Watering Spikes, wat zijn dat?

Watering Spikes, wat zijn dat? Watering Spikes zijn een bewateringsset waarmee je planten water kunt geven terwijl je op vakantie bent. Een bewateringsset bestaat uit een aantal pennen (spikes) die aangesloten worden op een (met water gevulde) PET fles, bijvoorbeeld een fles waar cola of een andere frisdrank in heeft gezeten. De flessen, aangesloten op de spikes van een bewateringsset, dienen als waterreservoir voor de planten. De spikes (pennen) zorgen ervoor dat de fles niet in een keer leegloopt, maar dat het water traag in de omgeving van de plantenwortels aan de grond wordt afgegeven. Watering Spikes zijn pennen die ervoor zorgen dat water gelijkmatig wordt afgegeven aan de wortels van planten en bloemen in de huiskamer, of aan de aarde in je tuin. Het eenvoudige irrigatiesysteem is geschikt voor planten en bloemen, voor binnen en buiten. Vooral als je een paar dagen op vakantie wilt. Als je de buren je planten laat verzorgen tijdens je vakantie, heeft dit als voordeel dat je weet dat het goed gebeurt. Het nadeel is dat je mensen in je huis moet toelaten. Watering Spikes ondervangen dit probleem. Hoe werken Watering Spikes?

Bewateringsset om planten water te geven in je vakantie

De Watering Spikes hebben onderin de pennen een paar kleine gaatjes, waarlangs water gereguleerd wordt afgegeven aan de aarde. De spikes zijn lange kunststof pinnen, die breed uitlopen aan de bovenkant en puntig aan de onderkant. Bovenaan de pin zit een schroefdraad, die op lege flessen past. Niet elke fles is geschikt, Spa PET-flesjes hebben bijvoorbeeld niet het goede formaat. De Water Spikes passen wel op de meest gangbare lege plastic frisdrankflessen. In de uiteinden van de Water Spikes worden papieren doekjes (papieren zakdoekjes of keukenpapier) gestopt om de afgifte van het water te reguleren. Deze worden niet bijgeleverd. Elk type water-absorberend keukenpapier is geschikt. Watering Spikes zijn speciaal gemaakt om planten water te geven als je op vakantie bent.

Bijvullen

Water Spikes kun je ook gebruiken als je niet op vakantie gaat, maar als je het gewoon handig vindt om planten te laten bewateren door de Watering Spikes. Je hoeft dan niet meer met de gieter aan de gang. Het bijvullen van een fles is eenvoudig want je schroeft hem los van (een van de) pinnen van de bewateringsset, vult de fles met water (uit de kraan, of met schoon regenwater) en schroeft hem weer op een spike. Wat ook wel gedaan wordt is dat men de bodem van een fles afknipt. De spike kan dan met fles (zonder bodem) erop geschroefd in de aarde blijven staan en het water vul je dan gewoon bij via de onderkant van de fles, waarvan de bodem dus is afgeknipt. Ook kan op die manier regenwater worden opgevangen in het reservoir.

Planten water geven als je op vakantie bent

Een terugkerend probleem als je op vakantie gaat: wie geeft de planten water? Als je maar een of twee kamerplanten hebt, een grijs balkon en een tuin vol onkruid, dan kan je je planten gemakkelijk bij een kennis stallen, en ze na de vakantie weer ophalen. Je kunt ook vrienden of kennissen vragen om je planten te verzorgen. Maar een bewateringsset of Water Spikes zorgen er ook voor dat je planten water krijgen, terwijl je niet thuis bent. Als je enkele kamerplanten hebt is het zeker aan te raden. Heb je een huis vol planten dan zal je meerdere bewateringssetjes nodig hebben om alle planten van voldoende water te voorzien. Ook als je een grote tuin hebt, met veel planten, zou je meerdere setjes moeten gebruiken. Wat dus het beste is voor je persoonlijke situatie, kan je het beste zelf beoordelen.

Frisdrankflessenbewatering

Planten water geven met lege frisdrankflessen in combinatie met Water Spikes, werkt vrij eenvoudig. De fles met water (op de pin geschroefd) wordt op zijn kop in de aarde gezet, door de spike in de aarde te prikken. De fles moet zo geplaatst worden dat hij stabiel staat en dat de Watering Spike druppelsgewijs water kan afgeven aan de aarde. Het water wordt afgegeven nabij de wortels, niet bovenop de plant.

Planten water geven met Watering Spikes

Het systeem is geschikt voor:
  • potplanten (ook hangplanten)
  • tuinplanten

Afhankelijk van de grootte van de pot kan je kleine of grote PET flessen gebruiken. Je kunt de spikes ook gebruiken als je iemand bent die vaak vergeet om de planten water te geven.

Beoordelingen gebruikers

Watering Spikes worden op Amazon.com beoordeeld met 3,1 van de 5 sterren op basis van 319 reviews, en bij Novisell met 4 van de 5 sterren, wat overeenkomt met het beoordelingscijfer 8,6, op basis van 2335 beoordelingen. (Beoordelingen juni 2015)
© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winterbanden voor de fietsWinterbanden voor de fietsWinterbanden voor de fiets worden steeds populairder. Voor auto’s zijn er al lange tijd winterbanden te koop. Winterband…
Schoenspikes: spikes onder de schoenen gebruiken bij ijzelSchoenspikes: spikes onder de schoenen gebruiken bij ijzelWil je met ijzel de kans op valpartijen op straat tot een minimum beperken dan doe je er goed aan spikes onder de schoen…
Beplanting in je tuinBeplanting in je tuinNiets is leuker om je tuin te voorzien van nieuwe planten. Maar let wel op hoe je de planten neerzet, anders kan het nam…
Waarom crossen zo goed is voor een hardloperVeel hardlopers zijn niet bekend met crosswedstrijden, wedstrijden die over vrijwel alleen onverharde paden gaan. Elke c…

Aardappeltopluis - LuizenBladluizen, iedereen heeft er een hekel aan maar hoe kom je er van af? Daarvoor moet je eerst wat weten over de levenscy…
De beste vaste planten voor bijenDe beste vaste planten voor bijenDe bijen hebben het moeilijk, er is vaak te eenzijdig voedsel te vinden voor de bij of helemaal geen voedsel. Ook hebben…
Bronnen en referenties
  • http://www.novisell.nl/watering-spikes-p-1951.html
  • Amazon.com
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 04-07-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Tuin
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.