Rivièra Maison, een decoratie- en woonaccessoiremerk

Rivièra Maison, een decoratie- en woonaccessoiremerk Rivièra Maison is een chique woonaccessoiremerk dat van origine begonnen is als bloemenwinkel. Dit merk bevat een hoop diverse producten. Het assortiment bestaat uit onder andere meubels en kleinere producten die veelal met de hand zijn gemaakt, zoals tafels, lampen en servies. Hierdoor zijn deze items vaak uniek en kunnen zij van kleur verschillen. Deze producten hebben de naam 'Perfectly Imperfect' gekregen. Het assortiment heeft een landelijk thema en heeft als doel om een warm en huiselijk sfeer te creëren.

Rivièra Maison


Hoe het begon

In maart 1948 werd er door Jacques en Dini Teunissen een bloemenwinkel geopend. In 1985 werd zoon Henk Teunissen de eigenaar van deze winkel. In deze periode besloot men eerste potten in te kopen. Dit zou het begin zijn van het ontstaan van het woonaccessoiremerk Rivièra Maison dat zich uiteindelijk heeft gericht op de inrichting van woningen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een succesvol internationaal bedrijf.

Bron: Riviera maison en tierlantijn, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)Bron: Riviera maison en tierlantijn, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)

Waar bestaat de collectie van Rivièra Maison uit?

De bedenker van de ontwerpen achter dit merk is Henk Teunissen. Deze ontwerper kijkt zorgvuldig naar de stijl van verschillende wereldsteden en landelijke gebieden om hier inspiratie op te doen. Hierbij is het doel om de collectie uit te breiden met producten die een warme uitstraling hebben en hiermee het gevoel van gezelligheid creëren. De collectie bestaat anno 2016 uit meer dan drieduizend producten die onder andere geschikt zijn voor de woonkamer, eetkamer, slaapkamer, badkamer en tuin. Hierdoor is het mogelijk om je huis volledig in stijl in te richten. Het zijn meestal praktische accessoires en artikelen met een sfeervolle decoratie. Tevens zijn de meeste producten met de hand gemaakt waardoor de verschillende items allemaal uniek zijn. Zij kunnen namelijk van kleur verschillen en er is soms sprake van oneffenheid. Dit wordt door het bedrijf ook wel 'Perfectly Imperfect' genoemd. De producten die in de schappen liggen worden na verloop van tijd vervangen. Omdat de collectie op deze manier verandert heeft men besloten om de winkels zo nu en dan een volledige make-over te geven zodat de winkels bij het assortiment passen.

Meubels

Het merk is op elk gedeelte van een onderkomen gericht. Hierdoor is er een brede keuze aan verscheidene meubels. Het assortiment van grote artikelen bestaat onder andere uit tafels, stoelen, kasten en banken.

Kleinere producten

Naast meubels verkoopt het merk onder andere kaarsen, kussens, lampen en servies. Deze objecten kunnen in combinatie met de meubels gebruikt worden om een egale stijl te behouden. Hierdoor krijgt de woonruimte meer een geordend uiterlijk.

Productlijnen

Happy Hamptons

De meest voorkomende Happy Hamptons-producten zijn kussens. Deze producten zijn subtiel versierd zodat de prints niet te druk overkomen. Hierbij worden grotendeels de kleuren donkerblauw en lichtroze gebruikt. Deze producten hebben tevens een Amerikaans accent. Een aantal producten bevat namelijk de sterren en strepen die in de Amerikaanse vlag terug te vinden zijn. Deze worden soms gecombineerd met sierletters. Er wordt in de collectie grotendeels gebruik gemaakt van katoen.

Home Is Where You Can Be You

De items die hieronder vallen zijn erg gericht op de originele filosofie van Rivièra Maison. Deze collectie is vanwege de typische huisstijl meteen herkenbaar en zal om deze reden niet veel veranderen. De uitspraak is veelal terug te vinden op deurmatten, kussens en mokken.

Waar kan ik Rivièra Maison-producten aanschaffen?

De producten zijn in verschillende winkelketens beschikbaar, waaronder diverse tuincentra en woonwinkels. De winkels zijn overzichtelijk ingedeeld zodat de producten goed te bekijken zijn. Tevens wordt er ruimte geschapen door voorraden zoveel mogelijk buiten het zicht te houden waardoor er een huiselijke sfeer ontstaat. Er bestaan meerdere vestigingen in Nederland die de producten verkopen. Deze winkels zijn op een manier ingericht zodat zij dezelfde sfeer meegeven als de producten in het assortiment. Er zijn wereldwijd honderden ondernemers die het merk in de schappen hebben staan.

Wat is de prijs/kwaliteitsverhouding ten opzichte van overige merken?

De producten die onder dit merk vallen kunnen als luxeproducten bestempeld worden. Dit betekent dat de producten wat duurder zijn dan overige merken. De kwaliteit ligt echter hierdoor wat hoger. Dit betekent dat de producten beter afgewerkt zijn en minder snel kapot gaan.
© 2016 - 2024 Zonnescherm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rivièra Maison een groot interieur merkRivièra Maison een groot interieur merkDoor de crisis is het gezinsleven weer belangrijk voor mensen geworden. Een mooi en gezellig interieur mag daar zeer zek…
Grote paardenwinkels in NederlandGrote paardenwinkels in NederlandIn Nederland zijn veel paardenliefhebbers en er zijn ook heel wat paardenwinkels waar je inkopen kunt doen voor ruiter,…
Waar kan je Blond Amsterdam kopen?Waar kan je Blond Amsterdam kopen?Blond Amsterdam is een merk dat steeds populairder wordt. Het zeer uitgebreide assortiment herken je meteen aan de eigen…
Amanprana: waar te koop?Amanprana: waar te koop?Amanprana produceert verschillende producten die goed zijn voor mens en milieu en vrij van chemicaliën. Het bekendst zij…

Het merk IKEA: waarom het zo'n succes isHet merk IKEA: waarom het zo'n succes isIKEA is het bekendste woonwarenhuis ter wereld. Met honderden vestigingen in 28 landen werd in 2015 een omzet van 31,9 m…
Industrieel ontwerper Pierre Paulin en de Orange SliceHet is moeilijk voor te stellen dat er een tijd is geweest dat niet iedereen een stoel ter beschikking had om op te zitt…
Bronnen en referenties
  • http://www.wehkamp.nl/wonen-slapen/riviera-maison/C28_RM1/
  • http://rivieramaison.nl/
  • http://www.jansentotaalwonen.nl/riviera-maison-home-is-where-you-can-be-you-doormat-162580
  • https://www.beslist.nl/huis_tuin/d0024727418/Home_Is_Where_You_Can_Be_You_Mug.html
  • Afbeelding bron 1: Riviera maison en tierlantijn, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
Zonnescherm (89 artikelen)
Laatste update: 23-12-2019
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.