Je uitzet bij elkaar verzamelen

Je uitzet bij elkaar verzamelen Eens komt er die tijd. Die tijd dat je je ouderlijk huis gaat verlaten. Als je je ouderlijk huis verlaat, besef je je eigenlijk pas wat je allemaal nodig hebt voor in je eigen huis. En wat je vaak nog beter beseft, hoe duur dit eigenlijk allemaal is. Hier kun je lezen wat eigenlijk de basis is van je uitzet is. Maar het belangrijkste is: Je kunt al van te voren met je uitzet beginnen, ver voordat je werkelijk het huis uit gaat. Want je uitzet bederft niet.

Uitzetlijst

Een uitzetlijst kan enorm zijn. Op de onderstaande link, vind je een uitgebreide uitzetlijst:
uitzetlijst

Nou niet meteen naar de winkel hollen om alles te gaan kopen. Deze lijst is een voorbeeldlijst. Als je een klein budget hebt, kun je van deze lijst de minst belangrijke dingen nog gaan schrappen. Denk maar eens aan het melkkannetje. Je kunt melk ook prima uit het pak of fles schenken. Of het fileer mes. Als je nooit fileert, heb je dat mes niet nodig. Eet je nooit beschuit, dan kan je deze ook al meteen van het lijstje schrappen. Dat scheelt meteen al een aantal Euro's.

Goedkope uitzet

Je kunt je uitzet natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Koop je alles nieuw en echte merk artikelen, dan ben je al vele duizenden euro's kwijt voor je uitzet en dan heb je nog niet eens een huis. De meeste starters hebben meestal maar een beperkt budget en dan moet de uitzet zo goedkoop mogelijk zijn. Dan is dit de oplossing: Ga voor 2e hands spullen. Vaak zijn 2e hands spullen nog goed genoeg voor een 2e ronde. Struin 2e hands- of kringloopwinkels af. Er is tegenwoordig vrijwel in iedere plaats een 2e hands- of kringloopwinkel te vinden. Naast kleine artikelen zoals bestek, kun je er ook electrische apparaten vinden zoals een strijkbout. Over het algemeen zijn de artikelen in een 2e hands-of kringloopwinkel gecontroleerd en krijg je er zelf een klein beetje garantie op.

Ook is het erg leuk om kringloopwinkels af te struinen voor leuke goedkope hebbedingetjes om je huis in te richten. Vaak zijn 2e hands spullen nog als nieuw. En achteraf is het ook erg leuk om als je straks klaar bent met je huis, je huis aan iedereen te laten zien, vol met mooie dingetjes. En dat voor een prikkie.

Op marktplaats kan je vaak ook mooie dingen voor minder geld op de kop tikken. Pas op dat je niet wordt bedrogen. Als je iets interessant vind, ga dan altijd eerst langs om te kijken of je het echt wat vind, en ga dan pas over op de koop. Misschien kun je dan zelfs nog wat afdingen.

Rommelmarkten zijn ook altijd geweldig om af te struinen. Vaak hebben ze daar vooral wat kleinere dingen te koop. En het grote voordeel er van is; je ziet het ook meteen. Voorbeelden wat je bijvoorbeeld van een rommelmarkt kan halen: Schilderijtjes, bestek, zilverwaar, bloempotten. schalen.

Met koninginnendag , zien veel mensen als de gelegenheid om van hun spullen af te komen. Maak van deze dag, voor jou de dag om juist goedkoop spullen aan te schaffen.

Geld

Voor je uitzet, heb je natuurlijk geld nodig. Het is dan ook helemaal niet zo onverstandig om daarvoor een aparte rekening te openen. Zo kun je een gedeelte van je loon of studiegeld er maandelijks op storten. Maar wat je ook kunt doen is spullen verkopen die je zelf niet meer gebruikt. Zo kun je van jou verkochte spulletjes weer nieuwe spulletjes kopen.

Vragen

Vragen kan tegenwoordig geen kwaad. Vraag aan familieleden, buren, kennissen, als ze iets weg doen, of ze eerst even aan jou willen denken. Een e-mailtje, smsje of telefoontje is immers zo gedaan. Maar een persoonlijk bezoekje is beter. Dan hebben mensen meestal sneller het idee dat je het echt nodig hebt.
© 2011 - 2024 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Uitzet, bespaartips voor makkelijk en goedkoop verzamelenUitzet, bespaartips voor makkelijk en goedkoop verzamelenEindelijk op jezelf of samenwonen. Daar komt een hoop bij kijken. Zo ook een uitzet: van bestek tot een stofzuiger. Een…
Alles over het verzamelen van een uitzetHet huis verlaten kan een stuk goedkoper worden als men van te voren een uitzet bij elkaar spaart. Dit zijn huishoudelij…
Op kamers, waar moet je aan denken?Op kamers, waar moet je aan denken?Als je gaat studeren in een stad die niet dicht bij het huis van je ouders / verzorgers ligt is het handig om op kamers…
Vertical Speed IndicatorDe Vertical Speed Indicator (VSI) geeft aan hoe snel een vliegtuig stijgt of daalt. Dit wordt ook wel de rate of climb g…

Verhuizen tips en feitjes: waar moet je opletten?Verhuizen tips en feitjes: waar moet je opletten?Een spannende gebeurtenis in je leven is het verhuizen van de ene plek naar de andere. Verhuizen kan erg leuk zijn mits…
Besparen op de kosten voor gas, water en lichtBesparen op de kosten voor gas, water en lichtHuishoudens zijn veel geld kwijt aan de kosten voor gas, water en licht. Toch kan er vaak veel geld worden bespaard door…
Lautof (148 artikelen)
Gepubliceerd: 03-10-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.