Zilvervisjes tegengaan
Heeft u last van zilvervisjes in uw woning en heeft u geen idee hoe u de beestjes te lijf kunt gaan? Er zijn een aantal belangrijke factoren wanneer het gaat om het tegengaan van zilvervisjes. De luchtvochtigheid speelt hierbij een grote rol. Verder zijn er gelukkig allerlei middeltjes tegen zilvervisjes.
Wanneer u zilvervisjes wilt tegengaan kunt u allerlei technieken gebruiken. Er zijn allerlei 'oude methodes' die eigenlijk niet werken. Een van die methodes is de halve aardappel in de plastic zak. Deze technieken pakken alleen de zilvervisjes aan die op dit moment in de kamer zijn, maar niet de zilvervisjes die niet zichtbaar voor het oog zijn. Zilvervisjes zitten graag in muren, achter behang, achter kasten en in donkere keukenkastjes. Wanneer u de volgende drie stappen doorloopt, kunt u de overlast van zilvervisjes beduidend beperken, zo niet stoppen.
Stap 1: Luchtvochtigheid verlagen
De luchtvochtigheid in de lucht is voor een zilvervis zo belangrijk als de zuurstof voor een mens is. Wanneer de lucht vochtig is kan de zilvervis overleven en voelt hij zich thuis. Stap één is dan ook meteen een zeer logische stap. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in uw huis te laten dalen. Wanneer de luchtvochtigheid daalt tot onder de 50%, zullen zilvervisjes niet gemakkelijk overleven. De luchtvochtigheid laten dalen kan op allerlei manieren. In de vochtige hoeken en kastjes kunt u vochtvreters aanbrengen. Deze vochtvreters zorgen ervoor dat het vocht verdwijnt. Verder is het belangrijk om een toch te creëren in uw woning. Dit doet u door verschillende ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Op deze manier kan alles goed doortochten. Haal hierbij spullen zoals kasten en volle keukenkastjes van de muur af. Op deze manier blijft er geen vochtigheid achter de spullen achter, gezien de tocht ook hier langs komt.
Stap 2: Zilvervisjes vangen met lokdoosjes
Tegenwoordig zijn er speciale zilvervis lokdoosjes verkrijgbaar. Met deze lokdoosjes kunt u zilvervissen gemakkelijk vangen. Er zit een stof in het doosje waar de zilvervis op af komt. Wanneer de zilvervis in het doosje loopt, plakt hij vast en is het niet meer mogelijk om het doosje te verlaten. Na verloop van tijd heeft u een flink aantal zilvervissen gevangen en kunt u het doosje weggooien. Het is echter ook bij deze methode zo dat u alleen de zilvervisjes aanpakt die op dat moment in de ruimte aanwezig zijn. De zilvervisjes die in de muren en achter de plinten doorlopen zullen op deze manier niet bestreden worden. Hiervoor is stap drie bedoeld.
Stap 3: Verscholen zilvervissen aanpakken met een spray
Met behulp van een speciale spray kunt u de zilvervissen die buiten bereik van de lokdoos vallen aanpakken. Met deze spray kunt u alle naden en kieren inspuiten. Wanneer er zilvervissen lopen op de plek waar u gespoten heeft, zullen de zilvervisjes dood gaan. Door plinten, naden, kieren en gaten in te spuiten pakt u dus na verloop van tijd de overige zilvervissen aan.
Als het goed is is kunt u met behulp van deze stappen de overlast van zilvervisjes aanzienlijk beperken. Als deze stappen niet voldoende resultaat boeken, kunt u ze nog enkele keren herhalen. Wanneer ook dit geen effect heeft, kunt u een professionele ongediertebestrijder inschakelen.
© 2012 - 2024 Timkraai, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oplossing tegen ZilvervisjesHet zilvervisje is een irritant beestje die in veel huizen leeft. Het beestje kan veel schade aanrichten aan je huis, wa…