Huis verkopen door cadeaus weg te geven

Makelaars worden steeds creatiever om meer aandacht voor woningen te krijgen die in de verkoop staan. Er worden cadeautjes weggeven die variëren van contant geld tot een koe. De huizenmarkt is in de periode van 2009 tot en met 2012 vast komen te zitten. De huizenprijzen daalden gemiddeld 9 procent in de jaren 2009 tot en met 2011. Voor het jaar 2012 voorspellen deskundigen ook een daling die kan oplopen tot 4 procent. Naast de daling van de huizenprijzen, duurt het ook steeds langer voordat een huis verkocht is. Begin 2012 is het gebruikelijk dat een huis minimaal één jaar in de verkoop staat. Op den duur wordt het huis verkocht voor een bedrag die ver onder de oorspronkelijke vraagprijs ligt.

Sommige huizen moeten verkocht worden

Veel verkopers doen een poging om het huis te verkopen. Ze hebben nog geen ander huis gekocht, omdat ze eerst wachten tot het huis verkocht is. Andere verkopers moeten hun huis juist verkopen op korte termijn. Ze liggen in scheiding, kunnen de maandlasten niet meer opbrengen, of ze hebben al een ander huis gekocht. Een ander huis kopen voordat de oude woning verkocht is, is niet verstandig, maar er zijn huizenbezitters die het risico nog steeds willen lopen.

Huis op laten vallen door creatieve ideeën

In een slechte huizenmarkt, moet u meer moeite doen om uw huis onder de aandacht te brengen. Dit kunt u doen door advertenties te plaatsen, maar op deze manier gaat u de koper niet bereiken. Hieronder treft u een aantal ideeën aan die eerder zijn ingezet om aandacht te krijgen voor een huis dat in de verkoop staat. De ideeën zelf verkopen het huis niet, maar zorgen wel voor meer aandacht in de media.

Gratis auto bij het aankopen van het huis

Dit is een actie die is al meerdere keren ingezet is, en waarmee u de aandacht in de media niet meer gaat krijgen. Het ging over het algemeen over tweedehandse auto’s. Dezelfde verkooptruc is ook al geprobeerd met een boot en een vakantie.

Gratis een koe bij het kopen van een boerderij

Een makelaar in Overijssel gaf een zwartbonte koe weg een de kopers bij het kopen van een woonboerderij. Niet iedereen zit te wachten op een koe, maar ze hebben de media weten te bereiken met de actie.

Huis ruilen in plaats van verkopen

In een slechte huizenmarkt, loopt de verkoop van huizen slecht. Hierdoor staan er op den duur veel huizen in de verkoop. Er bestaat een grote kans dat er veel verkopers zijn die interesse hebben voor elkaars huis. Door deze verkopers aan elkaar te koppelen, kan er onderling geruild worden van huis. De ene verkoper compenseert de andere in verband met de meerwaarde, en de “verkoop” kan beklonken worden.

Gebruik maken van sociale media of eigen website

Een huis moet in ieder geval op Funda staan, maar u kunt daarnaast gebruik gaan maken van Hyves en Facebook om uw huis onder de aandacht te brengen. Een eigen website is ook een mogelijkheid, maar het probleem is in dat geval het aantrekken van bezoekers.

De eerste maanden de maandlasten voor rekening van de verkoper

Kopers kunnen over de streep worden getrokken door net iets extra’s te bieden. Aanbieden om de eerste paar maanden de maandlasten voor de hypotheek te betalen, is te vergelijken met een paar duizend euro korting op de koop. Toch kan een dergelijk idee het effect hebben dat twijfelaars over de streep worden getrokken.
© 2012 - 2023 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kerstspel - gezelligheid voor het hele gezinKerstspel - gezelligheid voor het hele gezinWie er aan cadeautjes doet met Kerst kan ook eens een andere weg inslaan dan alleen het uitpakken na het Kerstontbijt of…
Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!December is een drukke maand. Op 5 december vieren veel Nederlanders namelijk het sinterklaasfeest. Na het sinterklaasfe…
Huis verkocht onder voorbehoud, alvast een ander huis kopen?Huis verkocht onder voorbehoud, alvast een ander huis kopen?Uw huis verkopen met een voorbehoud geeft nog niet voldoende zekerheid om een ander huis te kopen. De verkoop is namelij…
Wat bepaalt de waarde van een huis?Er zijn veel factoren waar de waarde van een huis van afhankelijk is. De belangrijkste factoren zijn locatie, soort huis…

Neutrale kleuren en ruimte verkopen een huisNeutrale kleuren en ruimte verkopen een huisEen te verkopen huis moet in de smaak vallen bij potentiële kopers. Door neutrale kleuren in het huis aan te houden, en…
Goede advertentie verkoopt een huisGoede advertentie verkoopt een huisEen goede advertentie vergroot de verkoopkansen van een huis. Door de focus te leggen op de tekst en de foto’s, zult u h…
Bronnen en referenties
  • Eigen Huis magazine januari 2012
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 05-01-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.