Idealis, de studentenhuisvester in Wageningen en Ede

Idealis, de studentenhuisvester in Wageningen en Ede Ga jij studeren in Wageningen of Ede? Wil je graag bij je ouders weg of word je gedwongen om op kamers te gaan, omdat Wageningen te ver reizen is met het openbaar vervoer? Idealis is dé plek waar jij als student een kamer kan vinden in Wageningen of Ede. Idealis biedt 4.500 kamers aan voor mensen die op zoek zijn naar een kamer om te huren.

Voor wie is Idealis bedoeld?

Idealis is bedoeld voor alle nationale en internationale studenten die in Wageningen of Ede studeren of willen gaan studeren. Maar niet alleen studenten kunnen een woning vinden bij Idealis. Ook onderzoekers en wetenschappers van de Universiteit van Wageningen kunnen bij Idealis terecht. Speciaal voor deze groep mensen zijn er aparte kamers. Ten slotte zijn er enkele woningen voor de senioren van 55 jaar of ouder.

Het aanbod

Grootte

Idealis biedt verschillende studentenkamers aan. Om te beginnen zijn er al verschillen in grootte van de kamer. De kleinste kamers zijn ongeveer 9 vierkante meter, terwijl de grootste kamers 25 vierkante meter of zelfs nog groter zijn. De meeste kamers zijn tussen de 12 en 17 vierkante meter. Dit zijn tevens ook de populairste kamers, gezien deze kamers groot genoeg zijn om fatsoenlijk in te leven, maar tevens ook nog redelijk betaalbaar zijn.

Gemeenschappelijke voorzieningen

Maar er zijn meer verschillen. Idealis biedt kamers aan met gemeenschappelijke voorzieningen, maar ook kamers met een eigen wastafel, een eigen keuken, een eigen balkon of een eigen terras. Bij sommige kamers is de slaapkamer gescheiden van de rest van de kamer en bij de zogenaamde combikamers deel je de keuken en douchevoorzieningen samen met één ander persoon.

De complexen

Idealis biedt in verschillende complexen kamers aan.

Wageningen
De meeste kamers die Idealis verhuurt, kun je vinden in Wageningen. In het centrum heb je meerdere complexen. Er zijn wat oudere kamers aan de Walstraat en gewone kamers aan de Burgtstraat, Herenstraat, Boterstraat en het Salverdaplein. Het voordeel van deze kamers is voor de meeste studenten waarschijnlijk wel dat je lekker dicht bij de winkels zit en je s avonds snel in de kroeg zit. Wil je liever wat dichterbij de Universiteit zitten, dan zijn de kamers van complex Droevendaal, Dijkgraaf of Hoevestein wel iets voor jou. Deze laatste twee complexen zijn beide een zogenaamde sterrenflat. Deze flats zijn voorzien van vrijwel alleen maar studentenkamers.

Daarnaast zijn er in Wageningen studentenkamers aan de Bennekomseweg, Asserpark, Marijkeweg, Haarweg, Eekmolenweg en aan het Binnenveld.

Gewone kamers zijn op diverse plekken in Wageningen te vinden.

Ede

In Ede worden 475 kamers verhuurd voor scholieren van de Christelijke Hogeschool, Neder-Veluwe College, Groenhorst College en Technisch College Ede. De kamers liggen aan de Langenhorst, Luynhorst, Mariëndaal en de Nieuwe Maanderbuurtweg. Daarnaast zijn er zelfstandige woningen voor één of twee personen aan de A. Koningstraat.

De prijs

Natuurlijk betekent meer luxe, meer ruimte en meer eigen voorzieningen vaak ook dat je meer betaalt voor een kamer. De goedkoopste appartementen zijn de appartementen van 12 vierkante meter in het Asserpark. Voor deze appartementen betaal je 214 euro per maand. Deze prijs is inclusief servicekosten. Voor de duurste appartementen betaal je 626 euro per maand. Dit zijn de luxere appartementen geschikt voor zelfstandige bewoning met twee of meerdere personen.

Schoonmaakheffing
In sommige complexen is er sprake van een schoonmaakheffing. Dit betekent dat je met meerdere mensen gemeenschappelijke voorzieningen deelt. Je betaalt allemaal een klein deel aan schoonmaakkosten. Aan het eind van de maand betaalt de verhuurder deze kosten weer terug aan de personen die ook daadwerkelijk schoongemaakt hebben. Zo kun je dus door veel schoon te maken je geld weer terug verdienen!


Inschrijven

Inschrijven voor een kamer kan vanaf 1 januari van het jaar waarin je gaat studeren. Studeer je al in Wageningen, dan kun je je uiteraard ook inschrijven voor een kamer. De wachttijden zijn soms behoorlijk lang. Het is dus aan te raden om je op tijd in te schrijven, zodat je hoger aan de wachtlijst komt te staan. Ook als je nog twijfelt of je in Wageningen wil gaan studeren, kun je je kostenloos inschrijven bij Idealis. Je betaalt alleen bij het tekenen van een contract 20,- contractkosten. Wil je een kamer voor het nieuwe schooljaar, dan kun je aan het begin van de zomer gaan reageren op vrijgekomen kamers.

Reageren

Iedere werkdag wordt het aanbod aan kamers gepubliceerd op de website. Dit gebeurt meestal rond 12.00. Je kunt per publicatiedag reageren op twee kamers waar je graag zou willen wonen. De kamers blijven twee dagen op Idealis staan en worden dan verhuurd aan degene die het hoogste aan de wachtlijst staat.

Is het niet gelukt om een kamer te vinden bij Idealis? Kijk dan eens op websites van andere aanbieders van kamers, zoals Kamernet. Vaak betaal je bij deze particulieren wel wat meer voor het huren van een kamer.
© 2011 - 2024 Voltigegek, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studentenkamer inrichtenAls student heb je meestal slechts een paar vierkante meters tot je beschikking. Omdat dit toch je nieuwe verblijf is ge…
Op kamers: inrichtingOp kamers: inrichtingJe bent student en gaat op kamers, maar hoe ga je die kleine studentenkamer inrichten? Tips en trucs om je kamer groter…

Lager bod op huis accepterenVerkopers van een huis willen een zo hoog mogelijke prijs voor hun huis hebben. Hierdoor worden er soms biedingen afgewe…
Studeren in Gent: Een kot of studentenwoning hurenStuderen in Gent: Een kot of studentenwoning hurenGent is een van de bekendste studentensteden in Belgie. Jaarlijks starten duizenden studenten er met een studie aan de h…
Bronnen en referenties
  • http://www.idealis.nl
Voltigegek (9 artikelen)
Gepubliceerd: 07-06-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.