Immoweb.be, de vastgoedwebsite in België

Immoweb.be, de vastgoedwebsite in België Indien je op zoek bent naar een huis of bouwgrond of je wenst een huis of appartement te huren, dan is immoweb.be dé ideale website voor jou. Ook als verkoper kan je bij Immoweb.be terecht om je huis of vastgoed zo goed mogelijk te tonen aan het publiek. Kopers en verkopers hebben er immers beiden baat bij dat ze de juiste en volledige informatie te pakken krijgen of ter beschikking stellen. Bovendien is de Immoweb.be website een online-tool, waardoor je in enkele klikken alle informatie te zien krijgt over het vastgoed waar je in geïnteresseerd bent. Immoweb beschikt over leuke apps voor een vlotte consultatie van het vastgoedaanbod via smartphone of tablet.

Wat is immoweb.be?

Immoweb.be is in België de absolute marktleider op het vlak van immobiliënzoekertjes. Je kan er naast huizen en bouwgronden ook terecht voor appartementen, bureaus, garages, winkelkantoren enzovoort. Via de unieke zoekmotor van Immoweb kan je in een aantal klikken als koper of huurder je droomstekje opzoeken om vervolgens eventueel te gaan kopen of huren. Het bijgaand beeldmateriaal maakt het concept van Immoweb zeer aantrekkelijk. Ook vakantiewoningen kunnen gezocht worden via Immoweb. Naast het traditionele aan- en verkoopgedeelte kan je op Immoweb ook meer info verkrijgen over bouwen en interieur en alles wat daar bij kijken komt.

Rubrieken op immoweb.be

De grote rubrieken op Immoweb.be bestaan uit “Te koop”, “Te huur”, “Vakantie”,“Bouwen” en “Interieur”. Bij de eerste drie rubrieken kan je een zoekopdracht ingeven. De laatste twee rubrieken geven je een volledige informatie over de onderwerpen "Bouwen" en "Interieur". Onderstaand worden de twee belangrijkste rubrieken “Te koop” en “Te huur” besproken.

Te koop

Bij deze rubriek krijg je de mogelijkheid als koper om een type vastgoed aan te duiden. Het gaat hier dan over een huis, appartement, bouwgrond enzovoort. Als tweede kan je het land aanduiden waar je iets zou willen kopen. Ook de ligging kan je aanduiden. Hier wordt dan de stad, postcode of provincie bedoeld. Zeer leuk is ook dat je een gewenste aankoopprijs kan ingeven. Je kan bijvoorbeeld een prijs aanduiden tussen €200.000 en €250.000. Het aantal slaapkamers dat je wenst, behoort ook tot de zoekmogelijkheden. Uiteindelijk kan je de zoekresultaten laten tonen, gesorteerd op prijs of andere criteria. Zo kan je echt je persoonlijke voorkeur als eerste resultaat naar voren laten komen.

Te huur

Net zoals bij “Te koop” kan je hier dezelfde voorkeuren opgeven. Er is slechts één verschil. Bij het huren zal de prijs immers ingesteld zijn op een maandelijkse huurprijs en niet op een totaalprijs zoals bij de aankoop van een woning.

De voordelen voor koper of huurder / verkoper of verhuurder

Voor de koper/huurder

De koper kan via een eenvoudige zoekopdracht een databank consulteren van meer dan 100.000 zoekertjes. Men hoeft niet ter plaatse te gaan kijken. Een eerste selectie kan al gemaakt worden bij het bekijken van de cruciale gegevens rond het vastgoedproject. Prijs, slaapkamers, oppervlakte en ligging zijn vaak al factoren die je via Immoweb.be kan te weten komen. Bevalt het je niet? Dan moet je ook geen bezoekje ter plaatse meer brengen. Door het online-aanbod kan je ook dagelijks de meest interessante koop -of huuraanbiedingen op de voet volgen. Ideaal dus voor prijsgevoelige aankopers.

Voor de verkoper/verhuurder

De verkoper of verhuurder heeft de unieke mogelijkheid om zijn aanbod gratis en online ter beschikking te stellen aan heel de wereld. Via mooie foto’s kan hij als het ware de kopers of huurders verleiden om over te gaan tot een aankoop. De verkoper zal ook niet steeds informatie moeten verstrekken aan allerlei mensen. Zij die contact zullen opnemen, zullen meestal echt geïnteresseerd zijn en vervolgens overgaan tot een bezoek ter plaatse. Indien ze vervolgens echt geïnteresseerd zijn, dan zal een bod niet lang op zich laten wachten.

Download de iPad-, iPhone- of Android-apps

In de App-stores van Google en Apple kunnen de Immoweb-apps gedownload worden. Er is een iPhone-app, een iPad-app en een Android-app ter beschikking voor de smartphone- en tabletgebruikers. Ook via de website van Immoweb.be kan je de Immoweb-apps downloaden. Voordelen om de app te downloaden:
  • Je kan de resultaten bekijken in een lijst of op een kaart
  • Je kan je favoriete zoekertjes bewaren, en zelf meldingen krijgen indien er iets wijzigt aan deze zoekertjes
  • De leuke en gebruiksvriendelijke lay-out maakt het aangenaam surfen.

Immoweb.be en sociale media

Immoweb is uiteraard ook actief op de verschillende sociale media. Immoweb kan je bezoeken via Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest en Google+. Sociale media zijn zeer handig om snel interessante vastgoedaanbiedingen te delen met je vrienden, of met een specifiek iemand waarvan je weet dat hij of zij interesse kan hebben.
© 2014 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Uw huis verkopen in België: Promotie makenEen huis of appartement verkopen is geen makkelijke klus. Alvorens je kandidaat-kopers over de vloer zal krijgen, zal je…
Kopen en huren - de Nederlandse Vastgoed MaatschappijKopen en huren - de Nederlandse Vastgoed MaatschappijDe Nederlandse Vastgoed Maatschappij garandeert u een snelle verkoop van uw huis. Voor de particulier maar ook bij zakel…

Huis kopen op veiling is eenvoudiger gewordenHuis kopen op veiling is eenvoudiger gewordenPer 1 januari 2015 is er een nieuwe wetgeving ingesteld waardoor het voor particulieren eenvoudiger is geworden om mee t…
Huis verhuren aan studentenHuis verhuren aan studentenEen huis verhuren aan studenten kan een aantrekkelijke optie zijn om geld te verdienen. Wanneer een woning wordt opgedee…
Bronnen en referenties
  • Immoweb.be, http://www.immoweb.be/nl/, 16 december 2014
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 04-03-2018
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.