Hoe verkoop ik mijn woning sneller?

Hoe verkoop ik mijn woning sneller? Je woning staat al heel lang op de markt, je heb al vele kijkers gehad maar dat heeft niet mogen baten. Vele mensen kampen met dit probleem. Ze zoeken allerlei manieren op hun woning sneller te verkopen, om toch je al een goede richting op de zetten, vind je hieronder een aantal tips om je woning sneller te verkopen zonder grote inleg, en zonder al te veel moeite. Wie in de huidige marktsituatie zijn woning wil verkopen, moet gedegen te werk gaan. Woningzoekende knappen al vaak af op kleine onbelangrijke punten. Je kan wel iets gratis aan gaan bieden bij de woning, of een deal sluiten met de makelaar, maar dit lost het probleem vaak niet op. Steeds meer mensen zijn jarelang bezig om hun huidige woning te verkopen. Het probleem is dan ook bij vele mensen dat ze met dubbele maandlasten zitten, of leuke woningen moeten laten schieten omdat ze de maandlasten niet aankunen. Dit is zonde, en vaak onnodig.

Makelaar

Wie hun huis wil verkopen doet er goed aan om een makelaar in de arm te nemen. Veel woningzoekende laten de zoekopdracht door een makelaar uitvoeren. Eventueel kan je nog een makelaar een prestatiebeloning aanbieden. Dit betekend dat de makelaar een extra winst heeft boven op de normale kosten, als hij of zij de woning binnen een bepaalde tijd verkoopt.

Om de woning

Een woning in een nette buurt zal sneller verkopen dan een woning in een minder nette buurt. Om toch kans te maken is het belangrijk om de voorkant van het huis wat netter te maken. Denk aan onkruid weghalen, paadje schoonvegen. Maar ook likje verf kan wonderen doen en schone ramen met nette gordijnen. Tevens kun je de buurt aanprijzen, door middel van:

 • Groenrijke buurt ( vlak bij een bos, of veel groen in de woonplaats)
 • Uitgaansmogelijkheden ( ideaal voor jonge stellen of single mensen)
 • Kindvriendelijkheid van de buurt

Het is belangrijk dat de verkopers de minpunten minder snel zien, dus alles wat een pluspunt is, kun je het beste naar voren halen, prijs deze aan, of laat het extra zichtbaar worden. Heeft je woning nette kozijnen? Laat dit dan zien en kleed het niet helemaal af.

In de woning

Veel kijkers kijken na het interieur in de woning, Ze willen zich goed voelen in de woning. Ze schrikken af van een rommelige indeling of door te veel prulletjes. Als je een open tafel of een open kast heb, deel deze netjes in, het zijn blikvangers. Ook een slaapkamer kan er netjes eruit zien, zit je al met ingepakt dozen? Ruim deze op de zolder/berging, of desnoods onder bed, waar niemand ze ziet. Maar ook gebruik van kleuren, lichte kleuren brengen vaak rust, het geeft ook een prettigere gevoel bij de kijkers, dan fel blauwe muren of rode en zwarte muren. Het is belangrijk dat de woning ruim lijkt, hoe voller het staat hoe minder de interesse voor de woning wordt.

 • Zorg ervoor dat je woning helemaal schoon is
 • Ruim op (haal persoonlijke spulletjes weg om overzicht te creëren) Een mooie foto kan wel, bijvoorbeeld van een kindje of van een huisdier.
 • Repareer kleine oneffenheden
 • Laat de goede punten van de woning eruit springen.
 • Zorg voor een ruime en lichte entree (verwijder een aantal jassen van de kapstok of andere dingen die aanwezig zijn)
 • Het is ook belangrijk dat de woonkamer licht oogt (bijvoorbeeld door lichte muren en open gordijnen)
 • Zorg voor een frisse lucht, zet regelmatig ramen open, of nog een heel gemeen truckje, voor er kijkers komen even een fles schoonmaakmiddel open laten staan, maar zorg dat de geur lichtjes blijft en niet overheerst.
 • Creëer sfeer in de tuin: Mooie planten, of misschien toch even het boompje of hegje bijknippen. Wil je nieuwe planten plaatsen? Doe ze in bakken, dan kunnen ze mee naar de nieuwe woning!
 • Zet een plantje op de tafel of op een kast, niet te groot.

Overige mogelijkheden

Neem even je eigen smaak voor lief, misschien vind jij zwart met rode muren wel mooi, maar vele kijkers vinden dit niet mooi. Verander dit in een rustgevend kleur. Pas indien nodig de verkoopinformatie aan om een andere indruk van de woning en de buurt te geven. Ook andere foto`s kan helpen, probeer gebruik te maken van de zon, een foto die gemaakt is in een donkere buitenlucht is minder aantrekkelijk dan een foto die is gemaakt in de zon het doet het huis vriendelijker eruit zien.
Een tip, zowel in de douche als in de keuken en wc, zijn kranen belangrijke blikvangers, dezen even poetsen en droogwrijven met een theedoek, zodat ze er zo goed als nieuw uitzien, het doet de kijker denken dat alles makkelijk schoon te houden is.
Met kleine aanpassingen kun je al heel veel bereiken, gebruik je fantasie, maar houd het rustig. Als je rookt, rook dan even buiten en doe shag en asbak even achter een deurtje.
© 2009 - 2024 Antrax, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is de bijleenregeling?De bijleenregeling is een maatregel die de overheid heeft ingevoerd om de hypotheekrenteaftrek te beperken. Wat is de bi…
Wat is een overbruggingskrediet?Een overbruggingskrediet wordt afgesloten in de situatie dat een nieuw huis gekocht is, terwijl het oude huis nog niet v…
Executieverkoop woning voorkomenHoe voorkom je executieverkoop? Er zijn mogelijkheden om een executieverkoop te voorkomen. Een prijsgarantie is één van…

Pas op voor sluwe babbeltrucs via telefoon en internetRegelmatig krijgen we te maken met telemarketing. Ongevraagde telefonische verkoop. Zodra u merkt dat het aanbod niets v…
Huis huren of kopen met hypotheekHuis huren of kopen met hypotheekDoor de economische crisis wordt ook de huizenmarkt zwaar geraakt. Aannemers gaan failliet en mensen kunnen hun (top)hyp…
Antrax (44 artikelen)
Laatste update: 12-05-2009
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.