Ceramistone, het keukenblad van de toekomst

Ceramistone, het keukenblad van de toekomst Zoek je een keukenblad waar je zo de warme pan op kan zetten, je vlees op kan snijden en zonder vlekken citroensap op kan morsen, zoek dan niet verder en ga voor Ceramistone. Dit onverwoestbaar materiaal kan alles wat hier genoemd wordt doorstaan en kan alle weersomstandigheden ondergaan, zonder dat dit invloed heeft op het materiaal. Geen mens zet met zijn volle verstand een gloeiend hete pan midden op zijn aanrechtblad of gaat er met een spijker op krassen maar Ceramistone is een onverwoestbaar materiaal waarmee dat wel mogelijk is. Natuurlijk is het het verstandigste om de grenzen van het materiaal niet op te zoeken.

Wat is er allemaal mogelijk met Ceramistone?

  • Alle aanrechtbladen met een maximale diepte van 100 cm en lengte van 300 cm kunnen ervan gemaakt worden. Langer kan natuurlijk ook maar dan komt er wel een naad tussen de twee verschillende bladen.
  • Gootsteenbakken kunnen ook gemaakt worden van Ceramistone om zo een mooi geheel met het keukenblad te vormen. Natuurlijk is het wel zo dat een omgevallen glas nog wel heel blijft in een rvs spoelbak maar in één van Ceramistone zal het glas het niet overleven.
  • Er trekt geen vuil in Ceramistone en het is eenvoudig te reinigen dus ook voor vloeren kan dit materiaal worden gebruikt. Zowel binnen als buiten want ook weersomstandigheden hebben geen invloed op het slijtvaste Ceramistone.
  • Als wandafwerking kan het ook worden toegepast en dankzij het grote formaat is het ideaal als douche achterwand (weinig voegen). Ook als achterwand in een keuken kan het materiaal gebruikt worden. Achter de kookplaat is door zijn hittebestendigheid geen probleem.
  • Het schijnt zelfs als gevelafwerking te worden gebruikt omdat graffiti makkelijk te verwijderen is zonder de Ceramistone aan te tasten.
  • PITT COOKING is ook mogelijk op Ceramistone. Dit houdt in dat de pitten en de bedieningsknoppen rechtstreeks op het keukenblad worden bevestigd. Makkelijk schoon te maken en een mooi strak resultaat. Ook heb je zo meer ruimte voor de pannen en geen opstaande randjes waar vuil zich achter verzameld, bovendien kan je zelf de indeling bepalen..

Uitstraling Ceramistone

Ceramistone lijkt op natuursteen (iets killer) en is in 24 kleuren leverbaar, vanaf bijna wit (Alpaco) tot bijna zwart (Nacreto). De uitstraling is strak en modern.

Onderhoud

Gewoon schoonwrijven met een vochtig doekje, evt. een sopje en in het ergste geval een schuurmiddel (jif) maar meestal zal een vochtig doekje volstaan.

Nadelen

  • Het is een vrij prijzig materiaal.
  • Het Ceramistone moet goed geplaatst worden, het is broos materiaal dus bij onvoldoende ondersteuning zou het kunnen gaan scheuren. Een spoelbak van dit materiaal moet goed verlijmd worden om lekken te voorkomen.
  • RVS spoelbakken verzinkt laten monteren is niet mooi bij Ceramistone want dan zie je de lagen waaruit het materiaal is opgebouwd.
  • Er is een mogelijkheid om het materiaal een extra robuuste uitstraling te geven door een soort ribbeltjes is de rand. Dit is niet aan te raden tenzij je altijd een schort draagt als je in de keuken bezig bent. De ruwheid van deze rand vernielt namelijk je kleding.

Op www.kemie.nl/ceramistone kan je alle informatie over dit materiaal nog eens goed nalezen en een filmpje bekijken over de hittebestendigheid van het materiaal. Ook is het mogelijk via deze site een proefstukje Ceramistone opgestuurd te krijgen. Hierbij wordt een spijker geleverd waarmee je flink over het materiaal kan krassen om de krasbestendigheid te testen.
© 2012 - 2023 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Runescape level 1-99 Cooking GuideRunescape is een spel wat beheert wordt door Jagex ltd. Het belangrijkste aspect van Runescape is het trainen van je ski…
Planken, schappen en werkbladen voor de keukenVergeet niet dat de keuken een werkplaats is. Het valt echter niet mee om een keuze te maken uit de verschillende materi…
Natuursteen op de vloer, mooi!Natuursteen op de vloer, mooi!Natuursteen op vloeren geeft een woning een bijzondere stijl. Bij het inrichten en aankleden van het interieur van een w…

Licht in de gang door een bovenlichtLicht in de gang door een bovenlichtEen bovenlicht is een raam boven een deur en vormt een onderdeel van een veranderde bouwstijl vanaf de zeventiende eeuw.…
Bronnen en referenties
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 08-09-2017
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.