het water kwam nog steeds tot aan de rand. Toch maar een geschikte plastic zak gaan zoeken, maar terug bij het toilet bleek het toch helemaal opgelost te zijn! (twee kneepjes Dreft, twee pannetjes warm water) Reactie infoteur, 20-04-2017
De WC dacht: NIET DE ZAK!

:)

H. K., 12-04-2017 20:02 #30
Dank voor de tip met als oplossing. Gebruik de w.c. borstel. Deze is veelal te smal, heb echter (even slim zijn ) 2 aan elkaar gevoegd. Het resultaat: de verstopping opgelost! Reactie infoteur, 20-04-2017
Geniaal!

Maschka, 01-02-2017 11:54 #29
Super, super, superů in minder dan een minuut in drie pogingen gelukt met de waterzak. Ik heb staan juichen! Reactie infoteur, 02-02-2017
Dat is heel fijn om te horen, HOERA!

:)

Gabriel, 26-01-2017 23:00 #28
Ipv een plopper kun je het ook proberen met de wc-borstel. De methode is eerst doortrekken zodat er water omhoog komt, vervolgens dit weg proberen te "pompen" met de wc-borstel, zodat er een vacuüm ontstaat en het omhoog gekomen water snel door de leiding spoelt en de verstopping meeneemt. Mogelijk moet je het een aantal keer herhalen. Reactie infoteur, 02-02-2017
Super!

Dank je wel Gabriel, ik zet hem erbij :)

Ozi, 11-01-2017 21:52 #27
Het methode met zeep en warm water was super. Na een minuut was de wc weer in orde. Echt een aanrader! Reactie infoteur, 12-01-2017
Goed om te horen, Ozi!

Nicole, 09-01-2017 09:13 #26
In twee minuten opgelost dankzij de waterzak! Dankjewel! Reactie infoteur, 12-01-2017
Super! Bedankt voor het doorgeven :)

Jente, 29-12-2016 08:48 #25
Voor al diegenen die na deze tips nog steeds met een verstopte wc zaten!

Ik had alles geprobeerd, sop met heet water, de plastieke zak methode (gewoon vuil want dat water komt zowiso aan je arm uiteindelijk), met de klasieke plunger en uiteindelijk industriële ontstopper van 10 euro waar chemische dampen heel mijn badkamer tot een gaskamer maakten. Niets hielp. Dan vond ik een manier voor op 10 sec je wc verstopt vrij te maken.
1) kuis de rand van je wc proper af
2) plak uw pot helemaal af met dikke duck tape (goede stevige plakband)
3) dan spoel je door en blijf je doorspoelen tot het water normaal zou overlopen.
4) ondertussen druk je met alle macht op je plakband het water richting het riool.

Na een paar bewegingen is je wc gemaakt. Reactie infoteur, 12-01-2017
Wow Jente, wat een interessant methode - ik zet hem erbij. Heel erg bedankt!

Manon, 03-12-2016 09:34 #24
Super tips! Toilet doet het weer:) Reactie infoteur, 12-01-2017
Goed om te horen!

Marco, 02-10-2016 21:20 #23
Heet water met sop, top na 2 de keer probleem opgelost.
Thanks Reactie infoteur, 31-10-2016
Geweldig! En graag gedaan :)

Lacuna

Tientje, 23-09-2016 16:39 #22
Bedankt voor de tips! We hadden al dagen last van een stinktoilet dat niet goed doorspoelde en leegtrekken van de put bleek toch niet de volledige oplossing. Gisteren 2 emmers warm water met detergent door de wc gegoten en bij de 2de emmer schoot er plots iets weg. De leiding is sindsdien terug vrij en de geur verholpen. Dikke duim omhoog! Reactie infoteur, 31-10-2016
Goed om te horen, Tientje, en heel graag gedaan :)

Lacuna

Blij Persoon, 31-08-2016 01:02 #21
Normaal reageer ik nooit online, maar ik was ten einde raad. De wc liep opeens niet meer door en ik heb geen geld voor een loodgieter.

