Trapliften van ThyssenKrupp Encasa

Een traplift is een ideale oplossing voor mensen die te maken krijgen met een beperkte mobiliteit en in een huis wonen met meerdere verdiepingen. Met een traplift maak je het gehele huis bereikbaar. Met een traplift is het verhuizen naar een gelijkvloerse woning niet meer nodig! ThyssenKrupp Encasa heeft meerdere traplift oplossingen: voor binnen en buiten, voor rechte trappen en trappen met bochten. Je hoeft in geval van beperking in bewegingsmogelijkheden niet direct te verhuizen naar een gelijkvloerse woning, maar kunt met een kleine aanpassing in je eigen huis blijven wonen! Een traplift kan uitkomst bieden voor mensen met een handicap of die minder goed kunnen bewegen vanwege de ouderdom. Je kunt er niet alleen personen mee vervoeren, maar ook de zware wasmand, de stofzuiger of de boodschappen.

Trapliften

Trapliften bestaan al heel lang. Ze worden door de technologische ontwikkeling steeds handzamer, makkelijker te installeren en goedkoper. Hierdoor zijn ze ook toegankelijk geworden voor mensen die voorheen een traplift niet konden betalen.

Een traplift is in feite een stoel met een aandrijving die over een rails loopt. Deze rails is bevestigd aan de trap of aan de muur. Zo kun je zittend op de stoel door het trapgat naar boven of beneden. De insteek is om de trap ook begaanbaar te houden voor andere gebruikers. Daarom loopt de rails langs de zijkant van de trap.

Ze zijn er in verschillende soorten, aangepast op de situatie én op de gebruiker. Zo zijn er plateau trapliften, veelal gebruikt voor mensen in een rolstoel. Ook zijn er speciale liften voor kinderen (extra veilig), voor zwaarlijvige mensen (extra stevig en krachtig). Soms kun je niet binnendoor en dient de lift buitenom geplaatst te worden. In dat geval zijn weersinvloeden zaken om rekening mee te houden.

ThyssenKrupp

ThyssenKrupp Nederland BV is de holdingmaatschappij van alle in Nederland gevestigde ondernemingen die behoren bij het Duitse ThyssenKrupp AG concern. ThyssenKrupp Encasa is één van deze ondernemingen. In 1953 is het bedrijf opgericht als De Reus liften. In 1957 produceerde men de eerste traplift in Nederland. In 1988 fuseert men met Thyssen Liften uit Alkmaar: Thyssen De Reus is de nieuwe naam. Vanaf 1996 gaat men zich nog meer specialiseren op trapliften. Organisatorisch gaan deze activiteiten los van de andere lifttechnieken verder onder de naam ThyssenKrupp Encasa.

ThyssenKrupp Encasa trapliften

ThyssenKrupp Encase trapliften hebben ongekend veel mogelijkheden. Rechte stukken of bochtenwerk, één of twee verdiepingen, dat maakt niet uit. Moet de lift aan de binnen- of buitenzijde van de trap komen? Geen probleem. Voor elke situatie is een oplossing te vinden met ThyssenKrupp Encasa. Voor de plaatsing van een traplift van ThyssenKrupp Encasa zijn geen structurele bouwkundige aanpassingen nodig. Er zijn meerdere modellen en oplossingen beschikbaar:

  • ThyssenKrupp Swing
  • ThyssenKrupp Levant
  • ThyssenKrupp Stairwalker

ThyssenKrupp Encasa Swing

De Swing traplift is de ideale traplift wanneer de trap bochten heeft. De Swing is een designtrap waarvan de rails dicht langs de traptreden lopen. Zo hoef je relatief weinig tot geen bouwkundige aanpassingen te doen voor de aanleg van deze traplift. Zelfs de trapleuning kan gewoon blijven staan. Dit alles bespaart ook flink op de (bouw-) kosten. De rails van de Swing kan zowel langs de lange als korte zijde van de trap worden geplaatst, waardoor er voor elke situatie een oplossing is en de trap ook toegankelijk blijft voor andere gebruikers. Hij kan zelfs over meerdere verdiepingen worden geplaatst. De stoel draait keurig mee met de rails, zodat je niet bekneld komt te zitten. Hiervoor heeft ThyssenKrupp een uniek draaisysteem ontwikkeld. Wist je dat de ThyssenKrupp Swing traplift al binnen enkele uren kan zijn geplaatst?

