Huisinrichting of nieuwbouw, gebruik Google SketchUp

Huisinrichting of nieuwbouw, gebruik Google SketchUp De bouw en/of inrichting van een huis is niet zomaar iets. Het kost tijd, geld en je zit er waarschijnlijk de komende vijf jaar weer mee. Om dus een reëel beeld te krijgen van hoe het er nou uit zou zijn is het mogelijk om een 3D ontwerp te laten maken met een architect. Dit kost geld, meestal vrij veel geld. Maar het kan ook gratis, namelijk door het zelf te ontwerpen. Het is leuk en geeft je alle ruimte!

Zeker over je keuze

De bouw van een nieuw huis is niet zomaar iets, het is daarom verstandig vooraf goed te plannen en te weten wat je wilt. Om het beeld dat je hebt te visualiseren kan enorm helpen bij het maken van de juiste keuzes. Om een visueel beeld te krijgen zijn er verschillende manieren. Te denken aan:
  • Schets
  • 2D tekening
  • 3D tekening
  • 2D ontwerp computer
  • 3D ontwerp computer

Er zijn dus verschillende opties om een beeld te visualiseren. Maar de beste indruk krijg je toch uiteindelijk met een 3D ontwerp op de computer. Dit bied je de mogelijkheid door het huis of een kamer te bewegen en is ook eenvoudig aan te passen ten opzichte van een tekening.

Betaalde optie

Het professioneelste resultaat krijg je uit eindelijk door het 3D ontwerp te laten uitwerken door een gespecialiseerd bedrijf. Dit is dan ook zeer aan te raden als het gaat om de bouw van een nieuw huis. Ook een kamer kun je laten ontwerpen door een externe specialist maar dit kost wel geld. Het ligt er dus maar net aan wat het budget is en wat je er zelf voor hebt. Voor en nadelen bij de betaalde optie:

Voordelen

  • Professioneel resultaat
  • Duidelijkste visuele beeld

Nadelen

  • Het is duur
  • Aanpassing kosten geld. Bijvoorbeeld: er moet toch een keukeneiland komen, dit zal dan weer door het extern bedrijf moeten worden gedaan.

Dit is dus een persoonlijke kwestie waarin zelf moet worden beslist wat er voor het visuele beeld uitgegeven mag worden.

De doe-het-zelf optie

In het huidige Web 2.0 tijdperk zijn er duizenden applicaties en software. Hiervan worden er ook veel gratis aangeboden. Google SketchUp is er hier een van, dit programma van Google bied tal van mogelijkheden en is zeer gebruiksvriendelijk. Wil je dus een redelijk beeld krijgen van hoe de inrichting eruit zou komen te zien maar daar niet te veel of geen geld aan uitgeven dan is Google SketchUp een prachtige oplossing. Het vereist wel enige ervaring, dit leer je door te doen maar het programma biedt ook tal van filmpjes aan waarin de basisfuncties en dergelijke worden uitgelegd.

Mogelijkheden

Als de kennis van het programma er eenmaal is, biedt het vele mogelijkheden. Er is de mogelijkheid alles zelf te ontwerpen, van meubel, kastje tot aan de voegen van het huis. Maar heb je geen tijd of zin om de meubels te ontwerpen, dan is het ook mogelijk om deze gewoon als externe of standaard ingevoegde componenten te gebruiken. Er is een enorm aanbod van deze componenten. Dit komt doordat iedere gebruiker van het programma zijn of haar componenten ook kan uploaden naar Google SketchUp zodat andere deze dan weer kunnen gebruiken.

Vermaak

In het begin zal het even zoeken zijn, de functies begrijpen en wennen aan de manier van werken. Maar als je het eenmaal door het is het nog leuk ook, dit is uiteraard persoonlijk maar ontwerpen en je eigen beelden visualiseren is een mooie ontspanning.
© 2011 - 2024 K-voogd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Google SketchUp, 3D tekenen is een uitdagingGoogle SketchUp, 3D tekenen is een uitdagingGoogle SketchUp is een krachtig en intuïtief 3D tekenprogramma, relatief makkelijk te leren en te gebruiken, en gratis.…
3D tekenen nu voor iedereen met Google sketchup3D tekenen nu voor iedereen met Google sketchupGoogle sketchup is een programma ontwikkeld om op de computer op eenvoudige wijze een 3D tekening te maken, maar dan op…
Wat is Google VoiceWat is Google VoiceGoogle breidt zijn diensten steeds verder uit. Op internet is Google al onmisbaar. Nu lijkt ook de telefonie en spraakhe…
De ontwikkeling van de 3D-printerDe ontwikkeling van de 3D-printerDe 3D-printer gaat een steeds grotere rol vervullen en er kan steeds meer mee. Het einde van deze ontwikkeling is nog la…

Meubelgeschiedenis van stoel, tafel, bed en kastMeubelgeschiedenis van stoel, tafel, bed en kastZitten, slapen, eten en opbergen heeft de mens wel vanaf de vroegste oudheid gedaan maar de meubelen die wij daar nu bes…
Een goede meubelopstelling komt niet zomaar tot standNee, er moet eerst goed over na gedacht worden voordat meubelen worden gekocht. Voorkom dat je interieur een verkeerd be…
K-voogd (17 artikelen)
Gepubliceerd: 13-10-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.