Betaalbare cadeau's

Betaalbare cadeau's Het hele jaar door zijn er redenen voor cadeau's. Er zijn verjaardagen, kerst, sinterklaas, verjaardagen, moederdag, vaderdag, iemand gaat trouwen of krijgt een kind. Wil je iets geven wat vaak meer gewaardeerd wordt dan een gekocht cadeau, maar tegelijkertijd meer geld in de broekzak houden, lees dit artikel en doe er jouw voordeel mee. In dit artikel komen cadeau's van met verschillende waarden en mogelijkheden aan bod zodat er voor nagenoeg iedere portemonnee iets geschikts te vinden is. Een gekocht cadeau heeft zijn voordelen, het is conventioneel, snel en gemakkelijk, maar ook duur en vaak onpersoonlijk. Het is dan ook interessant om te kijken welke cadeau's zelf te maken zijn, maar wel echt gewaardeerd kunnen worden door de ontvanger.

Jam

Als je zelf één keer per jaar op jacht gaat naar bramen, pruimen, peren, aardbeien of welke andere fruitsoort waar je smakelijke jam van kunt maken, dan heb je de mogelijkheid om één keer per jaar vooruit te denken en voor vele mensen een persoonlijk cadeau te maken. Vul jampotten met jouw eigen gemaakte jam. Zorg er voor dat je een leuke dekselbekleding hebt en als het lukt schrijf dan een origineel etiket voor die persoon. Zet er een wensje, leuke grap of iets op waardoor het een persoonlijk potje jam wordt om van te genieten.

Taart/koeken/muffins

Bied de jarige of feestvierder van te voren aan om een taart/koeken/muffins te bakken in plaats van een cadeau te geven. Als hij/zij dit op prijs stelt neem de je feestvierder wat werk uit de handen en heb je zelf een betaalbaar, maar wel waardevol cadeau gegeven. Je kan het zelf zo gek maken als dat je zelf wilt.

Scrub

Je kan ook een heerlijke scrub maken voor de ontvanger. Gebruik voor het lichaam zout met olijfolie en gebruik voor een gezichtsscrub suiker met olijfolie. Voeg eventueel wat etherische oliedruppels toe voor de heerlijke geur of als je die niet hebt, kan je ook een paar druppels van een lekkere parfum toevoegen. Stop deze scrub in een leuk potje en maak het mooi af met een eigen geschreven/getypt label speciaal voor de ontvanger.

Houtwerk

Met simpele stukken hout kan je veel mooie objecten maken door er tijd en aandacht aan te besteden. Kijk eens naar kapstokken die te maken zijn met hout gevonden uit het bos. Lampen, kledingrekken, handdoek'haakjes' en vele andere opties. Als je bij een lokale meubelmaker om afvalhout vraagt (soms moet je hier voor betalen), dan kan je zelf ook waxinelichthouders of kaarthouders kan maken door simpelweg een gat te maken in een blok hout. Een foto op hout plaatsen kan ook heel mooi zijn als cadeau. In het klein op een mooi blokje hout om op de schouw te zetten of een grote foto op enkele planken hout. Hiervoor kan je gemakkelijk websites vinden wanneer je zoekt met behulp van de zoekterm DIY in combinatie met hetgeen wat je wilt maken. DIY staat voor Do It Yourself.

Schilderij

Heb je een object van hout of een porseleinen mok. Dan kan je deze opfleuren met een eigen gemaakt toepasselijk schilderij. Dit kan een klein deel van het object betreffen om het wat op te fleuren, maar ook het gehele object. Op deze manier wordt jouw cadeau nog persoonlijker.

Etentje/high tea/proeverij

Geef de ontvanger een waardebon om een keer overheerlijk voor jou en de ontvanger te koken of een waardebon voor een high tea of een wijnproeverij of whiskyproeverij. Hiermee heb je en gezellig een middag of avond contact en een cadeau wat zo betaalbaar wordt als dat je zelf wilt.

Geboorte/kind

Is er een kind geboren en weet je niet wat je moet geven? Je zou een knuffel kunnen haken. Met wat wol, vulling en eventueel een leuk belletje of rommeldoosje (ook zelf te maken) kan je de leukste knuffels maken voor het kind. Ben je niet zo goed in haken? Dan is houtwerk ook een goede oplossing. Er kan vrij gemakkelijk een leuke auto om mee te spelen gemaakt worden. Betreft het iemand die je een groter cadeau wilt geven dan zou je zelfs zelf kunnen werken aan een mooie loopauto, een speelgoedopruimbanhkje voor op de kinderkamer of een wiegje.

Naar wens van de ontvanger

Stel je weet dat de ontvanger toe is aan een nieuwe ketting, lamp of waxinelichthouder. Door de winkels te vermijden en zelf met behulp van jouw creativiteit en wat ideeën die je kan vinden als je op Google intypt wat je zoekt plus DIY of upcycle kan je mogelijk al hele mooie ideeën vinden. Upcycling is het hergebruiken van materialen om er nieuwe of andere functionele/mooie objecten van te maken. Op deze manier kom je nagenoeg altijd met iets origineels aan.

Lees verder

© 2015 - 2024 Visk, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?De regering gaat bezuinigen en dat heeft invloed op de uitgaven van elk gezin. Veel mensen hebben in deze tijd minder ge…
Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!December is een drukke maand. Op 5 december vieren veel Nederlanders namelijk het sinterklaasfeest. Na het sinterklaasfe…
Huwelijkscadeau: wat cadeau te geven aan het bruidspaar?Een cadeau bedenken is niet het gemakkelijkste wat er is en zeker niet voor een cadeau dat bestemd is voor een bruidspaa…
Kerstspel - gezelligheid voor het hele gezinKerstspel - gezelligheid voor het hele gezinWie er aan cadeautjes doet met Kerst kan ook eens een andere weg inslaan dan alleen het uitpakken na het Kerstontbijt of…

Houtrot repareren en voorkomenHout dat door de jaren heen rot is gaan vertonen is nog lang niet afgeschreven. Je kunt zelf op een redelijk eenvoudige…
De cementvloer: voor- en nadelenDe cementvloer: voor- en nadelenAls onderlaag voor een daarover aan te brengen vloerafwerking wordt in Nederland meestal een vlakke afwerkvloer van ceme…
Bronnen en referenties
  • In goed en doen, http://www.ingoedendoen.nl/tiener/scrubben-tegen-puistjes/, bezocht op 07-03-2015
Visk (4 artikelen)
Gepubliceerd: 22-03-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Doe het zelf
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.