InfoNu.nl > Huis en Tuin > Kopen en huren > Een woning kopen via een vastgoedmakelaar: de voordelen!

Een woning kopen via een vastgoedmakelaar: de voordelen!

Een woning kopen via een vastgoedmakelaar: de voordelen! Een woning kopen doe je niet zomaar. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over alle mogelijke aspecten die belangrijk zijn bij de aankoop van een onroerend goed. Doe daarom beroep op een vastgoedmakelaar! Een woning koop je misschien maar 1 keer in je leven, hoogstens een paar keer. Het is wellicht de grootste en belangrijkste aankoop in de levenscyclus van een gezin. Goede en correcte informatie is van cruciaal belang om een miskoop te vermijden! Enkele goede redenen om uw droomwoning via een vastgoedmakelaar te kopen.

Informatie van een kenner

Als u een woning zoekt, zal een professionele vastgoedmakelaar u alles over uw droomwoning kunnen vertellen. Hij heeft kennis van zowel de juridische als de technische kant en kan u dus optimaal informeren.

De vastgoedmakelaar kan u bijstaan van begin tot einde: hij helpt u om een woning te vinden die aan uw wensen voldoet, geeft u een overzicht van de kenmerken, voor- en nadelen van de woning en zal u vervolgens ook kunnen helpen met de administratie omtrent de aankoop.

Vastgoedmakelaars zijn doorgaans ook meertalig. Zo hebt u geen last van taalbarrières wanneer de verkoper een andere moedertaal heeft dan jij.

Correcte prijs

Woningen die te koop aangeboden worden via een vastgoedmakelaar zijn meestal correct geprijsd. De verkoper heeft de woning hoogstwaarschijnlijk laten schatten door de makelaar en de prijs zal bepaald zijn aan de hand van die professionele schatting. U hoeft u in de meeste gevallen dus niet af te vragen of u teveel voor de woning betaalt.

Neutraal

Een woning kopen via een vastgoedmakelaar verloopt over het algemeen vlotter dan als u via de eigenaar zelf koopt. De makelaar heeft geen eigen gevoelens omtrent de woning en zal u dus neutraler kunnen informeren. Eigenaars die zelf hun woning verkopen hebben vaak een band met het huis en dit zal ongetwijfeld naar boven komen in het verkoopgesprek. Dit kan in uw nadeel werken want gezien de eigenaar zelf vol lof is over de woning, zal hij waarschijnlijk moeilijk begrijpen dat u ook nadelen ziet en eventueel iets van de prijs wil afdoen.

Gratis

Een woning kopen via een vastgoedmakelaar kost u niet meer dan via de eigenaar. U hoeft de makelaar geen commissie te betalen als u een woning koopt die in zijn kantoor aangeboden werd, het is de verkoper die het ereloon van de makelaar moet betalen.

Tijdbesparend

Een huis of appartement aankopen via een makelaar is vaak ook tijdbesparend. Immobiliënkantoren hebben meestal een ruim aanbod aan panden, zodat u in veel gevallen ineens enkele woningen na elkaar kan gaan bezoeken. Zo verliest u minder tijd met heen en weer rijden, het internet uitpluizen, afspraken vastleggen, .. Als een bepaalde makelaar niets heeft dat aan uw wensen voldoet, kan u hem vertellen waarnaar u op zoek bent. Krijgt hij in de daaropvolgende tijd een pand in verkoop dat u zou kunnen bevallen, dan mag u er zeker van zijn dat de makelaar u zal contacteren. Er wordt dus als het ware voor u gezocht, zodat u niet zelf elke avond het internet moet afspeuren of moet rondrijden in de buurt op zoek naar panden te koop.
© 2011 - 2019 Juliedr, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Investeren: het kopen van een eigen huis als investeringInvesteren: het kopen van een eigen huis als investeringEen eigen huis kopen wordt vaak gezien als voordeliger dan het huren van een huurwoning. Als je een huis koopt, kan je o…
Huis kopen: wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?Huis kopen: wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?Nieuwbouwwoningen hebben heelwat voordelen ten opzichte van bestaande woningen. De koper van een bestaande woning moet t…
Huis kopen: kosten bij de aankoop van een woningHuis kopen: kosten bij de aankoop van een woningDe belangrijkste kosten bij de aankoop van een huis of appartement zijn de kosten van de hypotheek. De hypotheekverstrek…
Een woning huren, kopen of bouwen? Wat is het beste?Je kan er tegenwoordig niet naast kijken bouwen, huren of een huis kopen wordt enorm duur. Hoe kunnen de mensen dit blij…
Koop op lijfrente: definitie, voordelen & nadelenKoop op lijfrente: definitie, voordelen & nadelenDe meeste mensen gaan een hypotheek aan om een huis te kopen. Geld lenen bij de bank is de bekendste vorm om een woning…

Reageer op het artikel "Een woning kopen via een vastgoedmakelaar: de voordelen!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Juliedr
Gepubliceerd: 07-02-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Schrijf mee!