Funda.nl is de bekendste, Jaap.nl is de grootste huizensite

Funda.nl is de bekendste, Jaap.nl is de grootste huizensite Op het internet treft u diverse websites aan die gericht zijn op het verkopen van huizen. Veruit de bekendste is Funda.nl, maar naar eigen zeggen is Jaap.nl de grootste. Zij tonen namelijk ook huizen die worden aangeboden in de particuliere verkoop. Een huis verkopen gebeurt tegenwoordig via het internet. Huizen die in de verkoop staan worden tegenwoordig vrijwel uitsluitend aangeboden via het internet. In kranten komt u de kleine advertenties ook nog tegen, maar de potentiële kopers zoeken naar een huis via het internet. De grootste en bekendste in Funda.nl van de NVM. Tegenwoordig kunt u op deze site ook terecht voor huizen die via andere makelaarsorganisaties in de verkoop staan. Funda heeft tegenwoordig veel concurrenten, maar zij blijven de marktleider.

Funda.nl

Op deze site staan ongeveer tussen de 200.000 en 250.000 huizen. Naast koophuizen kunt u op Funda ook terecht voor bedrijfspanden en huurwoningen. Er staan ongeveer 65.000 huurhuizen op en 25.000 bedrijfspanden. De site wordt niet alleen bezocht door mensen die op zoek zijn naar een ander huis. Ook mensen die het leuk vinden om bij andere mensen naar binnen te kijken kunnen veel tijd vertoeven op Funda.nl.

Middels de ingebouwde Streetview-optie kunt u een interessant huis nader bekijken. Op deze manier kunt u ook een goede indruk krijgen van de buurt waar het huis staat. U kunt ook een zoekopdracht uitzetten. Indien het huis binnen uw zoekgebied op de site komt, krijgt u een mail waarin een nadere toelichting en een foto staat van het huis.

Jaap.nl

Naar eigen zeggen is Jaap.nl de grootste. Zij hebben meer huizen in het bestand. Zij laten namelijk ook huizen zien van mensen die hun huis willen verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Zij hebben ruim 300.000 huizen in het bestand. Op deze site kunt u eenvoudig nagaan hoe lang een huis al in de verkoop staat. Echter het komt regelmatig voor dat een huis tijdelijk uit de verkoop gaat. Het voordeel hiervan is namelijk dat ze hem later weer als nieuw in de verkoop kunnen zetten, waardoor er weer meer aandacht voor is.

Andere huizensites

Er zijn nog meer huizensites waar u uw droomhuis op kunt zoeken, zoals zah.nl (zoekallehuizen.nl), huizenzoeker.nl en nieuwbouwwoningen.nl. Deze laatste site richt zich meer op nieuwbouwhuizen en nieuwbouwprojecten. Ook veilingsites als Ebay, Speurders en Marktplaats.nl moet u niet vergeten. Hierop vindt u huizen die in de verkoop staan buiten een makelaar om, maar ook huizen die wel verkocht worden via een makelaar.

Welke huizensite zal de verkoopkansen vergroten?

Het voordeel van de diverse websites is dat u niet hoeft te kiezen. De sites nemen uw huis graag op in hun bestand, en in veel gevallen hoeft u er zelf geen actie voor te ondernemen. Er zijn tegenwoordig ook veilingsites waar u uw huis op kunt laten veilen, maar in een stagnerende markt is dit vaak niet de oplossing.

U kunt de verkoopkansen vergroten door zeer mooie foto’s op het internet te plaatsen waarin uw huis goed tot zijn recht komt. Vaak ziet u foto’s die dermate slecht zijn gemaakt, dat het de verkoopkansen zelfs verkleind in plaats van vergroot.
© 2010 - 2020 Esmee, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Huis verkopen met behulp van internetHuis verkopen met behulp van internetBij het verkopen van een huis is het belangrijk dat uw huis opvalt. Waarschijnlijk staan er meerdere vergelijkbare huize…
Welke huizensite kiest u: de beste op een rijWelke huizensite kiest u: de beste op een rijMoest u een paar jaren terug nog een makelaar in de hand nemen, in 2020 helpen meerdere huizensites zoals Funda en Jaap…
Woning en makelaar zoeken op huizenzoekerWoning en makelaar zoeken op huizenzoekerU wilt in 2020 een woning of ander vastgoed kopen, maar hoe gaat u dat aanpakken. Er zijn vele makelaars in vastgoed, zo…
Verkoop uw huis zelf: MakelaarslandVerkoop uw huis zelf: MakelaarslandIn 2020 zelf snel uw huis en woning verkopen is een trend aan het worden. Het is goedkoper en het internet biedt u met a…

Bedbugs bestrijden, hoe doe u dat?Bedbugs bestrijden, hoe doe u dat?Bedbugs of bedwantsen zijn kleine insecten, parasieten, die een ware plaag in huis kunnen vormen. Ze verschuilen zich gr…
Inbraak tijdens uitvaartdienst, hoe voorkomen?Het komt in Nederland vaak voor, dat er wordt ingebroken bij huizen waarvan bekend is dat de bewoners naar een uitvaartd…

Reageer op het artikel "Funda.nl is de bekendste, Jaap.nl is de grootste huizensite"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Jacqueline, 27-08-2010 15:58 #1
Maar wat zijn zeer mooie foto's? Vaak ik het m.i. een combinatie van factoren, die meespelen in het verkoopproces. De prijs, onderhoud, ligging, concurrentie en dan vervolgens in combinatie met woningpresentatie (tekst, verkoopstyling en fotografie). Nog maar al te vaak worden de foto's door de makelaar genomen, door vriend X van de verkoper die ook iets met fotografie "doet", een voor professioneel verkopende amateur fotograaf en/of is de verkoper van mening dat die ene foto die hij/zijzelf heeft gemaakt van de open haard zo mooi is (ingezoomd op een donker gat) dat deze moet worden toegevoegd aan de brochure.

Infoteur: Esmee
Gepubliceerd: 26-08-2010
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Reacties: 1
Schrijf mee!