Het Feng Shui inrichten van je woon- en slaapkamer

Het Feng Shui inrichten van je woon- en slaapkamer Feng Shui is een veelgehoorde term, maar wat wordt er eigenlijk mee bedoeld? Feng Shui is een eeuwenoude Chinese leer, die ongeveer 3000 jaar geleden ontstaan is. Via Feng Shui wordt er energie teruggebracht op plaatsen waar dit ontbreekt. Feng Shui leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en tevens hoe negatieve invloeden kunnen worden omgezet in positieve. Wanneer Feng Shui gebruikt wordt bij een inrichting van een huis, zal dit vaak gebeuren door meubels te verplaatsen. Het gaat erom dat er harmonie gecreëerd wordt, zodat je je meer in balans zal voelen. Om balans te scheppen wordt rekening gehouden met het Yin Yang principe. Wanneer een plek te Yang is (bijvoorbeeld te luidruchtig of te groot) worden er Yin elementen gebruikt om het weer in balans te brengen (bijvoorbeeld door het aanpassen van meubilair of het plaatsen van planten).

Feng Shui in de slaapkamer

Vooral de slaapkamer is een plek waar Feng Shui van belang is, omdat je er relatief veel tijd doorbrengt. Hieronder volgen enkele tips voor het Feng Shui inrichten van je slaapkamer.

 • Het is belangrijk dat je je bed op zo'n manier neerzet dat je uitzicht hebt op de deur. Wanneer dit niet mogelijk is, zou je spiegels kunnen plaatsen waarin de deur weerkaatst wordt. Let wel, het is de bedoeling dat de deur weerkaatst wordt, en niet het bed. Ook is het gebruiken van dezelfde spullen naast het bed, zoals bijvoorbeeld twee dezelfde nachtkastjes (aan elke kant een) een manier om meer Feng Shui te creëren.
 • Een tweepersoonsbed moet aan beide kanten instapbaar zijn, het is dus niet verstandig deze in een hoek te zetten.
 • Zorg voor een opgeruimde slaapkamer. Een slaapkamer waar het een rommeltje is, belemmert je energie.
 • Zorg voor een rustgevende kleur op de muren, zoals lichtblauw, lichtroze en wit. Ook mooie posters van bijvoorbeeld een landschap kunnen het gevoel van Feng Shui versterken.
 • Elektrische apparatuur, zoals ja laptop en een televisie, kun je beter een plaats geven buiten de slaapkamer. Alleen de aanwezigheid van deze apparaten kan je nachtrust namelijk al verstoren.
 • Lampen boven het bed moeten vermeden worden, vooral als de lamp bij het hoofdeinde zit.

Feng Shui in de woonkamer

 • Ook bij het Feng Shui inrichten van de woonkamer komt het uitzicht op de deur terug. Om Feng Shui te creëren is het belangrijk dat zittende mensen uitzicht hebben op de deur.
 • Een groot familieportret in de woonkamer benadrukt het familie-element en zorgt voor een goede Feng Shui.
 • Spiegels in de kamer moeten niet de voordeur weerspiegelen, dit is slecht voor de Feng Shui.
 • Voor een goede Feng Shui ligt de woonkamer in het voorste gedeelte van het huis.
 • Het is belangrijk dat er ruime looppaden in de woonkamer zijn. Zo kan de energie vrij stromen, dit zorgt voor een optimale Feng Shui.
© 2009 - 2020 Rosan86, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Feng Shui toepassen in je huisFeng Shui toepassen in je huisFeng Shui is een Chinese leer die staat voor ruimte en rust, dus een opgeruimd huis waaruit alle overtollige spulletjes…
Feng Shui in de tuinFeng Shui in de tuinDe meeste mensen weten wel dat Feng Shui uit het oosten komt, maar voor veel mensen stopt de informatie daar dan ook. Da…
Feng Shui, licht en kleurLicht is energie in een van zijn duidelijkste vormen. En wat we als kleur ervaren is eveneens licht. Feng Shui beschouwt…
Antiek: de handel in antieke meubelsAntiek: de handel in antieke meubelsEr is veel vraag naar antieke meubels. Dit is een trend van de laatste decennia, alhoewel er altijd wel veel vraag naar…

Reageer op het artikel "Het Feng Shui inrichten van je woon- en slaapkamer"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Cisca Scheffer, 31-08-2018 10:51 #2
Hallo,
Ik heb een kast in de slaapkamer met spiegels. Hij staat links van mijn bed, is dit verantwoord volgens de Feng-shui methode.
Graag hoor ik hier iets over.
vriendelijke groet Cisca Scheffer

Truus, 19-08-2011 16:33 #1
Goede middag
ik heb n vraag

mn vriendin heeft n feng shui waterkan
en dan is t water na 3 uur erg zacht en vrij van chemicalieen
kunt u mij vertellen waar ik deze kan kopen
heb alles afgezocht maar nergens op de pagina van feng shui te vinden
mn dank alvaast
truus

Infoteur: Rosan86
Gepubliceerd: 02-04-2009
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Reacties: 2
Schrijf mee!