Het Feng Shui inrichten van je woon- en slaapkamer

Het Feng Shui inrichten van je woon- en slaapkamer Feng Shui is een veelgehoorde term, maar wat wordt er eigenlijk mee bedoeld? Feng Shui is een eeuwenoude Chinese leer, die ongeveer 3000 jaar geleden ontstaan is. Via Feng Shui wordt er energie teruggebracht op plaatsen waar dit ontbreekt. Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en tevens hoe negatieve invloeden kunnen worden omgezet in positieve. Wanneer Feng Shui gebruikt wordt bij een inrichting van een huis, zal dit vaak gebeuren door meubels te verplaatsen. Het gaat erom dat er harmonie gecreëerd wordt, zodat je je meer in balans zal voelen. Om balans te scheppen wordt rekening gehouden met het Yin Yang principe. Wanneer een plek te Yang is (bijvoorbeeld te luidruchtig of te groot) worden er Yin elementen gebruikt om het weer in balans te brengen (bijvoorbeeld door het aanpassen van meubilair of het plaatsen van planten).

Feng Shui in de slaapkamer

Vooral de slaapkamer is een plek waar Feng Shui van belang is, omdat je er relatief veel tijd doorbrengt. Hieronder volgen enkele tips voor het Feng Shui inrichten van je slaapkamer.

 • Het is belangrijk dat je je bed op zo'n manier neerzet dat je uitzicht hebt op de deur. Wanneer dit niet mogelijk is, zou je spiegels kunnen plaatsen waarin de deur weerkaatst wordt. Let wel, het is de bedoeling dat de deur weerkaatst wordt, en niet het bed. Ook is het gebruiken van dezelfde spullen naast het bed, zoals bijvoorbeeld twee dezelfde nachtkastjes (aan elke kant een) een manier om meer Feng Shui te creëren.
 • Een tweepersoonsbed moet aan beide kanten instapbaar zijn, het is dus niet verstandig deze in een hoek te zetten.
 • Zorg voor een opgeruimde slaapkamer. Een slaapkamer waar het een rommeltje is, belemmert je energie.
 • Zorg voor een rustgevende kleur op de muren, zoals lichtblauw, lichtroze en wit. Ook mooie posters van bijvoorbeeld een landschap kunnen het gevoel van Feng Shui versterken.
 • Elektrische apparatuur, zoals ja laptop en een televisie, kun je beter een plaats geven buiten de slaapkamer. Alleen de aanwezigheid van deze apparaten kan je nachtrust namelijk al verstoren.
 • Lampen boven het bed moeten vermeden worden, vooral als de lamp bij het hoofdeinde zit.

Feng Shui in de woonkamer

 • Ook bij het Feng Shui inrichten van de woonkamer komt het uitzicht op de deur terug. Om Feng Shui te creëren is het belangrijk dat zittende mensen uitzicht hebben op de deur.
 • Een groot familieportret in de woonkamer benadrukt het familie-element en zorgt voor een goede Feng Shui.
 • Spiegels in de kamer moeten niet de voordeur weerspiegelen, dit is slecht voor de Feng Shui.
 • Voor een goede Feng Shui ligt de woonkamer in het voorste gedeelte van het huis.
 • Het is belangrijk dat er ruime looppaden in de woonkamer zijn. Zo kan de energie vrij stromen, dit zorgt voor een optimale Feng Shui.
© 2009 - 2024 Rosan86, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Feng Shui toepassen in je huisFeng Shui toepassen in je huisFeng Shui is een Chinese leer die staat voor ruimte en rust, dus een opgeruimd huis waaruit alle overtollige spulletjes…
Feng Shui in de tuinFeng Shui in de tuinDe meeste mensen weten wel dat Feng Shui uit het oosten komt, maar voor veel mensen stopt de informatie daar dan ook. Da…
Feng Shui, licht en kleurLicht is energie in een van zijn duidelijkste vormen. En wat we als kleur ervaren is eveneens licht. Feng Shui beschouwt…
Antiek: de handel in antieke meubelsAntiek: de handel in antieke meubelsEr is veel vraag naar antieke meubels. Dit is een trend van de laatste decennia, alhoewel er altijd wel veel vraag naar…
Rosan86 (7 artikelen)
Gepubliceerd: 02-04-2009
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.