Bijk hier een videofilmpje over de ThyssenKrupp Encasa Swing: Video traplift Swing

ThyssenKrupp Encasa Levant

Heeft de trap géén bochten, dan is de ThyssenKrupp Levant een goed oplossing. De Levant wordt aan de muur of trap bevestigd. Er zijn geen specifieke bouwkundige aanpassingen nodig. Omdat er ook geen bochtenwerk nodig is, is het plaatsen zeer snel te realiseren. De ThyssenKrup Levant is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:
  • Levant Classic
  • Levant Comfort
  • Levant Comfort Plus
  • Levant Outdoor

Levant Classic

Een traplift die door vele ervaringen van gebruikers over de gehele wereld alsmaar is doorontwikkeld tot een topkwaliteit traplift voor de rechte trap. Binnen enkele uren geplaatst, zowel links of rechts georiënteerd. De rails kan tot 5 meter lang zijn. Bediening geschiedt middels de afstandbediening. Het hefvermogen is tot 138 kilogram.

Levant Comfort

De traplift van de Levant Classic kan worden voorzien van de stoel van de Swing. Deze stoel heeft de mogelijkheid te kunnen draaien bovenaan de trap, wat het op- en afstappen vergemakkelijkt. Tevens is de stoel iets comfortabeler dan de conventionele Levant stoel. De bekleding van de stoel is aan te passen op jouw interieur.

Levant Comfort Plus

De Levant Comfort is in feite dezelfde traplift als de Levant Classic. De stoel is echter van meer comfort voorzien, zoals een ergonomisch gevormde zitting, opklapbare armleuningen, automatische draaizitting, ergonomische en in hoogte verstelbare zitting en in hoogte verstelbare voetenplank

Levant Outdoor

Heb je behoefte aan een traplift buitenshuis, bijvoorbeeld voor jouw galerijwoning, dan kan de Levant Outdoor een oplossing zijn. Let wel, alleen voor een rechte trap dus. Het is hetzelfde systeem als de Levant Classic, maar de materialen zijn nu van weersbestendig materiaal gemaakt. Een hoes beschermt de stoel wanneer deze niet in gebruik is, voor een nog langere levensduur.

ThyssenKrupp Stairwalker

Wil je wel ondersteuning bij het op- en aflopen van de trap, maar ben je nog niet toe aan een stoellift? Dan is de Thyssen Krupp Encasa Stairwalker een ideale oplossing. Het is als het ware een beugel waar jij je in hangt. Je wordt geacht zelf de trap op en af te lopen, maar krijgt hierbij ondersteuning van de Stairwalker. Zo blijf je zelf wel in beweging. De snelheid van de Stairwalker kan naar wens worden ingesteld. En tussentijds kun je altijd even pauzeren. De ondersteuning van de beugel geeft een veilig gevoel. De Stairwalker heeft zelfs een LED-lampje zodat in het donker ook de trap vóór jou verlicht wordt.

Bekijk hier een videofilmpje over de ThyssenKrupp Encasa Stairwalker: Video Stairwalker
© 2012 - 2024 Solnah, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trapliften: gebruik, reparatie en onderhoudTrapliften: gebruik, reparatie en onderhoudEen traplift zorgt ervoor dat mensen die slecht ter been zijn langer in hun eigen woning kunnen blijven wonen. Een trapl…
Een traplift aanschaffen, doen of niet?Een traplift aanschaffen, doen of niet?Bent u minder goed ter been en heeft u moeite om de hoger gelegen verdiepingen in huis te bereiken, dan krijgt u met een…
Traplift of stoellift; uw huis weer helemaal bereikbaarTraplift of stoellift; uw huis weer helemaal bereikbaarIeder mens wil zo lang mogelijk zelfstandig in zijn of haar eigen huis blijven wonen. Maar voor mensen met een lichameli…

Woningbrand: hoe te vluchten en hoe vooraf voor te bereidenWoningbrand: hoe te vluchten en hoe vooraf voor te bereidenVeel mensen zijn er nooit mee bezig, maar het is beter om dat wel te doen. Een woningbrand kan namelijk iedereen treffen…
Reuzenpompoen op Ameland - pompoenkweekwedstrijdReuzenpompoen op Ameland - pompoenkweekwedstrijdJarenlang werd er op Ameland een pompoenkweekwedstrijd gehouden. Volgens traditie gingen de zaden dan een paar dagen voo…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Tkencasa.nl
  • Thyssenkrupp.nl
Reactie

A. J. J. van der Heiden, 14-02-2013
Graag een prijsindicatie voor een traplift.
Het betreft een rechte trap die eindigt op een bordes. Van het bordes kom je met een kleine trap (5 treden) op de overloop. De bocht is haaks en meet 30 cm.
Beneden in de hal moet een volautomatische klaprail komen. De stoel wordt op het bordes geparkeerd. Reactie infoteur, 15-02-2013
Geachte heer Van der Heiden, uw verzoek is doorgestuurd en er wordt per e-mail contact met u opgenomen door ThyssenKrupp Encasa.
Veel succes bij het vinden van een passende traplift.

Solnah (99 artikelen)
Gepubliceerd: 08-05-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.