Heb de tip met de waterzak uitgeprobeerd en het probleem was binnen een minuut verholpen. Onvoorstelbaar, echt een gouden tip! Reactie infoteur, 05-09-2016
Blij Persoon,
Wat goed om te horen dat het gelukt is! Bedankt voor je reactie :)
Lacuna

Magda, 27-08-2016 08:50 #20
Alles geprobeerd: vele liters ontstoppingsmiddel, uren met de veer geprobeerd en besloten de loodgieter te bellen tot ik het idee kreeg eens te zoeken op het internet. De tip met de plastic zak is goud waard: we hebben het wel dikwijls moeten doen en het scheen niet te lukken maar na een tijdje begon het water meer en meer weg te lopen en uiteindelijk is het opgelost. Waarvoor dank! Reactie infoteur, 05-09-2016
De volhouder wint, in dit geval de zak! Goed om te horen, bedankt voor je reactie :)

Lacuna

Andy, 14-07-2016 11:13 #19
Goede oplossing de waterzak. Heeft heeft voor ons de verstopping na 3 dagen opgelost. Reactie infoteur, 05-09-2016
Super! Mooi dat het gelukt is :)

Lacuna

Jasper, 22-06-2016 22:59 #18
In de stress op zoek gegaan naar een oplossing en op deze site terechtgekomen. De tip met de plastic tas gevuld met water was goud waard. Na wat uitproberen was het binnen een paar minuten verholpen. Super tip en werkt absoluut! Reactie infoteur, 05-09-2016
Mooi dat je in de stress toch nog iets zelf hebt geprobeerd, mijn complimenten :)

Lacuna

Tronic (infoteur), 06-06-2016 14:54 #17
Goede oplossingen, dank u! Reactie infoteur, 05-09-2016
Fijn, en heel graag gedaan :)

Lacuna

Jim, 06-06-2016 09:39 #16
Ik heb zorgvuldig alle tips doorgelezen omdat onze boven wc al drie dagen verstopt zat.

Ik dacht ik begin met het wasmiddel. Kom ik boven met me dreft en een emmert. wat zien iků verstopping opgelost! hahaha

Nog wel de emmer leeggegooid voor de vorm.

Succes,

Jim Reactie infoteur, 05-09-2016
Hahaha! De wc schrok zo, dat de verstopping los schoot :)
Lacuna

Mp, 25-05-2016 14:08 #15
Werkt echt die zak met water, geweldig! Reactie infoteur, 05-09-2016
Super! :) Lacuna

Jennifer, 28-03-2016 20:10 #14
Beste,
Ik ben ten einde raad. Onze wc was de eerste keer verstopt en het water stond tot aan de rand gevuld. Onze huisbaas is komen helpen en blijkbaar waren vochtige doekjes geen aanrader lol ook al waren het biologisch afbreekbaar. Maar nu met dat we dat niet meer gebruiken hebben we terug hetzelfde voor. Ook al deze tips geprobeerd maar lukt langs geen kanten. We mogen wel niet klagen van de kleur van onze wc, want die is ondertussen spierwit lol
Heeft iemand nog een gouden tip vooraleer we ne loodgieter moeten bellen

alvast bedankt Reactie infoteur, 05-09-2016
Hoi Jennifer,
Excuses, ik had niet door dat er zoveel reacties waren. Is het nog opgelost?
Lacuna

John, 16-03-2016 22:40 #13
Gouden tip vuilzak met water. Ik was zojuist teneinde rade. Even Googlen en het heeft geholpen. Reactie infoteur, 05-09-2016
Google helpt mij ook met (bijna) alles :)
Lacuna

Dennis, 11-03-2016 14:37 #12
Bedankt voor de tip, met een emmer heet water en afwasmiddel gelijk verholpen. Reactie infoteur, 05-09-2016
Nou, das fijn, één van de makkelijkste oplossingen :)
Lacuna

M4ntis, 22-02-2016 21:34 #11
Nooit gedacht dat ik met een vuilzak in de wc ging zitten, maar bij gebrek aan andere middelenů
En wonder boven wonder, na een 7-tal keer proberen, was de pijp terug vrij! :D
Thnx!

Glientje, 06-01-2016 17:02 #10
Vuilzak met water in diep erin duwen en er dan weer uittrekken heeft hier gewerkt! Bedankt voor de tip! Bespaart me de kost van een loodgieter. We hadden al alles geprobeerd (ontstoper, plopper, afwasmiddel met heet water, de verstopping eruit vissen) maar de zak met water was de oplossing. Heb het wel een 5 tal keer moeten doen maar dat is maar een kleine moeite ten opzichte van de loodgieter laten komen. Bedankt! Reactie infoteur, 08-01-2016
Fantastisch! De volhouder wint, goed gedaan, ik ben blij dat ik heb kunnen helpen :)

