De streep, een trend in wonen

De streep, een trend in wonen In modeland (kleding) kan tegenwoordig alles, het kan niet gek genoeg zijn, maar zo niet in de woonmode. Waar langere tijd het wit van Des Bouvrie zegevierde, is helemaal wit geen mode meer. Hoe mooi we het ook gevonden hebben … inmiddels vinden we het te kil en hebben we kleur nodig. Onderdeel van de economische toestand waarin we verkeren of ingegeven door de trendontwikkelaars? Je zou zeggen vreemd, want je smaak verandert niet van de een op de nadere dag. Maar het lijkt er wel op, want het wit wordt voor warme kleuren aangevuld en plots vinden we taupe, beige en warme bruintinten weer fraai. En natuurlijk is het niet de mens, maar de mode die het voorschrijft. Mooie sfeerplaatje in dure glossybladen, woonwinkels die gerestyled worden met warme tinten en de vriendin die voorzichtig een eerste behangetje in een nieuwe kleur heeft aangebracht. Dat wil jij ook en het duurt niet lang of je witte interieur “kan” niet meer. Althans zo werkt de mode en daar loopt een grote groep mensen toch echt heel erg warm voor. Op zich prima, want zo blijft er geld de markt in gepompt worden en dat is weer goed voor de economie.

Strepen

Zo’n nieuwe trend is de streep en bij voorkeur wit gecombineerd met blauwtinten, wat een hoog beachgehalte heeft. De verschillende blauwtinten zijn goed met elkaar te combineren, omdat het blauw een ruim assortiment aan kleurschakeringen heeft. Verder mogen het lengte en breedte strepen zijn en wat het geheel speels maakt is dat in een patroon ook verschillende dikte qua streep opgenomen mogen zijn.

Met blauw combineren

Verder is blauw bij uitstek een kleur waar je een onderdeel in huis in zijn geheel van kunt hebben. Een interieur met een streep en een fauteuil welke volledig blauw is, kan het plaatje net afmaken.
Verder is blauw met wit ook prima te combineren met lichte houtsoorten. Dit maakt het beachgevoel compleet. Maar wil je het wat industriëler, combineren het blauw met wit dan met blauw stalen of aluminium stoelen. Een blauw frame met bijvoorbeeld een blauw geverfd hout of kunststof gedeelte om op te zitten.

Accenten

Vind je een complete metamorfose erg heftig, begin dan bijvoorbeeld bij een wand in de woonkamer met een mooie lengte streep. Maar er valt ook te denken aan een breedte streep bij de zithoek en een vergelijkbaar patroon in een kleed op tafel of een kilt voor de frisse momenten.

Het voordeel van een trend is, dat als je wil doorcombineren er van alles te koop is. In streep valt te denken aan:
  • sierkussens
  • kaarsen
  • sprei voor op bed
  • badlakens
  • placemats
  • servetten
  • keukenrol
  • zittinghoesjes
  • serviezen

Nadeel is wel dat het verhoudingsgewijs duurder is dan de gangbare modellen. Maar volledig alles omzetten in de nieuwe stijl is meestal ook net iets te veel van het goede. Een goede basiskleur blauw met wit en hier en daar wat accenten heeft ook die nieuwe frisse look.

Als het toch echt om het beachgevoel gaat, vergeet dan de windlichten, de schelpen en het schelpenzand niet!

Tot slot

Maar hoewel er nu blauw wordt “voorgeschreven” ligt blauw natuurlijk helemaal niet vast. Als je een liefhebber van bijvoorbeeld groen bent, moet je wellicht iets beter zoeken naar materialen, maar ze zijn er wel in streep. Bovendien bij groen kan je de natuur (in printvorm) er weer meer bij betrekken en daar is van alles van te koop. En zo heeft iedere kleur wel iets wat je kunt combineren als je wel een streep in huis haalt maar van een andere kleur dan blauw. Laat je eigen creativiteit hier een rol in spelen en vergeet de rommelmarktjes niet. Daar heb je vaak heel leuke spullen voor een klein prijsje. Succes!
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het streep-je-slank dieetHet streep-je-slank dieetIn Nederland is het al bekend onder vele vrouwen; het streep-je-slank dieet, opgezet door het tijdschrift Margriet. Door…
Behouden Huis: belastingvrij verzilveren overwaarde woningBehouden Huis: belastingvrij verzilveren overwaarde woningUw woning heeft overwaarde in 2023 en u wilt niet verhuizen maar wel belastingvrij extra geld in het handje hebben. In d…
Koophuis ruilenKoophuis ruilenUw huis en woning ruilen en vervolgens snel verkopen? Ruilen van uw koophuis met een iemand die een huis wil kopen betek…
In woning blijven na overlijden partnerIn woning blijven na overlijden partnerVeel mensen weten niet beter dan dat ze na het overlijden van hun partner in de gezamenlijke woning kunnen blijven wonen…
Besparen op stookkosten, alle tips op een rij, 32 in totaal!Besparen op stookkosten, alle tips op een rij, 32 in totaal!Besparen op uw stookkosten is helemaal niet zo moeilijk als u een aantal regeltjes toepast en als alle gezinsleden hiera…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 13-01-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.