Een woning kopen via een vastgoedmakelaar: de voordelen!

Een woning kopen via een vastgoedmakelaar: de voordelen! Een woning kopen doe je niet zomaar. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over alle mogelijke aspecten die belangrijk zijn bij de aankoop van een onroerend goed. Doe daarom beroep op een vastgoedmakelaar! Een woning koop je misschien maar 1 keer in je leven, hoogstens een paar keer. Het is wellicht de grootste en belangrijkste aankoop in de levenscyclus van een gezin. Goede en correcte informatie is van cruciaal belang om een miskoop te vermijden! Enkele goede redenen om uw droomwoning via een vastgoedmakelaar te kopen.

Informatie van een kenner

Als u een woning zoekt, zal een professionele vastgoedmakelaar u alles over uw droomwoning kunnen vertellen. Hij heeft kennis van zowel de juridische als de technische kant en kan u dus optimaal informeren.

De vastgoedmakelaar kan u bijstaan van begin tot einde: hij helpt u om een woning te vinden die aan uw wensen voldoet, geeft u een overzicht van de kenmerken, voor- en nadelen van de woning en zal u vervolgens ook kunnen helpen met de administratie omtrent de aankoop.

Vastgoedmakelaars zijn doorgaans ook meertalig. Zo hebt u geen last van taalbarrières wanneer de verkoper een andere moedertaal heeft dan jij.

Correcte prijs

Woningen die te koop aangeboden worden via een vastgoedmakelaar zijn meestal correct geprijsd. De verkoper heeft de woning hoogstwaarschijnlijk laten schatten door de makelaar en de prijs zal bepaald zijn aan de hand van die professionele schatting. U hoeft u in de meeste gevallen dus niet af te vragen of u teveel voor de woning betaalt.

Neutraal

Een woning kopen via een vastgoedmakelaar verloopt over het algemeen vlotter dan als u via de eigenaar zelf koopt. De makelaar heeft geen eigen gevoelens omtrent de woning en zal u dus neutraler kunnen informeren. Eigenaars die zelf hun woning verkopen hebben vaak een band met het huis en dit zal ongetwijfeld naar boven komen in het verkoopgesprek. Dit kan in uw nadeel werken want gezien de eigenaar zelf vol lof is over de woning, zal hij waarschijnlijk moeilijk begrijpen dat u ook nadelen ziet en eventueel iets van de prijs wil afdoen.

Gratis

Een woning kopen via een vastgoedmakelaar kost u niet meer dan via de eigenaar. U hoeft de makelaar geen commissie te betalen als u een woning koopt die in zijn kantoor aangeboden werd, het is de verkoper die het ereloon van de makelaar moet betalen.

Tijdbesparend

Een huis of appartement aankopen via een makelaar is vaak ook tijdbesparend. Immobiliënkantoren hebben meestal een ruim aanbod aan panden, zodat u in veel gevallen ineens enkele woningen na elkaar kan gaan bezoeken. Zo verliest u minder tijd met heen en weer rijden, het internet uitpluizen, afspraken vastleggen, .. Als een bepaalde makelaar niets heeft dat aan uw wensen voldoet, kan u hem vertellen waarnaar u op zoek bent. Krijgt hij in de daaropvolgende tijd een pand in verkoop dat u zou kunnen bevallen, dan mag u er zeker van zijn dat de makelaar u zal contacteren. Er wordt dus als het ware voor u gezocht, zodat u niet zelf elke avond het internet moet afspeuren of moet rondrijden in de buurt op zoek naar panden te koop.
© 2011 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verborgen gebreken bij aankoop van een onroerend goed (BE)Verborgen gebreken bij aankoop van een onroerend goed (BE)U hebt een onroerend goed gekocht en pas na de aankoop blijkt het goed een gebrek te hebben waarvan u niet op de hoogte…
Huis kopen: hoe een optie nemen op de aankoop van 'n woning?Huis kopen: hoe een optie nemen op de aankoop van 'n woning?Stel je hebt een mooi huis of appartement gezien dat je wilt kopen, maar je wilt er toch nog even over nadenken. Je wilt…
Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 07-02-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.