Amerikaanse koelkast, statussymbool of gewoon chic

Amerikaanse koelkast, statussymbool of gewoon chic In de jaren 50 en 60 was de Amerikaanse koelkast met zijn ronde vormen, het gebogen chromen handvat en een in pastelkleurige lakverf uitgevoerde look, in praktisch elke Amerikaanse keuken vertegenwoordigd. Begin jaren 70 maakte dit welgevormde design plaats voor de koele en rechte lijnen van de moderne tijd. Maar net als bij een klassieke auto bezat de Amerikaanse koelkast van de jaren '50 en '60 een zeer bijzondere charme, die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.

Amerikaanse koelkasten: als het niet alleen gaat om functionaliteit

Vaak zijn series en films op de televisie triggers voor nieuwe trends. En het zijn met name de televisieseries uit de Verenigde Staten uit de periode tot einde jaren 80, die voor een grote vraag naar bepaalde producten in gespecialiseerde winkels zorgen. Een goed voorbeeld is de Amerikaanse koelkast die al jaren ook in Nederland erg gevraagd is. Bedoeld model voldoet aan de behoefte van klanten bij wie het niet alleen gaat om functionaliteit. Veel consumenten zijn er immers mee bekend dat de Amerikaanse koelkast een blijvende indruk achterlaat bij bezoekers.

Optisch aspect een wezenlijk pluspunt

Want hoe men er ook over denkt, de modellen zijn in ieder geval indrukwekkend. Het optisch aspect is uiteindelijk een van de meest wezenlijke pluspunten die een koelkast naar Amerikaans model te bieden heeft. Maar daarnaast biedt een Amerikaanse koelkast uiteraard meer dan genoeg plaats voor alle dingen die je doorgaans op een koele plaats wilt opslaan.

Geen wens blijft onvervuld bij een koelkast in Amerikaanse stijl!

Het is gebleken dat een koelkast niet altijd puur alleen wordt gekozen uit zuiver praktisch oogpunt van de consument. Het ontwerp is minstens even belangrijk voor de meeste mensen. En die trend komt natuurlijk ook de producenten van Amerikaanse koelkasten goed van pas.

Amerikaanse koelkast bij voorkeur niet online kopen

Maar kopers doen er goed aan om Amerikaanse koelkasten vooraf zorgvuldig te vergelijken om te voorkomen dat ze na levering moeten vaststellen dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt. En dat risico is vooral levensgroot aanwezig als men een Amerikaanse koelkast online koopt, zonder die eerst gezien te hebben. Overigens kunnen ook goedkope apparaten perfect geschikt zijn, ook als je in de regel ernaar streeft om het beste product te laten leveren.

Nostalgisch design met de techniek van vandaag

Al in de jaren negentig van de vorige eeuw legden sommige fabrikanten er zich op toe om nieuwe koelkasten te produceren in retro-stijl. Dat had het doorslaggevende voordeel dat ten minste de techniek zich al in de nieuwste stand bevond. Geleidelijk aan waren dan ook de meeste nieuwe retro-koelkasten voorzien van zuinige en milieuvriendelijke, CFK-vrije technologie.

Compromis tussen klassieke stijl en de allernieuwste techniek

Hoewel ouderen onder ons soms met een beetje weemoed zullen terugdenken aan het vertrouwde "woff" bij het sluiten van de deur van de koelkast, zijn moderne retrokoelkasten een perfecte compromis tussen de klassieke stijl met de ronde vormen van de jaren '50 en de allernieuwste koel- en vriestechniek, dat alles met uitstekende verbruikswaarden.

Amerikaanse koelkast hoeft niet per sé duur te zijn

Recensies voor Amerikaanse koelkasten op vergelijkingssites, tonen aan wat voor een hoog kwaliteitsniveau goedkopere modellen tegenwoordig hebben. En dat terwijl de prijzen niet per definitie hoog hoeven te zijn. Een essentieel aspect bij de beoordeling is met name de grootte de koelkast. Ook al behoren bedoelde koelkasten al tot de categorie groot-formaat-koelkasten, je moet op zijn minst een idee hebben hoeveel ruimte dat je nodig hebt. Want Amerikaanse koelkasten, die vooral populair zijn vanwege hun unieke verschijning, zijn er in verschillende formaten. Andere criteria bij aankoop zijn naast de lage prijs, de kleur, het energieverbruik en de fabrikant.

Voors en tegens van een Amerikaanse koelkast

  • imposante verschijning
  • veel accessoires
  • voorzien van vriezer
  • qua grootte niet altijd passend
© 2015 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Solexity: e-bike van de makers van Ferrari en MaseratiSolex. Van de naam alleen al, worden veel mensen nostalgisch. Toch heeft deze Franse klassieker zich al heel wat keren o…
Wat zijn gadgets?Gadgets zijn het ideale cadeau voor iedereen die van technologie houdt, maar wat zijn gadgets juist? In dit artikel een…
Xbox One of Xbox One S kopen: Wat zijn de verschillen?Xbox One of Xbox One S kopen: Wat zijn de verschillen?De E3, de Electronic Entertainment Expo, is een groot gamingevenement waarbij presentaties worden gegeven door bedrijven…
Kroon  statussymbool van de koning en landKroon statussymbool van de koning en landDe kroon is een van de rijksinsignen. In Nederland heeft de koning wel een kroon maar hij draagt hem niet. De koning nie…

Wat is een tatami?Tatami's werden oorspronkelijk gemaakt om dienst te doen als matrassen en kussens, waarbij de dikte en het design zeer k…
Meer sfeer in huis met het juiste lichtMeer sfeer in huis met het juiste lichtJe richt je huis graag gezellig en sfeervol in. Maar niet alleen de sfeer in je woning is belangrijk, het moet allemaal…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 06-11-2018
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.