Zonder zorgen verhuizen

Zonder zorgen verhuizen Verhuizen doen we allemaal eens of meerdere keren in ons even en er zijn maar weinig mensen die hier echt lol in hebben. Toch moet er in een verhuisperiode al zoveel gebeuren en dus is zo min mogelijk stress omtrent de verhuizing wel zo prettig. Hoe pakken je dat een beetje handig aan?

Zelf of het verhuisbedrijf?

Begin met te bedenken of je het zelf gaat doen of dat je het uit gaat besteden. Uit de statistieken blijkt dat 75% van de mensen die jaarlijks verhuizen het zelf regelen. Dat wil zeggen in concrete aantallen dat er jaarlijks ruim een miljoen mensen zelf aan de slag gaat.

Het verhuisbedrijf

Bedrijf

Het verhuisbedrijf bij voorkeur altijd via de Erkendeverhuizers.nl regelen. Je hebt dan met professionals te maken met de juiste apparatuur. Ze zijn verzekerd en aangesloten bij de geschillen commissie, voor het geval er toch iets fout mocht gaan en je komt er samen niet uit. Regel het tijdig!

Kosten

De kosten zijn niet standaard aan te geven. Dit is afhankelijk van hetgeen er vervoerd moet worden, de te rijden afstand en wat ze allemaal nog meer moeten doen. De prijzen kunnen sterk uiteenlopen en het is zinvol meerdere offertes aan te vragen. Verhuisadvies.nl is een website waar je berekeningen kunt maken.

Zelf verhuizen

Iets gaat onderweg kapot

Natuurlijk is het goedkoper om het zelf te regelen en met wat hulp van vrienden en familie kom je een heel eind. De vriend of het familielid kan natuurlijk iets kapot laten vallen en dat zal in de meeste gevallen niet binnen de verzekering vallen. Neem hierover contact op met je verzekeringsmaatschappij of het er wel binnenvalt of dat je je apart kunt verzekeren.

Vervoer

Als een bekende een busje of vrachtwagentje heeft of kan regelen is dat natuurlijk prima, maar anders moet er toch iets gehuurd worden. Een boedelbak huren varieert van 35,- tot 100,- per dag, via Huren.nl kan je een busje/bedrijfswagen huren als je meer te verhuizen hebt.

Verhuisdozen zijn bij de doe het zelf zaken te krijgen en zorg dat je altijd genoeg doeken / dekens hebt ter bescherming van je spullen.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?Mensen die op het punt staan om te verhuizen moeten beslissen of ze het zelf gaan doen, of dat ze het uitbesteden. Zelf…
Kosten verhuizing door verhuisbedrijfKosten verhuizing door verhuisbedrijfHet is logisch dat een verhuizing die wordt uitgevoerd door een verhuisbedrijf, meer kosten met zich meebrengt dan wanne…
Verhuizen? Een Achtweekse PlanningVerhuizen? Een Achtweekse PlanningVeel mensen zien als een berg op tegen een verhuizing. Men weet vaak niet waar te beginnen als men gaat verhuizen. Het k…
Hoe vind je een goed verhuisbedrijf?Je kunt ervoor kiezen om je spullen zelf te verhuizen, maar het is ook mogelijk om een verhuisbedrijf in te schakelen. D…

Lekkage in uw woning door de buren… en danU komt op een middag thuis van uw werkzaamheden en treft een kleine ravage in uw woning aan, er is waterschade ontstaan.…
Hoe hou je je kleren langer mooi?Met enkele eenvoudige handelingen kan je lang genieten van je favoriete kledingstukken. In dit artikel 10 tips om je kle…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 25-06-2014
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.