Douwe, 31-12-2015 12:31 #9
Mijn vriendin was zo handig geweest om een wc-blok met houder in het toilet te laten vallen. Daardoor liep er niks meer weg. Oplossing: Kleine ontstopper gepakt, water hoog laten staan in het toilet en met de ontstoppers de hals in en korte rukjes maken. Na een aantal keer loopt het dan wel weer door. Ook heb ik voor het ontvetten even wat afwasmiddel gebruikt, paar kleine knijpjes zoals hierboven staat beschreven. Succes ermeen! Reactie infoteur, 03-01-2016
Goede tip Douwe, ik denk dat er veel wc's en relaties mee gered worden ;)

Dave, 20-12-2015 16:39 #8
De tip met de vuilniszak werkte perfect. Thanks. Reactie infoteur, 22-12-2015
Wat fijn om te horen Dave!

Dank je wel :)

Anne, 20-08-2015 00:01 #7
Na zoveel dingen proberen, dat soda doet echt wonderen! Wow. Zo blij dat de wc het weer doet. Reactie infoteur, 30-12-2015
Hoi Anne, super om te horen dat de soda heeft gewerkt!

J., 31-07-2015 18:43 #6
Bedankt voor alle tips! Wij hebben uiteindelijk toch de loodgieter moeten bellen, maar die heeft het grondig aangepakt en toen was het zo opgelost. Aanrader voor Amsterdammers die een loodgieter nodig hebben; Bouma cv. Zulk goed en snel werk verdient reclame! Als ik me aanmeld voor de nieuwsbrief, krijg ik dan alleen berichten van huishoudelijk of alle info.nu? Reactie infoteur, 30-12-2015
Beste J.,

Een goede loodgieter is zeker een gouden tip, als de andere oplossingen niet werken.
Wat betreft nieuwsbrief, ik weet zelf niet of je alleen op een rubriek kunt abonneren.

Niels van Brakel, 09-06-2015 16:00 #5
Aantal dingen geprobeerd, werkte niet, toen de wasbak ernaast gaan ploppen en spoelde hij weer door! Reactie infoteur, 19-06-2015
Even omdenken kan goed werken :)
Ik zal deze tip erboven bij zettem, bedankt!

Lacuna

K., 27-04-2015 17:19 #4
Het water kwam tot aan het rand. Daarna heeft een werkster mijn toilet ontstopt door met een dweil in het toilet te duwen, en blijven duwen. Tussendoor het toilet doorspoelen. Na een drietal pogingen was het toilet weer ontstopt. Ik kon het zelf niet geloven. Hopelijk helpt deze tip iemand in nood. Reactie infoteur, 21-05-2015
Beste K.,

Ik had niet verwacht dat dit zou werken, omdat je dan het risico loopt de verstopping erger te maken. Maar zo zie je maar weer, er zijn vele wegen naar Rome! Bedankt voor de toevoeging,

Lacuna

Adams_angel, 28-01-2015 21:43 #3
Beste Lacuna,

Ja, ik had de tip hier gevonden: http://www.hoedoe.nl/wonen-inrichten/sanitair/toilet/hoe-ontstop-ik-een-wc
Helemaal ergens onder aan de pagina een tip van P. Verberne. Reactie infoteur, 30-12-2015
Ah, mooi! Bedankt :)

Adams_angel, 15-01-2015 21:05 #2
Na een paar dagen alle eerder genoemde DIY tips geprobeerd te hebben kwam ik op een andere site een tip tegen die echt goed werkt. Een plastic zak vullen met 3-5 liter water en deze in de afvoer van de toilet pot proppen. Het helpt om je andere "vrije" hand hierbij in de zak te stoppen om vieze handen zoveel mogelijk te voorkomen. Als de zak in de afvoer zit, dan deze zo snel mogelijk er weer uit trekken. Misschien een paar keer proberen als het niet in 1x werkt, maar door de vacuümkracht stroomt het water weer weg. Reactie infoteur, 16-01-2015
Beste Adams_angel,

Wat een ingenieuze tip! Ik zet hem erbij, weet je nog welke site dat was?
Dan kan ik die als bron vermelden.

Dank je wel!
Lacuna

Mars, 17-12-2014 16:18 #1
Ontstoppen met afwasmiddel en heet water werkte prima! Reactie infoteur, 21-12-2014
Zo simpel kan het zijn soms, bedankt voor het melden!

Met hartelijke groet,

Lacuna

Infoteur: Lacuna
Laatste update: 01-05-2017
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 45
Schrijf mee!