Tips voor inbraakpreventie

Tips voor inbraakpreventie Een inbraak is nooit leuk. Er is gebleken dat in de afgelopen twee jaar de inbraken in Nederland fors zijn toegenomen. En van alle inbraken wordt maar 11% door de politie opgelost. En dan nog is het maar de vraag of je alle spulletjes weer terug krijgt. Het gaat vaak niet om de tv of de stereo maar om de spullen met emotionele waarde. Daarnaast is de vernieling in huis vaak niet te overzien. Vooral in de zomermaanden zijn huizen kwetsbaar. Mensen zijn dan namelijk veelal langere tijd van huis weg. In het artikel hieronder vind je een aantal tips met betrekking tot inbraakpreventie. Helaas is inbraak nooit helemaal te voorkomen maar de kans is wel te verkleinen.

Tips voor inbraakpreventie

Om te beginnen is het verstandig om niet op de sociale media te melden dat je op vakantie bent. Meld het in dit geval wel aan je buren. Zij kunnen een oogje in het zeil houden. Ook kan je hen vragen of zij de post willen doen en eventueel de gordijnen 's ochtends open willen doen, en 's avonds weer dicht.

Zorg er daarnaast altijd voor dat het huis er bewoond uitziet. Heeft je huis een eigen oprit, zorg er in dat geval dan voor dat er een auto op staat. Dit kan een tweede auto zijn of laat een van de buren gebruik maken van de oprit. Verder kan je er voor zorgen dat er wat speelgoed rondslingert. Ook kan je wat koffiekopjes op tafel zetten en een krant op tafel leggen. Alles om er voor te zorgen dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Tenslotte speelt verlichting daar ook een belangrijke rol bij. Zorg er met behulp van een schakelklok voor dat er op verschillende tijden, op verschillende plekken in het huis, een lamp aangaat. Ook dit zorgt voor de illusie van een bewoonbaar huis.

Beveilig je huis goed

Om te beginnen is het belangrijk dat je huis voorzien is van anti-inbraak sloten. Dit zijn speciale sloten met een keurmerk. Deze zijn er speciaal voor om verschillende methode van inbreken tegen te gaan. Daar komt natuurlijk wel bij dat je, altijd als je weggaat, alle ramen en deuren moet sluiten. Dit geldt ook voor schuren en garages. Als extra kan je bij een schuifpui een houtenbalkje gebruiken. Deze leg je dan op de rails aan de binnenkant, tussen de schuifpui en de deurpost. De schuifpui kan dan, mocht hij van het slot zijn, toch niet open.

Wat je nog veel ziet is een extra sleutel ergens buiten het huis verstopt. Onder de bloempot of onder de deurmat zijn echt geen goede plekken om een extra sleutel te verstoppen. Je maakt het een inbreker eigenlijk alleen nog maar makkelijker. Dat geldt ook als je een adreslabel aan je sleutelbos hebt. Mocht je ze ooit verliezen is het een eitje voor een inbreker om wat spulletjes weg te komen halen. Doe dit dus niet.

Naast dit alles is het van belang om je waardevolle spullen goed op te bergen. Een inbreker die door het raam kijkt en van alles van waarde ziet liggen, zal eerder geneigd zijn om bij je in te breken. Berg dit soort spullen dus uit het zicht op. Dit geldt ook voor geld. Zorg dat je nooit grote hoeveelheden geld in huis hebt.

Politiekeurmerk

Wil je er zeker van zijn dat huis goed beveiligd is, dan kan je een politiekeurmerk aanvragen. Als je woning aan een aantal eisen voldoet kan je het keurmerk krijgen. Aan het keurmerk kan je van buitenaf al zien dat je woning goed beveiligd is. De kans is dus groot dat een eventuele inbreker jouw huis voorbij loopt als hij het keurmerk ziet.

Hen je interesse in het keurmerk of wil je weten wat de eisen zijn waar je woning aan moet voldoen? Neem eens een kijkje op www.politiekeurmerk.nl. Op deze site vind je alles wat je moet weten over het keurmerk en nog meer handige tips.
© 2013 - 2024 Annemieke83, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Woning beveiligen tegen inbraakInbrekers kunnen op verschillende manieren uw woning binnendringen. Hoe kunt u de woning beveiligen tegen inbraak? In di…
Emotionele schade groter dan financiele schade na inbraak ofEmotionele schade groter dan financiele schade na inbraak ofWij zijn goed verzekerd tegen verzekerbare onheilen. Na een inbraak of een brand krijgt u de waarde van de vermiste of b…
Beveiligen tegen inbraak en diefstal met SelectaDNABeveiligen tegen inbraak en diefstal met SelectaDNADe meeste mensen hebben al eens een diefstal of inbraak of een poging daartoe meegemaakt. Het goed beveiligen van je spu…

Waarom rookmelders in huis installeren?Zodra u brand in huis ziet ontstaan is er voldoende tijd om te vluchten. Helaas blijkt in de praktijk dat bewoners vaak…
Kozijnen geschikt voor dubbel glas?Het isoleren van je huis wordt, ook vanuit de overheid, aangemoedigd en gestimuleerd. Dubbel glas maakt hier in belangri…
Bronnen en referenties
  • www.eigenhuis.nl
  • www.politiekeurmerk.nl
Annemieke83 (18 artikelen)
Gepubliceerd: 11-11-2013
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.